СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 056
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 720
svetlaem, изобщо не си досадна с книгите! Предните, които препоръча, вече съм прегледала и каквото намерих е качено на Киндъла. Сложила съм го и да се зареди и ще видим аз ли или децата ще ги прочетат първи Simple Smile

# 721
И за кога са ги предвидили тези изпити за окончателна оценка?
Моят син не е оформен все още по 3 предмета,  ако не хареса оценката и решим да искаме изпит за окончателна оценка .. не виждам кога ще се проведе подобно нещо,  на 2-3.07 ще трябва да му се даде свидетелството.. за да участва в кандидатстването

# 722
Viki. изглежда е седмокласничка и явно се тревожи по темата за роклята, не я яжте много... Не мога да ти помогна, за съжаление. При нас най-много да има тържествено връчване на дипломите от класния, в двора на училището. Няма да има сбирки на много народ на закрито, не е добро времето за такива неща.

Не се тревожа просто ще празнуване на ресторант и всички момичета ще са с рокли не ми се ходи с дънки (без това не харесвам много рокли).

# 723
  • София

Е, Дидева, тъй най-мразя! Да не искам да правя нещо, ама да не мога да откажа! Joy Обаче, мястото аз ще го избирам. Joy

В гората, нали? Там най-много пред някоя катерица да се изложиш. Joy
Я, по-добре я дай на Вики.

# 724
  • София
Имам кафява рокля на много бледосини точки и с бледосиня подплата. В смисъл, че ще отговоря на дрескода ако се наложи.
Иначе лично аз предпочитам да си купя бански. 😁

# 725
Вики, твоите съученички споделят ли с какви рокли ще бъдат на завършването? Приятелките ти нямат ли идеи за рокля? Официално събитие ли ще имате, или просто връчване на свидетелствата в училище?

Приятелките ми нищо не са казали. Ще ходим на ресторант.

# 726
  • София
И аз препоръчвам Goosebumps. Младежът наскоро си ги препрочиташе, голяма зарибявка са.
Къщата на тайните - Крис Кълъмбъс и Нед Визини, поредица от 3 книжки, чакаше ги с нетърпение да излязат. Последната я чете май точно лятото на 7 срещу 8 клас.
Ако някое от момчетата играе Assassins Creed, има поредица по играта. Зачитала съм ги, интересни са. Има и история преплетена в тях, както в играта...

# 727
И за кога са ги предвидили тези изпити за окончателна оценка?
Моят син не е оформен все още по 3 предмета,  ако не хареса оценката и решим да искаме изпит за окончателна оценка .. не виждам кога ще се проведе подобно нещо,  на 2-3.07 ще трябва да му се даде свидетелството.. за да участва в кандидатстването
чл. 35 от Наредбата:
Чл. 35.(1) Изпитите за промяна на годишна оценка се провеждат след приключване на учебните занятия съответно за VII клас, за ХI клас или за ХII клас.
(2)  Изпитът  за  промяна  на  годишната  оценка  по  учебен  предмет  или  модул  се  полага  върху учебното съдържание, включено в учебната програма по съответния учебен предмет или модул за съответния клас.
(3)  За  полагането  на  изпит  за  промяна  на  годишната  оценка ученикът  подава  заявление  до директора на училището, с което се отказва от годишната си оценка, формирана по реда на чл. 23.
(4) Учениците имат право еднократно да се явят на изпит за промяна на годишна оценка по ал. 1.
(5) Изключение по ал. 4 се допуска за ученик от ХII клас, който има годишна оценка слаб (2) по един  или  по  няколко  учебни  предмета  или  модула –може  да  се  явява  на  изпити  за  промяна  на оценката без ограничения на броя изпитни сесии.
(6) Всеки ученик има право да положи изпит за промяна на годишна оценка по не повече от три учебни  предмета  общо,  изучавани  в  задължителните  и/или  в  избираемите  учебни  часове,  а  в спортните  училища –и  във  факултативните  часове  по  учебен  предмет  от  специализираната подготовка.
От тук: https://www.navet.government.bg/bg/media/DOS-otsenyavane.pdf

Срокове не виждам. За мен отговорът е: час по-скоро, ако сте го решили. Нещата могат да се организират много бързо, а директорът няма как да откаже на такова искане и е длъжен да организира изпита.

# 728
Врабчо, аз наредбата я четох, но оценката за годината аз все още не знам, после да подам молба, после да насрочат изпит и комисия, да се проведе и оцени.. Трябва да стане в рамките на ЕДИН ден и това е 1.07
Хубава работа, ама българска и МОНска

# 729
  • у дома

Ако някое от момчетата играе Assassins Creed, има поредица по играта. Зачитала съм ги, интересни са. Има и история преплетена в тях, както в играта...
Не искам и да знам дали играе-книгите са доста https://www.book.store.bg/c/p-pc/id-6599/knigi-ot-poredicata-ord … 5JoRoC5ggQAvD_BwE -дано ги има при нас в библиотеката,че иначе ще ме накара да ги купим.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 22:29 от svetlaem

# 730
Докато се наканите за роклите, смених виртуалния тоалет. Joy
Миналата година мярнах няколко съобщения за изпити за промяна на годишната оценка в седми клас. Сроковете бяха кратки, непосредствено след приключване на учебните занятия.
Допълвам се. Открих съобщение за тази година, но има само срок за подаване на заявления.

# 731
  • София
Светле, аз понеже от геймъра научих за поредицата и я закупувахме, затова така отдалече започнах. Между другото, това е една от малкото игри, за които не съм мрънкала, че играе. Даже 2 от частите му купувах съвсем легално Joy  за подарък за РД и НГ.

# 732
  • у дома
Въобще не искам да го питам,защото ако не я играе ще прибави и нея към списъка-единствената полза,че играе с деца от др страни и ае му стана още по-добър-друга полза не виждам.
Обаче не си кривя душата де-играе само вечер-през деня си чете,кара колело ...чак аз се стреснах от обема на книгите,които е прочел за около 2 години-а тези,които ви пуснах като препоръка са само наличните у нас,а от библиотеката също доста е взимал-за тях вече съм в неведение,защото аз такъв жанр не чета.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 22:41 от svetlaem

# 733
Врабчо, аз наредбата я четох, но оценката за годината аз все още не знам, после да подам молба, после да насрочат изпит и комисия, да се проведе и оцени.. Трябва да стане в рамките на ЕДИН ден и това е 1.07
Хубава работа, ама българска и МОНска
Като гледам съобщението, което е дала Дидева, това практически се прави по-рано, когато има твърдо очакване за някаква оценка, различна от 6. Например детето има само петици за срока. Тогава не се чака годишната оценка, особено ако и първия срок е пет, защото тя е ясна. Направо се подава молба за промяна и това става поне 10 дни преди края на учебната година.
Обаче ако детето е между 5 и 6 и учителката не му даде шанс и остави петица, тогава наистина няма да има никакво време. Иска ми се да няма такива учители точно в 7 клас, но....Pensive

# 734
  • София
Много неприятно се е получило, Elualia, докривя ми и на мен какви са тези учители дето така с лека ръка отнемат шансове на децата.
И при нас още няма оформени оценки по математика, но учителят обича учениците си и очаквам при колебание да закръгли към по-високата оценка. Моето дете има само една нанесена оценка 6ца в ЕД, но не очаквам лоши изненади.

Общи условия

Активация на акаунт