Второкласници.Тема 1.

• 36 910
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Моя я знае до 6 подред,но разбъркано не.С мен не я учил,а в лятната занималня,в която ходи.

# 571
  • София
Не, не я знаят. Учителката изрично каза да не я учат предварително.
Нямам спомен ние как сме учили, но като че ли почвахме директно с таблицата. А сега имат по няколко урока, представящи действие умножение и деление, с илюстративни задачи и общо взето децата научават много лесно цялата таблица с 2, повече от половината с 3 и 4 за нула време.
На моя син му е малко трудно деленето - знае какво се иска, но още не може автоматично да "обръща" умножението.
Но ще се научат.

# 572
  • Варна
А знаят ли таблицата наизуст? Моята дъщеря не я научи лятото и се чудя дали да я мъча сега.
Не и не мисля да го тормозя с това. Знае принципа, ще я наизустява в движение.

# 573
Не съм го  учила нито на умножение, нито на деление. Обаче той още лятото взе да си умножава някак. Позамисля се малко, та предполагам ги събира наум.

# 574
Знае мисля, че до 5, но това е от занималнята. Там са амбициозни. По принцип аз не настоявам да учи нещо предварително, после в час ще ѝе скучно и ще е разсеяна.

Иначе ние приключихме с ученето. В понеделник ще имат онлайн парти и се надявам на 4 да се срещнат в училище.

# 575
Има интересни и лесни начини за научаване на таблицата в нета. С прусти и т.н. Моят син също не я знае. Знае с 1,2,5 и 10. Това е. Все още не са заюочнали. След новата година.

# 576
И нашите започнаха с действие умножение. Моята дъщеря не знае таблицата, ще я учи поетапно в училище. Засега ѝ е интересно.

# 577
На нашите не са им казвали да учат таблицата и моето не я е учило, но може да умножава числа (не наизуст, а чрез логика и събиране)

# 578
На нашите не са им казвали да учат таблицата и моето не я е учило, но може да умножава числа (не наизуст, а чрез логика и събиране)
Нямам идея защо ми излизат съобщения от темата,  най-вероятно нещо съм писала Simple Smile
Детето ми в математическо училище от ПУК. Още в 1 клас използваха умножение и деление чисто логически със събиране.
Това изигра лоша шега. Защото трудно научиха таблицата. С логиката я смятаха,  но това им губеше много от времето. Така че таблицата наистина трябва да се учи наизуст като стихотворене.

# 579
  • Варна
Абсурд е да се учи като стихотворение, това означава, че за да ми каже колко е 7х8 трябва да изрецитира в главата си всички предходни. Естествено, че има елемент на наизустяване, но има и логика, има и пресмятане, ако не се сещаш за конкретното произведение, но помниш предходното и т.н.

# 580
Абсурд е да се учи като стихотворение, това означава, че за да ми каже колко е 7х8 трябва да изрецитира в главата си всички предходни. Естествено, че има елемент на наизустяване, но има и логика, има и пресмятане, ако не се сещаш за конкретното произведение, но помниш предходното и т.н.
Като стихотворение имах предвид да не се замисля детето. Разбира се това не става за ден -два. Но с пресмятането губят много време и помеже само след няколко месеца числата стават големи

# 581
  • Варна
Да, в един момент трябва да знае колко прави факт, то и със събирането е така, не може все на пръсти да смята колко е 7+6. Обаче моят както мрази да учи наизуст също се мъчи да пресмята. Надявам се с практиката в един момент просто да запомни таблицата.

# 582
  • shumen
Нашите взеха вече таблицата с 2 и 3.И класната им,и госпожата от занималнята ги карат да я преписват за домашно по 4-5 пъти и моя започна да я научава и разбъркано така.

# 583
Нашите днес с 4. Почти я беше научила по ред.
Имахме родителска среща в Тиймс миналата седмица, госпожата каза, че са разбрали смисъла на умножението. Паралелно учат и деление. Засега се справя щерката.
Още първите дни направиха междинни нива по математика, български и английски. Госпожата каза, че е доволна от ДО, има пропуски при някои деца, но не са фатални.
От утре сме отново на ДО, класът е в карантина 10 дни .

# 584
Нашите не са започнали с таблицата. Синът ми каза,че щели да я почнат от втори срок. Иначе доста самостоятелни работи правиха тези дни, индивидуални изпитвания също.

Общи условия

Активация на акаунт