СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 411
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 695
Ако е нулиран преразказа какво да направя?
Мисля че ако е техническа грешка при изчисляване на точките ще оправят нещата. Там ще ви кажат какво да направите.  Аз за анулиран преразказ като казус не съм чувала досега, но и не следя много.

# 1 696
  • Sofia
Здравейте от една мама на седмокласник, който е много разочарован от резултатите си! Сега се чудя как да го успокоя - все пак точно по средата е, но той е категоричен поне в момента, че никъде не искал да кандидатства, да съм го записвала в най- близкото училище и това е!

# 1 697
  • у дома...
Работите не се ли проверяваха от двама проверители и при съществена разлика в оценките, се гледаше и от трети? На техническа грешка при въвеждането ли се надявате?

# 1 698
Бургас пуснаха статистиката за училищата. И там доста по 100 за МАТ.
Извинете,бихте ли споделили линк,че не намирам статистиката в сайта на Руо Бургас.

https://ruoburgas.org/welcome.html
Само това са качили засега
За първи път виждам подобна статистика- по брой получени оценки за училище! И в други градове ли е така? Това ми изглежда на стъкмистика,за да блеснат някои училища!

# 1 699
  • софия
Здравейте от една мама на седмокласник, който е много разочарован от резултатите си! Сега се чудя как да го успокоя - все пак точно по средата е, но той е категоричен поне в момента, че никъде не искал да кандидатства, да съм го записвала в най- близкото училище и това е!
Успокой детето, нека преспи, нека излязат статистиките и ще седнете на спокойствие да разгледате училищата. Не обсъждайте резултата повече сега.

# 1 700
Притеснява ме това очаквано вдигане на баловете. Sad Децата от форума не са представителна извадка, все пак гледайки средните числа за София, трябва да има много много двойки.

# 1 701
  • София
Дайте му една нощ да ги преспи резултатите и седнете и прегледайте училищата и баловете от миналата година и изберете подходящи за интересите му .
И му припомнете, че го обичате безкрайно и светът не свършва с едни резултати от НВО.
Hug

# 1 702
  • софия
Вдигането на математиката най-вероятно се дължи на резултатите на децата от математическите гимназии. Но и в редовните има деца с *100 т.
Кошмарът на Мария се сбъдна.

# 1 703
  • Пловдив
А защо проверените работи не се сканират и качват в профила на детето, за да може всеки да си разгледа грешките евентуално...?

# 1 704
Работите не се ли проверяваха от двама проверители и при съществена радлика в оценките, се гледаше и от трети?
Имало е примери с технически грешки  предишни години. Всеки който има съмнения за съществена разлика с очаквания резултат да отиде да види работата.

# 1 705
По каква причина би се анулирал преразказ? Каквото и да е писано, все няколко точки ще закачи...
Някаква друга причина трябва да има за неочаквано ниския резултат.

Голямата щерка преди две години ходи да си гледа работите, само да е сигурна, че са нейните...И после да се ядосва, че не е разбрала за какво точно са толкова точките. И други родители са споделяли, че при прегледа се виждат подчертавания с химикал, но няма смятани точки примерно, за да са ориентир за крайния резултат. Но пък за да се уверят, че е работата на детето им - да, служи, ако имат съмнения. И също може да се питат присъстващите преподаватели за мнение.

# 1 706
Бургас пуснаха статистиката за училищата. И там доста по 100 за МАТ.
Извинете,бихте ли споделили линк,че не намирам статистиката в сайта на Руо Бургас.

https://ruoburgas.org/welcome.html
Само това са качили засега
За първи път виждам подобна статистика- по брой получени оценки за училище! И в други градове ли е така? Това ми изглежда на стъкмистика,за да блеснат някои училища!
Това не е същинската статистика. Не виждате ли, че става дума за Класиране на училищата по брой ученици с отлични оценки. Няма нищо общо със статистиката. Само за Варна е същинска. http://ruo-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 72&Itemid=217

# 1 707
  • София
В класа на сина ми (кварталното 5 ОУ) единият му близък приятел е с 99.50 по математика.

# 1 708

Нищо не може да се направи.
Дори да откриете сборна грешка, пак не може да се отстрани.

а, не е вярно това.
Ако грешката е при сборуване, се подава молба за коригирането й.
2 пъти съм го правила - и в училище, и в университет!

# 1 709
  • София
Няма как да е анулиран преразказът. Защо мислите така?

Общи условия

Активация на акаунт