Второкласници.Тема 1.

• 36 901
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Обяснявай ми .... Носен секрет... Дрън дрън. На приятел счупиха тампона в носа  и се наложи интервенция от хирург УНГ.  Полежа си и в болница.  Хремата не е скрит симптом, пък и ако са заразни децата, първо ще се зарази семейство им.

# 601
  • Варна
Е, и на мен са ми правили тест. Почти не го усетих. На много народ са правили тестове, не завършват в хирургията. Това, че някой некадърник е счупил тампон не прави теста опасен, викам да не обобщаваме така.
Относно хремата тя Е скрит симптом, защото често не е обикновената хрема, а само леко запушване на носа, без нарушаване на дишането и без секрети. Друг човек около теб няма да разбере, че ти има нещо! Аз самата бях така в началото и не разбрах, не съм предполагала, че това Е симптом, камо ли тези около мен да се досетят. Лекото драскане в гърлото също не свети с неонови светлини! А това, че за да се разболее детето първо трябва да се разболее семейството е смях в залата просто, чудя се на различни планети ли живеем, че болестите се предават по различен начин Tired Защо пътят винаги трябва да е от родителя към детето? Това дете като се зарази нали ще зарази съучениците си и тогава пътят става обратен.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 08:12 от Месечинка виторога

# 602
При антигенен тест не се ли взема назофарингеален секрет, т.е. да се бръкне дълбоко в носа? Това май няма как да не се усети. И ако не се направи правилно теста, дали не се компрометира резултата? Thinking

# 603
За анкета представена така - съм против, защото прекарахме вируса. При децата той протича бързо, често безсимптомно. Предпочитам да им направят тест за антитела и/или децата, които имат да са освободени от тестване. Доста хора вече прекараха Ковид, въпреки това те не се взимат предвид покрай тестуването и ваксинирането. Недомислена и лошо формулирана анкета.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 14:34 от Manique

# 604
  • shumen
Фортуна,да взема се назофоренгиален секрет.И няма как да не се усети нищо и според мен.

# 605
Аз се почувствах много гадно от теста и после известно време чувствах дискомфорт. Предпочитам да не си го причинявам на детето без причина. Също мисля, че е по-добре да се направят тестове за антитела и тези, които имат да са облекчени откъм мерки.

# 606
Абсолютно безмислено е това тестване. Чудят се къде да си набутат тестовете. Да се изкара писле няква безумна статистика, после хайде ваксини. И затваряне на училищата и на всичко. Всичко е за търговията с ваксини и за изборите.

# 607
На какво тетрадки по математика пишат децата ви? Класната каза след големите квадратчета, да започват на широки редове. Не е ли странно? Очаквах на малки квадратчета.
И още:  при нас са намалени часовете по математика от четири на три часа седмично. При вас?

# 608
На малки квадратчета са от началото на годината.

# 609
  • shumen
Нашите бяха на големи в началото.Сега са на малки.
При нас още не е свършил 1 срок,но от втория госпожата каза,че ще имат промяна в програмата.

# 610
На какво тетрадки по математика пишат децата ви? Класната каза след големите квадратчета, да започват на широки редове. Не е ли странно? Очаквах на малки квадратчета.
И още:  при нас са намалени часовете по математика от четири на три часа седмично. При вас?

И при нас. Засега пишат на големи квадратчета, а по български минаха на широки редове - и то не всички.

# 611
От началото на годината пишат на тетрадки с широки редове по всичко.
Започнаха втория срок и имат един час математика по-малко отколкото първия.

# 612
И при нас на широки редове по български а на малки квадратчета по матаматика. Има промяна в програмата.. Мойто не обича да чете. Дайте идея как да го накарам. Всякакви книжки сме вземали от библиотеката и купувам. Искам да му стане увлекателно. За сега процедирам с четене на книжка и да има екранизация на книжката.  В момента сме на ,, Мили бате".

# 613
  • Където морето целува небето...
Въпреки, че е с паралелка Математика пак са с един час по-малко през 2 срок, за сметка на 1 час повече изобразително изкуство. Примерно в годишния план ако са заложени 4,5 часа математика, то през 1 срок взимаме един час повече, а 2 срок намаляме, защото няма как да се взима половин час седмично. Обикновено, според класната ни. се увеличават през 2 срок, но сега са избрали да наваксаме в началото, защото не се знаеше какво ще стане с учебната година.
Пишат на малки квадратчета още от началото на учебната година. На курса по математика пък искаха карирани листи. За пръв път чувам широки редове по математика.

# 614
  • София
При нас 1 час математика и рисуване се редуват през седмица. Така програмата си остава същата.

На малки квадратчета пишат по математика, но от трети клас сигурно ще минат на редове по всички предмети.

Общи условия

Активация на акаунт