СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 923
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 355
STEM не е начин на обучение.

# 2 356
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли малко помощ - на НТБГ намерих хорариума по предмети за 5 години обучение, обаче не намирам за паралеките в 31 СУЧЕМ - интересува ме за чуждоезиков профил Англ с Исп. и за профил Математически с Англ. Искам да ги сравня.

# 2 357
Здравейте.Малко глупав въпрос Simple Smile.Точно на 3.07. Ще се отвори секцията за желанията?Благодаря Simple Smile

# 2 358
  • Варна
gadamer,  говори ми, говори...
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..

Вижте и частната гимназия "Екзюпери "/ горното ниво на "Малкия принц "/ , 4000 лв. на година, немски много сериозно застъпен , но с ИТ. Ако имате възможност и ви приляга, е вариант.Тази година за пръв път и испанска паралелка.

# 2 359
Ще съм доволна, че детето ми ще има съученици като децата на Мария и Додиела. "Семпли" деца, които не слагат етикети и не определят хората по финансовото им състояние и битие.
Още не мога да се отърся от някои писания и опитвам да прочета нещо, което съм пропуснала.
И аз, и аз ❤

А кое е училището, че борбата май е повече за средата, отколкото за езиците? Simple Smile

# 2 360
А за НПМГ....не е ли малко прекалено всички изпити да са в един ден? Това е на мен ми идва в повече, а аз по принцип не ги жаля децата толкова.
През годините винаги ли е било така?
Да, така е винаги. Ама който ходи на биология, кандидатста за паралелка с биология. Той не се явява на география. Всеки си се явява на 1 предмет. Началните часове са различни, защото в редки случаи може да има дете, което би се явило примерно и на био, и на химия и с по-високия си резултат може да попадне в паралелка с БиХ или ХиБ.

Не винаги са били така, но пак си е натоварено. Преди 8 години (по спомени), по-масовите (мисля биология и математика) бяха в събота и неделя, но другите бяха през седмицата, след обяд. Синът ми беше ходил сутринта на училище, след обяд - на изпит по химия, а някои трябва да пропускат училище (ако са втора смяна).
 За някои деца, днес ще е натоварен ден, но съм сигурна, че ще се справят. Когато си знаеш, стреса е по-малко.
Има деца които ще се явят на повече от един изпит. Особенно комбинация биология + химия, за да увеличат шанса. Добре е, че имат 3 часа почивка. Моето дете, тогава се яви на 4 изпита - математика, физика, химия и биология  Simple Smile Днес и аз си мислех, как ли щеше да се справи, ако трябваше да е на изпит от 8 до 5 ??? Мисля, че нямаше да е много впечатлен. Ние повече се притесняваме. За тях е - просто влизаш и пишеш.

# 2 361
Поредното доказателство, че доброто възпитание и високото образование не винаги вървят ръка за ръка.

Mateda, на кантар е положението, поне при моето дете. Иска и двете, колкото и да са различни. Относно средата: за ФЕГ нямам никакви притеснения; за АК мненията на познати са противоречиви и това е единственото, което мен леко ме човърка. Решението, обаче, няма да е мое, а нейно.

# 2 362
  • гр.София
А-а-а-а, и
 аз ще замоля clevermary  да спре да пише хубави неща за АЕ+РЕ в 1 АЕГ.  Че отиде балът в небето.Smiley

Изрових на големия бланката ,на която сме попълвали желанията за паралелки.  Наредени са така -1 АЕГ, 2 АЕГ, 133-то и.....бам ! - Испанската с португалски / Роналдо,нали разбирате.../  Пита ме-вярно ли така съм ги редил-ами,вярно.

# 2 363
...Но нашият татко, за когото спортът е религия, каза, че тя ще се запише на курс за водолази и може да работи на Бали. Така че , мами, ако не можете да плувате, имате 5 години да се научите.

