СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 787
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Според Вас колко трябва да са?  Simple Smile

# 196
😂 ами поне 1 600. Всички трябва да са заети и да бързат, защото майките се притесняват и чакат, та да започнат после да се притесняват за друго, за трето, за пето.

# 197
Много Simple Smile. Децата ги изчислявали около хиляда Joy
Аз съм далеч от системата на образованието и имам погрешни представи Disappointed

# 198
Отдавна съм с вас. Откакто полагахме основите за кандидатстване в детски градини. Беше през 2007-2009 г. С годините загубих профила си, но винаги бях с вас. Благодарение на Вас - Дидева, Jam, Bubcheto и всички останали, които ще ми е трудно да изброя напълно (опасявам се, че пропускам много от Вас, момичета, а не бих желала), винаги се чувствах сигурна в стъпките си. Благодаря Ви, че Ви има:-)))... Е, пак се върнах. Макар и с ново име:-( Не успях да си възстановя старото:-( Децата ни пораснаха:-) Да са живи и здрави и много щастливи и успешни, а ние - винаги да ги подкрепяме:-) Пожелавам здраве, успех и късмет на всички дечица:-) Търпение и любов - на всички родители:-) Радвам се, да бъда с вас отново:-)

# 199
Успях да организирам утре да се снимат децата за албум. При проверени вече два пъти фотографи.От 25 деца ще се снимат 19. А за подарък на класната се подметна в групата на родителите и пълно затишие.

# 200
  • София
Днес върнаха учебниците и събраха парите за подарък на класната. Направихме анкета, предложенията бяха 1. Бижу, 2. Часовник, 3. Нещо за дома- ваза, декорация, 4. Картина, 5. Ваучер. Най-много гласове събра бижуто. Не зная какво ще е точно, няма да пазарувам аз. За математичката също решихме да вземем подарък от нашия клас.
Не е оформен по три предмета само, по-скоро не са нанесени оценките в школо. С три петици завършва-по история, физика и химия, другите са отлични.

# 201
  • София
Аз да питам друго, от миналата година е електронната проверка, нали?
Вълнува ме мен, има ли рошави IT-та, които да въвеждат нещо си или нуждата от тях отпадна? И на чия глава ще се стоварят благословиите на майките, за изнесените в последната минута резултати? Laughing

# 202
  • София
Ей, не мога да ви насмогна! Децата са ни невероятни, ще се справят с всички предизвикателства, а ние ще ги подкрепяме. Heart
Не сме оформени по нищо все още официално. Тези последни дни яко тестове и изпитвания. Малко остана...

# 203
  • София
И аз днес поръчих за госпожата букет от бонбони - страхотен е!

# 204
Моята дъщеря има официални срочни само по физика и физическо, по-другите предмети устни заявки на учителите. Единствено за химията все още не е ясно, а тя е учителката, нарочена за Баба Яга (а и две жалби подавахме срещу нея през годината). Ако въпросната не извърти някой номер, ще завърши с пълно 6 - от училище са предвидили медали за отличниците на випуска. Медалът не я топли, но стипендията от догодина определено ѝ е стимул.

# 205
Във всяко училище ли има стипендии или е на местна почва?

# 206
ПМС № 328 ОТ 21 декември 2017 Г.за условията е реда за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование
https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2137179215

# 207
От 8-ми клас стипендии има във всяко училище, говоря за успех, иначе има стипендии за деца с ТЕЛК, за самотен родител, за социално слаби и др., но те са в по-нисък размер. Може да се ползва само един вид стипендия.

Особеното е, че аз като бях ученичка, размерът на стипендиите беше еднакъв за всички ученици с успех над 5,50, а сега училищното ръководство може да дава различни по размер стипендии с размер от 21 до 60 лв. на месец (обикновено се изплащат накуп в края на срока, пак е по решение на училището).
В гимназията, където смята да учи, при успех 6,00 дават пълния размер от 60 лв., при успех 5,50-5,99 - 40 лв. Чувала съм за училища, в които за 5,50 е 21 лв., после стъпаловидно нараства с по 10 лв. до постигане на пълния размер, т.е. диференцирана е стипендията.

Правото за стипендия през първия срок на 8-ми клас се базира върху годишния успех от 7-ми.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:32 от SamoDiva

# 208
Едно не успях да разбера и моля за съдействие, както и моля за извинение, ако вече е станало дума (може да съм пропуснала.... темата е необятна, а аз чета едва от 4 часа:-( ... ) Въпросът ми е: Колко дни преди upload  в системата трябва да е издадено медицинското за професионална паралелка?

# 209
Критериите в различните училища са различни. Например за осмокласниците  критерий за класиране за получаване на стипендия за образователни резултати за първия срок може да е състезателен бал за прием в училището.

Общи условия

Активация на акаунт