СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 809
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 210
  • София
От 8-ми клас стипендии има във всяко училище, говоря за успех, иначе има стипендии за деца с ТЕЛК, за самотен родител, за социално слаби и др., но те са в по-нисък размер. Може да се ползва само един вид стипендия.
Това не е вярно!

# 211
От 8-ми клас стипендии има във всяко училище, говоря за успех, иначе има стипендии за деца с ТЕЛК, за самотен родител, за социално слаби и др., но те са в по-нисък размер. Може да се ползва само един вид стипендия.
Това не е вярно!

Чл. 7. (1) (Доп. - ДВ, бр. 12 от 2019 г., в сила от 08.02.2019 г.) Ученикът може да кандидатства за повече от един вид месечна стипендия, включително месечна стипендия по чл. 6, ал. 1, но може да получи по избор въз основа на писмено заявление само една от стипендиите.

# 212
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 2019 г., в сила от 08.02.2019 г.) Учениците с право на стипендии по чл. 4, ал. 1, т. 3 и 4 или ал. 2 при класиране за стипендия за постигнати образователни резултати имат право да получат и 50 на сто от размера и.

# 213
  • София
Всяко училище има свой правилник и свобода да разпределя парите, предвидени за стипендии. Има училища, в които стипендии се взимат за успех над 5.80, както и в повечето училища, деца, които имат право на стипендия по някоя от другите клаузи (дете с един родител), ако имат успех, то получават и половината стипендия за успех!
От наредби и аз не разбирам, но повярвайте ми, не ми го говорят звездите!
Освен това, по някои от критериите, сумата на стипендията е равна на тази за отличен успех 6.00.

# 214
За конкретната гимназия социалната стипендия напр. също е обвързана с успех, но по-нисък. Но изрично са написали, че се взима един вид стипендия.
Напълно е възможно в други училища да са по-ларж.

Стипендия може и да се спре въпреки отпускането й заради допуснати неизвинени отсъствия.

# 215
Има даже и училища, в които дават за над 5,90, а в някои сушави години само за 6,00. А в 8 клас - за бал над 480.
Тук е мястото да кажа, че ако някой иска детето му на всяка цена да взема стипендия за успех, да не пише СМГ на първо място. Не дават. 🙂

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:49 от Warwick

# 216
А в някои училища броят неизвинени отсъствия изначално е заложен като критерий при отпускането на стипендия. Въпросът беше за стипендиите изобщо. Когато ученикът вече е приет и учебната година започне, ще се запознае с конкретните правила в училището си.

# 217
Ааа, след дъжд качулка, хубаво е да си знаят 😉Стиснатите училища поименно!

# 218
Здравейте, извинявам се, че се вмъквам така в темата, не съм майка, а кака на бъдещ седмокласник. Но като ученичка в момента в СМГ (вече завършваща) не съм съгласна с това, стипендия винаги съм получавала, ако успехът ми от дадения срок или година е достатъчен за това. Поне до сега водят политика да ни ги превеждат в края на срока всички пари накуп и да в действителност не са 60 лева за 6.00, но след като има прекалено много пълни отличници им е малко трудно да разпределят парите така, че да обхванат всички. Отново се извинявам, че се включвам, просто исках да ви покажа и моето мнение от личен опит.
Ааа, след дъжд качулка, хубаво е да си знаят 😉Стиснатите училища поименно!

# 219
  • у дома
Критериите да отпускане на стипендия за успех  се променят-в училището,в което учат децата ми преди 2 год беше за успех над 5,50,а тази уч година е за успех над 5,80.
Моето е оформено по всичко с 6 ,чакаме само матем и матем ИУЧ,но  там няма какво да ни изненада....

# 220
Djuliq22, така е, момиче, колкото-толкова. Макар и символични суми и не за всички отличници, тръпката на края на срока да ти преведат парички, си я има 🙂

# 221
  • Върху лъчите на Слънцето.
Еха! Не само аз съм нощна птица! Ще си лягаме ли? 😃😃😃

# 222
  • софия
Някои сме станали отдавна и застъпваме сутрешна смяна в темата.
Добро утро ☕🧁

След като в годините минахме през различни подходи за подарък на класната (съобразен с интересите, личен, ваучер), вече толкова сме се изморили да спорим и мислим и сега ще е просто кеш (да, доста тъпо, но в настоящата ситуация най-практично), и интересен букет - книга с 22 задача 😁
Имаме кой да ни прави хубави букети. Иначе, като нетрадиционен съм набелязала https://m.facebook.com/profile.php?id=241387849673816&ref=content_filter и мисля да ги използвам скоро лично.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 07:57 от zvаnchе

# 223
  • София
Защо да не дават СМГ? Имаше заявления за 8-ми клас (но вече ми се губи тази учебна година или миналата го гледах). И класирането е по бал, а не по успех от 7-ми клас.
Ние "запалихме" колата и сме на село при баба.
За подаръка - нашите още нищо не мислят по темата. Но не ми се намесва. Защото миналата година търчах като идиот за едни чаши последните учебни дни, които станаха страхотни, а те накрая на повече от половината учители не ги подариха и още стоят в нечие шкафче. Бяха нарисували на всеки учител по неща лично и после го отпечатахме на чаши.

# 224
  • Стара Загора
Като обсъждаме домашните любимци....да покажа и нашата красота.

Двугодишна британска късокосместа, цвят сребърна чинчила  Фиби. Прекрасна ни е....кротка,мъркаща и деликатна котка е тя. Вчера беше за годишна ваксина при ветовете....и сега е малко обидена, но на мъжа ми,който я води.....аз пак съм добрата и мила мама
При нас от вчера летят в Школо оценки като луди. На моменти имам чувството,че прегрява това приложение:)))
Аз също мисля,че оформянето на оценките /срочни и годишни/ е в ръцете на преподавателя. Синът ми по Информационни технологии има 6 първия срок.....5 му писал за втория срок, но за годината му остави 6.
По физика и химия - предмети, по които хич не му върви ама хич ще има 5-ци. Другото май ще се добори за 6-ци.
С баща му се смеем за 6-цата по физическо. Не знам точно за какво е....като не е станал от стола си Simple Smile))))
За подарък на класната - стандартно и изтъркано....ваучер и подариха и голям букет.

Общи условия

Активация на акаунт