Второкласници.Тема 1.

• 36 840
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
През юни щели да имат занимателна математика нашите, имали да вземат 64 часа математика Shocked Как ги изчисли класната не разбрах, това май е някакъв кръжок, който през годината така и не караха, но множко ми се вижда да имат по 4 часа математика всеки ден, при положение, че нямат нито един, ама нито един пропуснат ден за цялата година... Много ме е яд за тази министерска простотия, как можаха да им удължат годината с толкова много на толкова малки деца без никаква причина?

# 691
Аз съм ок да има занимания за две седмици, понеже и големият ми син е по принцип до 15.06, но след това искам да си почиват. Или поне ние да им организираме някъде лагер за седмица. Т.е. дано тези занимания все пак са по желание.

# 692
  • Където морето целува небето...
Хм, нашите кръжока го караха два дни седмично по обяд, между часовете и занималнята. Ако става въпрос за същия кръжок и сте паралелка с математика. Лошото е, че все още никой нищо не е казал. Как ще се процедира изобщо не се знае. Иначе учебниците и сборниците ги приключват тази седмица и после ще преговарят.
Иначе причина МОН имат- училищата, които декември не са правили нищо (сещайте се кои са тези училища). Лошото е, че покрай сухото ще изгори и мокрото.

# 693
Госпожата ни прати преди два дни писмото от РУО до директорите. Там изрично си пише отделно за училищата , които не са учили (не знам кои са), ще продължават по учебния план. А за такива, които са имали учебни часове, като нас, педагогическият съвет на училището решава за допълнителни занимания (уж по избор). Утре ще бъде в нашето училище този съвет.

# 694
  • София
И ние още не знаем нищо. Учебниците ще ги приключат съвсем скоро, по математика са им останали само два урока, по другите предмети е подобна ситуацията.
За юни имат планирани 3 еднодневни екскурзии, друга информация нямам. Не мисля, че ще учат сериозно, по-скоро малко занимания и повече игри.
Решихме, че ще ходи и юни, дори и да не е задължително. Ще играе с приятелите си, че извън училище не могат да се виждат.

# 695
  • Където морето целува небето...
Общо взето ще е нещо тип лятна занималня, повече игри и някакви занимания. Екскурзии също е хубаво. Чакам да видя какво ще измислят и ще решавам дали да ходи или не. Дано скоро има съвет и решат и при нас.

# 696
И аз разбрах че училището преценява дали ще учат юни или не. Директорката при нас каза не. И при нас се мъти еднодневна екскурзия. Отделно по средата на месеца ще ходим до Хасково на фолклорен фестивал.
При нас има и детски комплекс, коорганизйираират лятно училище. Моят щурчо миналата година не искаше , защото си мислел че е като истинското. Сега вече няма търпение, защото са му казали деца че рисуват, ходят на походи и по музейте, бяха им организирали състезания с колелета и тротинетки. Водят ги на плаж и веднъж на екскурзия. Абе добре е за децата. Ангажирани са.

# 697
  • shumen
Нашите няма да учат на 19 и 21.05.После на 24 и 25.05.
За Юни казаха,че ще учат до 23.06.Двете седмици ще преговарят материала от онлайна Декември,а последната ще е повече игра.

# 698
  • Варна
Вчера като купувахме купони за последните 2 седмици от кетъринга споменаха нещо, че се обсъжда 20.05 също да е неучебен за нашето училище, не знам спортен празник ли ще им спретват или какво. Но не било сигурно още. Явно в последния момент ще разберем всичко.

# 699
Служебно често срещам директорката на училището на дъщеря ни, тя каза, че юни няма да е учебен. Ще им измислят разни активности. Класната е обещала, че тогава ще можем да водим котката (също второлаче) в училище и щерчето тръпне в очакване да дойде юни.
Имаме РС на 20 май.

# 700
Днес госпожата е казала, че през юни ще имат занимания по интереси и подпомагане на тези, които не са били пълноценно обхванати от дистанционното обучение.

# 701
При нас все още цари информационно затъмнение.
Няма яснота за нищо, нито за юни, нито за изходни нива, нищо. Събраха пари да се купи Голямата лятна книжка или нещи подобно. Според моя заплес с нея щели да работят през юни

# 702
Аз съм на родителска среща в понеделник. Ще се обсъжда тема екскурзия и как да се случи връчването на свидетелствата. Екскурзията ще е еднодневна. Госпожата чака предложения от нас. Аз си мисля за Асеновград. Освен Асеновата крепост и Бачковски манастир какво още може да се види там. Сещам се за.музей на авиацията. От Панагюрище сме.

# 703
Ние получихме имейл с това, което предстои. Ще са на училище до 7 юни, на 19, 21 и 25 май няма да се учи. През юни ще се занимават с творчество и спорт и по желание една еднодневна екскурзия.

Според мен до Асеновград е хубаво, аз мисля, че Бачковския манастир и Асенова крепост са предостатъчни за детска екскурзия.

# 704
  • София
Има палеонтологичен музей в Асеновград (не сме ходили обаче) - предполагам би бил интересен на децата.

https://www.nmnhs.com/palaeontological-museum-in-asenovgrad-bg.html

В музея на авиацията сме били - имайте предвид, че повечето експонати са на открито (нормално самолети и въртолети Simple Smile ), няма сянка никъде. Сградата на музея е много малка, две зали - иначе е интересно, там е космическата експозиция.

Общи условия

Активация на акаунт