СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 813
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
За подаръка - нашите още нищо не мислят по темата. Но не ми се намесва. Защото миналата година търчах като идиот за едни чаши последните учебни дни, които станаха страхотни, а те накрая на повече от половината учители не ги подариха и още стоят в нечие шкафче. Бяха нарисували на всеки учител по неща лично и после го отпечатахме на чаши.
Всеки път си казвам, че няма да се намесвам и всеки път съм основен участник, защото знам какъв багер е организирането и ми е съвестно да оставя клет родител сам да се бори. И всеки път сме едни и същи. И всеки път има родители, които просто минават и хвърлят едни пари, а след това седят по кьошетата, пият дъъъълги кафета и намират кусури. Нищо, че са имали възможност да предложат и участват. Повръща ми се и с удоволствие ще се разделя с тази "общност". Следващите 5 години ще бъда от тези, които дават пари и само толкова.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 08:15 от zvаnchе

# 226
В нашия клас пък има една клика, която иска да няма подарък. Не мога да се боря с тях повече, каквото стане!

# 227
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета, не спите ли?
Какви са тези постове по малките часове? Simple Smile

За подаръците и при нас организацията се поема винаги от едни и същи-свикнала съм и с нервите, и с критиките, и с мрънкането на др. родители, но не го правим заради тях.
Конкретно, на класния ще вземем карикатура, часовник и тениска с надпис.
Искаме да му остане спомен.
Предни години винаги ваучери по повод му давахме и той даряваше после част от парите/това беше много поучителни за децата/.

# 228
  • софия
Да, не го правим, заради родителите, а за децата. Но има някакви елементарни норми на възпитание.

# 229
  • София
При нас май организиран подарък няма да има. Аз най-вероятно ще взема по една кутия ръчно правени бонбони с надпис благодаря за учителката по БЕЛ, евентуално за тази по математика и физика.
Мисля с това да финиширам този неособено приятен етап от училищното образование на големия ми син. Надявам се с малкия нещата да седят по друг начин - имат съвсем различна основа и отношение един към друг, изградени от страхотните педагози в начален етап.

# 230
  • София
И аз като звънче.Тая година за последно.Събирам парите и на фона на безумните предложения,които се бълват,се примирих с безличнатя гифт карта.Ще вземем и саксия с цвете .Чудим се обаче кога да се случи подаряването.Върти де идеята около датата на записването.Вероятно ще са налични всички по това време.Сега всеки е нанякъде.

# 231
Да, не го правим, заради родителите, а за децата. Но има някакви елементарни норми на възпитание.

# 232
Съгласна съм, но всеки учител си заслужава.
На наборната за завършването на 4 кл. не дадох пари, защото г-жата по никакъв начин не спечели деца и родители, а за преподаване да не говорим.

П. П. Извинявайте за предния празен пост, но натиснах по погрешка "публикувай"

# 233
И аз се бях зарекла повече да не се ангажирам. Но пак така стана, че търся фотографи, мисля подаръци и вече съм на ръба. Всички без двама родителя са ЗА общ подарък и фотосесия, но на никого не му се занимава с организация. За подарък съм пуснала анкета с 3 варианта и отворена за още предложения. Никой не е предложил нещо ново, а само 1/3 от родителите са гласували за нещо от трите. Няма как да купя подарък, за който има одобрение макс 8 от 33 гласа. Просто в понеделник ще си се спася самосиндикално ако не се обединим зад едно нещо. Ваучер не одобрявам, липсва ми отношение, няма го спомена, малко ми е като "защото трябва, а не ми се занимава".

# 234
  • у дома...
На класната и учителките по БЕЛ и история Кифличка иска да направи персонални подаръци. Спрели сме се на персонализирани кожени тефтери с послание от детето.

# 235
  • София
Ние събрахме пари и уж щеше да е пътуване и като гракнаха изведнъж, че можело да не иска да пътува госпожата!!! Тя не се спира, уж я знаят, ама...сега ще е ваучер! Тъпо! Но как ще стане подаряване и при нас не се знае. Нещо не стана организацията да се видят за последно...
Ние чакаме днес последните оценки, доклокото разбрах до днес е срока да ги оформят. И, разбира се, чакаме най-важните!

# 236
  • София
На нашата класна преди време бяхме подарили гифт карта, но персонализирана с нейна снимка и някакъв забавен надпис /The Best Math Teacher in the World  или нещо подобно/. Подарявали сме гривна от Пандора, таблет и др., но като че ли това с гифт картата най-много я изненада. Снимката беше взета от фейсбук страницата й.

# 237
  • София
Аз съм от майките, които само дават пари. Ама пък не мрънкам - каквото и колкото кажат. Благодарна съм им, че са се навили изобщо да се занимават.
И при нас валят оценки, а оформяне няма.

# 238
Зазу, официално в СМГ дават стипендии. Но не на всички отличници, а до където стигнат парите. Обикновено за над 5,80, но се е случвало да стигат само за 6.00 🙂 Иначе всеки с над 5,50 може да кандидатства за стипендия.
За 8 клас се кандидатства с бала, при нас даваха за над 485т.
Нали разбираш, че ако едни и същи пари се дават за стипендии, в другите училища вземат с доста по-нисък успех. Но това едва ли ви е супер важно 😉

# 239
Няма ли да имате церемония за връчване на удостоверенията? При нас има такава идея. На двора ще е, а не в зала, както досега, но пак ще са всички, вкл. учителите и тогава го мисля физическото подаряване.

Общи условия

Активация на акаунт