Второкласници.Тема 1.

• 36 942
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
В каквото и да сложа маските, като си знам човекът.... Не съм убедена, че маската ще е чиста, като я сложи на лицето си. Както някой писа, при момичетата може да се получи, защото са по-изпълнителни и внимателни. Но момчетата на тая възраст ги виждам около мен 🙄

# 256
  • София
Моят ми поръча всяко междучасие да му звъня, да му напомням да се дезинфекцира, преди да си пипне маската Rolling Eyes

# 257
Ще ходи с една маска на ден, текстилна с филтър, която виси на врата. За 4 часа ще й достатъчна, тъй като ще се носят само през междучасията. На занималня няма да ходи.

# 258
  • shumen
Аз ще го пращам с две поне„че ще е и на занималня.

# 259
  • Пловдив
Моите маски ги нося в несесер, и за детето ще подготвя един.

# 260
  • На морето!
Маските ще са 3бр, една с връзка закачена на врата, за да не пада като я сваля в час и 2 чисти в обикновен хартиен плик. Надявам се да им напомнят да ги сменят. Маските са леки, текстилни, повече заради правилата, отколкото наистина ефективност.
Много се ядосвам като виждам възрастните хора набутани по опашки в пощите без маски (дори сега отказват да получават пенсия по банков път!), в големите магазини също много хора са без маски, по дискотеки, барове, ресторанти пак, но в училище ще са с маски децата и ще спазват безумни правила. Пълен абсурд!
Иначе при нас сградата на училището е малка, дворът огромен (едно от най-старите училища е) и ще се разчертаят зони за всеки клас. Щяло да има дежурни учители в двора, тъй като идеята е да изкарат максимално дълго време навън.
Надявам се да не минават пак на ДО, не е справедливо децата да понасят най-голяма тежест от мерките, за сметка на питейните заведения и непукизма на възрастните и най-застрашени групи.

# 261
Здравейте. При нас организацията е следната маски само по коридорите.  Дезинфектант и мокри кърпи от ученика за да си поддържа бюрото. Предмети като Музика, ИИ, Физкуктура и ТП се провеждат навън докато е хубаво времето.
Азсъм решила поне 4 бр.маски да заредя, че ще има дадох една, друга загубух и т.н. Освен мокри кърпи съм купила и гел за чисти ръце и повтарям от сега миене на ръце и никакво пипане на чужди неща и съответно да не си дава и неговите. Това ми е ясно че не може да стане.
Но в крайна сметка ше видум как ще се развият нещата. За мен този вирус сиго има но неможе даживеем в тези безумни мерки.

# 262
И ние най-после получихме имейл от класната. Обаче нищо съществено, другата седмица на онлайн РС ще ни обясни всичко.
Единствено се разбра, че започваме в 8 и нищо друго съществено.

# 263
И при нас няма още информация. Явно в последния момент ще разберем каква ще е организацията и програмата. Засега единствено писаха,че трябва да се носят маски.

# 264
  • Където морето целува небето...
В училището на детето дизенфектант ще има във всяка класна стая (от тези автоматичните, като в големите магазини). Отделно вече всеки да си носи и личен такъв.
Днес гледам Кунчев с изявление, че в края на септември очакват първите случаи по училища и че ако някой директнор имал илюзия, че ще си опази училището, да не си вярва много. Не знам вие получихте ли мерките, пуснати от МОН и одобрени от училището на детето, но това, което ще следва при симптомно или положително дете, не искам да си го представям...
Жалко наистина, че децата ще са най-засегнати от мерките. Сега имат нужда от друго, не от казарма.

# 265
В нашето училище във всяка стая ще има дезинфектант и озонова лампа. Абсолютно е забранено влизането на родители на територията на училището.

# 266
  • shumen
И нашата родителска мина. Ще са 1 смяна,ще започват в 8 и ще са до 17,10 вечер.Родители няма да се допускат в училище,а само децата.

# 267
В нашето училище във всяка стая ще има дезинфектант и озонова лампа. Абсолютно е забранено влизането на родители на територията на училището.
Обясниха ли ви подробно за тези лампи?
Ако са UV лампи с излъчване на озон, след като работят час-два, после поне половин час трябва да се проветри стаята. Докато работи лампата и докато се проветрява не трябва никой да влиза в стаята. Има и UV лампи без отделяне на озон, те работят непрекъснато.

# 268
  • Варна
Как така Ув лампите работят непрекъснато, нали не трябва да има хора в помещението, докато работят, защото увреждат зрението?

# 269
Обясниха ли ви подробно за тези лампи?
Ако са UV лампи с излъчване на озон, след като работят час-два, после поне половин час трябва да се проветри стаята. Докато работи лампата и докато се проветрява не трябва никой да влиза в стаята. Има и UV лампи без отделяне на озон, те работят непрекъснато.

Благодаря за информацията. Ще се поинтересувам по-подробно. Предполагам, че знаят как да ги използват правилно.

Общи условия

Активация на акаунт