СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 995
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 400
  • София
Останки от соца викаш...Joy

# 2 401
  • Варна
Включвам се и аз при вас за малко с въпрос (от шетокласните мами съм и скрито чета от известно време). Дали някой би могъл да прогнозира какъв би бил балът за новата ИТ гимназия към ТУ Варна (по-скоро като в МГ или по-скоро като в "Д. Дебелянов" и "Н. Геров")? Близко мое дете проспа (буквано!) учебната година и резултатите не са никак розови, а упорито иска СХН и твърди, че друго не би учил изобщо... С точките му по математика, които са около средното за страната не знам какво да го посъветвам, та реших да питам вас: имате ли наблюдения дали тази гимназия е в полезрението на учениците със силни резултати или по-скоро е краен вариант за тях, което би значело, че не се очаква балът като за първа година да е висок (той на това се надява)?

# 2 402
  • София
Включвам се с едно питане. Девойките на Мария, Доди, Звънче и Ред ще приемат ли в компанията и един форумен младеж? Много е галантен, чувствителен и ще се грижи и за четирите момичета. Симпатяга е нищо, че е малко енергоспестяващ. И друго да кажа - ФЕГ е подходящо само за момичета. Момчетата там са лигльовци Simple Smile
Забравих - ако трябеа и в родителския колектив ще влеза 😄

# 2 403
  • София
Мисля, че на 164 страница трябва да говорим повече за Испанската Joy

# 2 404
Историята е с най-голям хорариум в 9 и 10 клас, физиката е с по-малък отколкото по старата програма. Останалите хорариуми са съизмерими, т. е почти няма разлика в бр. часове по старата и новата програма.
Дидева беше дала табличка, в 10-класната мисля.
ПП Видях, че Дидева вече е писала.

# 2 405
  • София
Историята винаги се е учила с много часове. Не е от вчера или днес...
Не е точно така. В ЕГ по стария план Историята в 9, 10, 11 и 12 клас се изучаваше по 2 часа седмично.
Факт е, че децата ви ще са доста натоварени в 9 и 10 клас. Пак казвам, визирам ЕГ, защото познавам техния учебен план.
4 часа седмично История в 9 клас никак не е леко, относно възприемане, асимилиране и запомняне на материала. Така е с Физика,, Химия, Биология и География. Тези предмети, обаче се изучават като ЗП само в първи гимназиален етап, за разлика от чуждите езици, БЕЛ и Математика.

# 2 406
  • София
Който се чуди, защо в София избираме една или друга гимназия, да погледне резултатите от ДЗИ. Иначе преди години, когато записвах големия в 2 АЕГ, се наслушахме на глупости за наркодилърите в района и учениците тревомани. Сега, понеже щерката се е насочила към ФЕГ, пак ни "облъчват" с глупости. Всяка година едно и също.

# 2 407
  • София
Разбирам, но не ми се струва нормално да се учи толкова много история. Чак сега забелязвам. Мисля, че тук има нужда от реформа.

# 2 408
  • Варна
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..
За съжаление АЕ+НЕ на ниво езикови гимназии има само в Първа и Пета. Оттам надолу може Трета ПМГ с профил Б+Х+НЕ, Хуманитарната - БЕЛ+НЕ+ИЦ.

# 2 409
Тези 144 часа история в 9. клас са някакво безумие. Това са 4 часа седмично. Какво толкова ще се учи?
Историята за 8 и 9 клас. Bowtie

То да е само историята.., ами и всички други разказвателни, които са изостанали от 8 клас

Dive,  моите очаквания за ИТ гимназията към ТУ-Варна са , че ще обере децата, които сега се врат по всевъзможни СУ заради СХН и баловете на СУ съвсем ще паднат .
Съвсем чистосърдечно съветвам децата да пишат там или в друга ПГ СХН, Икономическа информатика и Микропроцесорна

# 2 410
Скрит текст:
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..
За съжаление АЕ+НЕ на ниво езикови гимназии има само в Първа и Пета. Оттам надолу може Трета ПМГ с профил Б+Х+НЕ, Хуманитарната - БЕЛ+НЕ+ИЦ.

Ясмина, май ще ми мине приказката по-добре в ЕГ АЕ+НЕ, отколкото НЕ в някоя ПГ Simple Smile
Върнахме се на стария списък.. и обещах Гьоте институт

# 2 411
  • София
Ганис, точно така е. Преди се учеха в 9, 10, 11, 12 кл, с по -малко часове, на на общия брой други разказвателни предмети, пак бяха повече. Нека да сме обективни...
За справка, сегашния 12 клас, учи 2 ч история и по 1 или 1.5 физика, география... Биология и химия пък не изучават изобщо...

# 2 412
  • София
.... Относно коментарите за децата с нисък бал (в т.ч. и моето), които са се "притеснили": отказвам да приема това за аргумент. Те просто е трябвало да положат повече усилия, да работят повече.

Gina L, не винаги е въпрос на усилия.
Не пренебрегвайте и момента на притеснение. При много хора това играе голяма роля... Имам ги двама в къщи единият мина през НВО, на другия предстои, ако днес ги поставя при еднакви условия, е напълно възможно да изкарат еднакви точки и около 95+ и около 75+. При # 2 в ниския диапазон ще е заради притеснение, при #1 заради разсейване. Точките във високия диапазон - при #2 ще са заради многото труд и постоянство (за елиминиране на притесненията не помагат N-бр.  състезания/олимпиади) , а при #1 , защото бързо учи.

Подреждане на желания: Тъй като имаше разнообразни желания с различно балообразуването и бал различен от 500:joy:. Извадих желаните паралелки с изчислен бал (и прогнози балове) в един ексел и след което почнахме да местим и така 2 часа, не се оказа толкова лесно, както си го представяха двамата мъже в къщи.
След като бе одобрена подредбата от младежа, на другия ден вкарах в системата

# 2 413
  • София
Включвам се и аз при вас за малко с въпрос (от шетокласните мами съм и скрито чета от известно време). Дали някой би могъл да прогнозира какъв би бил балът за новата ИТ гимназия към ТУ Варна (по-скоро като в МГ или по-скоро като в "Д. Дебелянов" и "Н. Геров")? Близко мое дете проспа (буквано!) учебната година и резултатите не са никак розови, а упорито иска СХН и твърди, че друго не би учил изобщо... С точките му по математика, които са около средното за страната не знам какво да го посъветвам, та реших да питам вас: имате ли наблюдения дали тази гимназия е в полезрението на учениците със силни резултати или по-скоро е краен вариант за тях, което би значело, че не се очаква балът като за първа година да е висок (той на това се надява)?
Тази гимназия не е ли часно училище?

# 2 414
  • София
Ганис, точно така е. Преди се учеха в 9, 10, 11, 12 кл, с по -малко часове, на на общия брой други разказвателни предмети, пак бяха повече. Нека да сме обективни...
За справка, сегашния 12 клас, учи 2 ч история и по 1 или 1.5 физика, география... Биология и химия пък не изучават изобщо...
Така е, Историята от всички предмети сумарно винаги е била с най- много часове. Явно не съм разбрала, какво си искала да кажеш.

Общи условия

Активация на акаунт