Второкласници.Тема 1.

• 36 871
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
При нас направо във ваканция ги пускат от утре. Заповедта е на местно ниво.

# 676
Ние ще си учим, въпреки че настроението вече е ваканционно.

# 677
Здравейте!
Последно до 23 юни ли ще учат децата, имате ли информация от учителите им?

# 678
  • shumen
Нашата госпожа каза,че ще са до 23.06.със сигурност,а и така пише в сайта на училището.Каза,че и първите две седмици ще преговарят материала,който са взели по време на онлайн обучението,а от 16 до 23.06.ще са за занимания по интереси,т.е.няма да учат но ще са присъствени.
Нашата класна от днес до 29.04.е писала в групата,че е под карантина понеже имала контакт с болен.Нейния тест е отрицателен.Ще я замества госпожата от занималнята.
Аз пък щях да питам по английски по кой учебник са вашите и тежат ли им раниците?Нашата е доста тежка,но от както бяха онлайн госпожата ги кара да носят всички учебници по програмата за деня,а в училище да оставят само Технологии,Изобразително,Физическо и Помагалото Знам и Мога за занималнята.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:11 от danaeka

# 679
  • Варна
Аз доколкото разбрах за тези седмици така или иначе няма да се пишат отсъствия, но конкретно какво ще се прави в нашето училище нямаме информация все още. А иначе заповед има и тя не е отменяна, в същото време Вълчев в някакво интервю твърди, че няма основание за удължаване на учебната година, за чий тогава издаде такава заповед още през ноември???
p.p. на Лонгман са учебниците по английски - един учебник и две тетрадки. Раницата тежи много, но при нас всичко си седи там, само в понеделник и петък мъкнат.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:42 от Месечинка виторога

# 680
За мен е напълно безсмислено това удължаване до 23-ти юни, при положение, че те не са спирали да учат, макар и ДО за известно време. Раницата е тежка, с изключение на един ден в който носи само математика и български. Изобразителното изкуство стои в шкафчето и. Английският е на Longman, носи освен учебник и две помагала по него.

# 681
  • София
И ние нямаме яснота още какво ще правят през юни. Според учителката, тези дни се дават, защото има много училища, които не са провели ефективно онлайн обучение. Нашите обаче не са от тях, почти накрая на всички учебници са вече, целият май ще е за преговор.
Учебниците стоят в училище по принцип, но моят си ги носи всеки ден, защото искам да следя как се справя. Отделно в шкафа му беше голям мазаляк и все не си намираше нещо, сега проверявам раницата след като я приготви. Тежи, но почти не я носи сам - само от входа до стаята.
По английски са с учебник на Pearson.

# 682
  • shumen
Нашите са по Smiles for bulgaria2 по Английски.Носят учебник,учебна тетрадка,малка тетрадка и тетрадка-речник.Днес госпожата от занималнята каза,че докато тя замества класната им тази и другата седмица Английски няма да имат и да не го носят.

# 683
Започнаха при нас изходните нива.Утре е първото по Бел.

# 684
Започнаха при нас изходните нива.Утре е първото по Бел.

При нас Бела мина. Мн.добър +. Но са му трудни частите наречта. По скоро объркващи.

# 685
  • shumen
Нашите ще са към края на месеца.Другата сряда и петък няма да учат,че има матури в училището им.Тази пък днес,че е празник на града.

# 686
Днес е изходното ниво по БЕЛ.
По английски беше на 05.05 (каза, че било лесно, но сериозно учихме, не може сама да се справя по английски, засега аз мога да помагам).
По математика са ѝ трудни текстовите задачи, таблицата я научи, рядко се замисля за отговора.
Не съм доволна от подготовката по Околен свят на занималнята, щерката не си знаеше изобщо урока. Класната е в болнични, учителката на занималнята е сутрин, смениха се няколко на занималнята, нивото на класа падна (тази, която е титуляр на занималнята много добре ги подготвяше). Дано догодина се върне класната.

# 687
Нашите ще са към края на месеца.Другата сряда и петък няма да учат,че има матури в училището им.Тази пък днес,че е празник на града.

19 и 21 май неучебни дни за всички ученици ли?

# 688
  • Варна
Да, за всички. В нашето училище няма матури, но дните са неучебни.

# 689
  • Където морето целува небето...
И в нашето няма матури, но са си почивни за децата. На 27 и 28 също няма да учат, не разбрах защо. Общо взето не остана. Никой обаче нищо не казва при нас за юни.

Общи условия

Активация на акаунт