Второкласници.Тема 1.

• 36 872
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, на нас не са ни предлагали зелено училище, нямаше и да го пусна. Имаме списък с 10 книги и трябва да попълва и читателски дневник. Почна "Патиланци", но мъкааа... Не му харесва. Предпочита да си чете Дръндьото. Не че е много стойностна литература, но повече му хваща вниманието. Не знам, ако бях учителка в начален курс бих дала малко книжки за четене през лятото, като щях да препоръчам и някои по-съвременнни детски автори. Не може да очакваме днешните деца да възприемат по същия начин и народни приказки, и други книги от десетки и стотици години. Те вече просто не разбират думите, това, което се описва...
Случайно отворих темата Simple Smile Детето е доста по-голямо.
В лятото след 1 клас почна Патиланци. Изобщо не му беше ясно защо бабата спукваше детето от бой. И защо това беше смешно. За думите които не разбираше чак не ми се говори. Стигна до някъде и спряхме мъката. Започна да чете Малкият вълк, Новата учителка и други съвременни книги. Направих табличка в която записваше книгата, автора, прочетените страници и какво мисли за книгата. На 15 септември детето имаше около 1200 прочетени страници.
Приятелка мъчи детето си с Пипи цяло лято. На финала не я и дочетоха.
Защо са нужни тези мъчения. Класика добре,  но всичко с времето си.

# 106
На нас изобщо не са ни дали книги за четене, вече писах. Освен това по официална програма след първи клас не се дават такива книги. Т.е. не е задължително

# 107
  • Варна
Така е, въпросът е да се чете.
Съвсем ме отказахте от Патиланци. Направо не знам като приключим басните какво да му дам. Може би ще го пробвам с Хитър Петър или Джани Родари.

# 108
Моят син чете сам една книга за динозаври, хем имената са им абсурдно трудни и непроизносими. Чете и разни детски книжки, които са принципно на брат му (4г.). Наистина е важно да се чете, но аз смятам да избутаме Патиланци, малко той, малко аз. Никога не съм я харесвала тази книга, беше ми тъпа и на мен, още навремето.

# 109
Така е, въпросът е да се чете.
Съвсем ме отказахте от Патиланци. Направо не знам като приключим басните какво да му дам. Може би ще го пробвам с Хитър Петър или Джани Родари.

Не съм следила какво сте чели, но при нас Пипи е хит.

# 110
Пипи бях писала, не присъства в списъка на моето дете. Обаче още помня как аз я бях почнала като първа книга от списъка след първи клас. Така и не я завърших и си останах цяло лято с 1 недочетена книга. Изобщо не ми беше интересна. И не само тя - мъка ми бяха всички книги, които трябваше да чета по задължение. Обичах да си чета разни странични неща аз. Затова съм оставила и детето само да прецени кое и по колко да чете. Засега добре се движи. Колкото и да са с остарели думи, той си харесва приказките на Каралийчев. На някои от тях го чува да се смее с глас даже 😊

# 111
  • Варна
Пипи съм му я чела преди 2 години сигурно... Не цялата де, почнахме я. Хем му беше интересна, хем не си представям как ще седне да я чете, там са много дълги глави, на средата на първата страница ще писне, че се е уморил... Не знам, ще му предложа и нея. На мен тя ми беше най-любимата книга като дете, помня, че я четох на 8 години, значи след втори клас и я прочетох 7 пъти един след друг Joy

# 112
  • shumen
Моя прочете Небивалици и Хитър Петър.Небивалици не му хареса,но Хитър Петър му хареса и някъде дори се смееше на глас.Днес му взех Приказки на народите.От утре я започва нея и ще видим  как ще е.Пипи съм я оставила накрая,ако има време за нея въобще да я започне.Патиланци и в нашия списък я няма.

# 113
  • На морето!
Моята дъщеря хареса Патиланците. Поръчахме и книгата на "Живот със синдром на Даун", прочете я на един дъх, силно я препоръчвам.
Нашата класна помоли децата да си създадат ритуал за четене, примерно всяка вечер преди сън да четат по 30 минути или по обяд, въпросът е да четат и да им стане навик. Даде ни списък, но препоръча текстовете да са кратки и увлекателни, за да могат децата да следят действието без проблем.

# 114
Аз също бих подбрала неща, които да са и интересни. Вярвам, че "Живот със синдром на Даун" също би и била интересна. Проблемът е, че почти нямам възможност да се занимавам с нея и я оставям да прави каквото си иска.

# 115
  • На морето!
Това е книжката
Скрит текст:
от тук .

# 116
Хех, помислих, че книгата така се казва, т.е има такава книга за деца... Не прочетох добре. Моята обича да чете разни научно популярни и подобни. Преди почти три години с интерес слушаше като и четох "Захранване водено от бебето". Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 20:46 от celika

# 117
Нашия списък е от 5 книги. Не са задължителни, целта е да се научи да чете.
Прочели сме 2 книги, не са от списъка.

# 118
Нашата учителка започна да вика децата на малки групички да четат при нея. Целта ѝ е всички да са горе-долу на едно ниво. Приветствам идеята, защото мисля, че това ще стимулира моята дъщеря. Трудно сяда да чете, уморява се на първата страница. Не чете гладко, но разбира прочетеното, с изключение на някоя дума.

# 119
  • shumen
Нашите така четат в занималнята.Кара ги всички един чо един да и четат. Моя чете горе долу добре, но някой по големи думички са му трудни и ги прочита на срички.В момента чете приказки на народите и там има доста непознати думички,но ме пита за тях.

Общи условия

Активация на акаунт