Второкласници.Тема 1.

• 36 908
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • shumen
Нашите и те правиха доста самостоятелни работи и контролни.Остана им днес по Музика.По другите предмети има 6.По български започнаха да учат глаголи,а по Математика таблицата с 3.

# 586
Мами,какво ви е мнението децата в училище да бъдат изследвани с антигенен тест за корона вирус?
Дали има смисъл ?

# 587
Според мен няма смисъл. Може да покаже, че няма Ковид в момента, но утре вече може и да има...

# 588
  • Варна
Дори и еднократно ще покаже някакво ниво на скрито носителство. Аз съм За, но очевидно няма да се случи.

# 589
  • Където морето целува небето...
И аз съм За, но е загубена кауза.

# 590
  • София
Отговорих с против - детето ми вече изкара вируса, няма нужда да го подлагам на такива манипулации в момента. Ако е еднократно тестване ще е съвсем излишно в нашия случай, ако смятат да е регулярно - да бяха обяснили по-добре.
Бих дала съгласие за тест за антитела (макар че вече сме правили такъв).

# 591
Аз съм против да се тестват децата без да присъства родител. Правили са ми такова изследване и усещането не беше никак приятно - все едно се опитваха да ми бръкнат до мозъка. Представям си какъв рев ще настане.

# 592
Абсолютно против някой да взема проба от носа на детето ми в училището в мое отсъствие.

# 593
Абсолютно против, защото не е ясно кой ще прави теста, ще присъства ли родител. Малко като масовка ми изглежда всичко.

# 594
Против, тестът не е безобиден. И какво значи скрито носителство.

# 595
  • shumen
Аз съм за,но не знам дали ще се случи.

# 596
Носят вируса, но нямат симптоми. Децата обикновено са такива.
Нашите учителки излязоха с положителни тестове, нямаха никакви симптоми. Децата учиха дистанционно до петък, учителката преподаваше, слава богу добре изглеждаше, нямаше симптоми.

# 597
  • Където морето целува небето...
Анкетата беше само за да се види нагласата на родителите. Може би не на всички места е станало ясно.
В момента в класа на детето има 25% отсъстващи...  Никой няма тест.

# 598
  • София
Нагласата на родителите може да е различна според детайлите (поне моята е):
При регулярно тестване с тестове в предната част на носа (както е в Австрия) е едно, друго е при бъркане дълбоко в носа (големият ми син има проблем с кървене от носа и често тестване ще е наистина лошо за него), трето ще е, ако децата с антитела са освободени и така нататък. Еднократна кампания за мен е доста лишена от смисъл.
Без да броим, че за тестване на децата се заговори изведнъж, без да е споменавано преди, дни след като излязоха новини за негодни антигенни тестове, които някой е купил и явно трябва да пласира.

# 599
  • Варна
И какво му е на теста? Носен секрет, стига, моля ви..
Скрито носителство означава точно това, което означава буквално! А именно колко от децата с хреми, драскане в гърлото и подобни оплаквания, които дори няма да споделят с родителите си всъщност имат коронавирус. Навсякъде, където са успели задържат под контрол пандемията го правят с ЯКО МАСОВО тестване. Обаче демокрацията не прощава. С тези лиготии скоро няма да си върнем нормалния живот, жалко Sad

Общи условия

Активация на акаунт