Много ви заиждам за избора. Моето момче, като гледахме специалностите по професионалните гимназии си набеляза няколко, защото може да научи полезни неща за бъдеща реализация. Искал да обезврежда бомби в Ирак.  Та сега се чудя: Спортното за "БЕгай бърже" или Семинарията за "Отче наш" Simple Smile

# 2 364
  • където и да е,само да не съм сама
Решението, обаче, няма да е мое, а нейно.
Мария, поздравявам те за това.
И при нас принципът е при 2 варианта детето само да вземе решение.
За ФЕГ мога само позитивни да кажа от приятели мой набор, приятел/бивш преподавател по МАТ там/ и близки деца завършващи 8 и 10 кл. сега.
АК никога не ми е представлявал интерес, от познати майки съм чувала мнения в 2-те крайности.

Момичета, моля, за малко съдействие.
Близко дете има бал 365 т. /страшно много се е притеснил на МАТ и съответно, това се е отразило/.
Иска да учи АЕ.
Има ли шанс да кажем за 31,22,133?
Или ми предложете друг вариант.
Майка й в момента се опитва да я успокои вече 3 ден.
Не е истина какъв стрес е за някои деца това НВО.

# 2 365
Познавам лично деца завършили ФЕГ, които са продължили като студенти във Франция и успешно реализирани към момента без забележки в отношението на французите към тях. Относно испанската, която набра скорост последните години, имам колеги чиито деца я завършиха и учат в университети там, получават стипендии и са доста доволни. Така, че всичко е въпрос на желание и труд, разбира се Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 17:32 от bubanka

# 2 366
Ina78, вижте и 127 СУ.
Добре, че децата не четат тук. Почна да става ужасно.

# 2 367
..........
А кое е училището, че борбата май е повече за средата, отколкото за езиците? Simple Smile
                  Относно средата.....вече съм писала и пак ще напиша - добрата среда няма нищо общо с високия бал! Едното показва - умения за общуване и възпитание,другото - добра памет,логика и мислене,не на последно място и желание.При това няма пряка пропорционалност между двете! Има отличен бал с липса на всякакво възпитание и толерантност и обратното - по-нисък бал и изключително добро възпитание!
                  Имам вече конкретни примери у дома ! Първата учи в у-ще от първи ешалон и то една от най-желаните паралелки,а вторият- в у-ще от 2-ри .Много добре виждам кой как се чувства,къде класът е клас и къде е прост сбор от хора,които нямат никакво отношение към съучениците си  и просто смятат,че те са богопомазани ,а другите - случайно попаднали в "елитната" им среда.Къде класът се е разпаднал на групички и то не по успех,а по парцалки и маркови джиджавки!
                  Възмутена съм и от изказванията за децата от определени у-ща....наркомани и т.н. Всичките сте майки и направо се чудя как така някои слагат етикети без да имат ни най-малко основание да съдят за нещо,което явно не познават добре.ЕЖК  добре работи.Все пак замислете се и престанете ! Говорим за собствените си деца! Не значи,че щом са във ФЕК непременно ще са наркомани или ......направо думи не намирам,а съм речовита! Smiling Imp

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 17:33 от bubanka

# 2 368
А-а-а-а, и
 аз ще замоля clevermary  да спре да пише хубави неща за АЕ+РЕ в 1 АЕГ.  Че отиде балът в небето.Smiley

Изрових на големия бланката ,на която сме попълвали желанията за паралелки.  Наредени са така -1 АЕГ, 2 АЕГ, 133-то и.....бам ! - Испанската с португалски / Роналдо,нали разбирате.../  Пита ме-вярно ли така съм ги редил-ами,вярно.
Спирам, спирам.
La vie est belle.Heart Eyes

# 2 369
Момичета, имам въпрос: в таблицата са само кръгли стойности на точките - а ако има 0.25 отгоре означава ли че ще има преднина пред всички, които с 0.25 по-малко или се закръгля към най-близкото кръгло число? Не знам дали го обясних добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт