СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 848
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 480
Бързо оздравяване на Ема!
Много хубава тема сте подхванали с книгите. Моят е на приливи и отливи. Когато чете, е способен да го прави денонощно, след това следват 2-3 месеца затишие.
След Хари Потър и Рик Риърдън, които май всички ги четат, ето кои са поредиците, които са били на голяма почит вкъщи през последните години:
Сюзан Колинс - "Игрите на глада'
Вероника Рот - "Дивергенти"
Джонатан Страунд - "Хрониките на Бартимеус" , невероятно добри фентъзи е.
Джеймс Дашнър - "Лабиринтът"
Патрик Нес - "Живия хаос"
Пиърс Браун - "Червен изгрев", великолепна, е меко казано за тази поредица
Може и да пропускам някоя поредица. Много хубава също е "Тъмните му материи" на Филип Пулман. Много ми хвалят "Магистериум", но нея не съм я чела.
Като отделни книги - "Играта на Ендър", "Бягащият човек". Много беше харесал "Кръстникът" и "Кукла на верига"
Сега се опитвам да му пробутам "Библиотеката на Въглен връх". Знам, че ще в във възторг от тази книга, но ми се опъва. Винаги така става. Приема с подозрение това, което му предлагам, а после му става любимо.

# 481
  • Велико Търново
При нас оформянето приключи - срочно и годишно. Никакви домашни, никакви изпитвания няма, стоят в часовете за присъствие.
Дъщеря ми чете от известно време Агата Кристи, но най-вече набляга на някакви манги, неизвестни за мен, като комикси, на английски ги чете.
Не съм се интересувала, но какво се изучава по литература в 8 клас/освен Шекспир/ ?

# 482
# 483
  • София
За христоматия за 8-и клас, миналата година купих първата, която ми попадна, в случая на БГ Учебник. На Просвета има едни таблици по литература, които може да са полезни за класно. Иначе в БГ У има поне 3 превода от различни автори на Хамлет, а и в оригинал.

# 484
  • Велико Търново
Ще е тегаво четене..Wink

# 485
  • София
О, сонет 130!
My mistress' eyes are nothing like the sun...
Любимо! И в любима песен на Стинг го имаше.
Къде ме върнахте. Simple Smile

# 486
Наборката чете много, от последните 2г, но само тийн литература - никаква класика, художествена, фентъзита, кримки, биографии или нещо подобно. Предпочита хартиените пред четеца. Менкат си книги с нейни съученички, които четат същия жанр.

Питанка, благодаря за препоръките за книжки.
И аз следя Егмонт, откакто дъщеря ми се запали по това: https://egmontbulgaria.com/izborat-357/
За жалост, първите три части са изчерпани, но в електронен вариант ги има за качване.
Сега сме на Ерин Уот, много и харесва, даже аз прочетох едната книжка, увлече ме: https://g.helikon.bg/220127-edno-malko-neshto.html?gclid=EAIaIQo … AYAyAAEgKiv_D_BwE
Другата, която взех и каза, че е много интересна е: https://g.helikon.bg/218830-%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE … %D0%BD%D0%B0.html
Явно горе-долу са на една вълна, "Едно малко нещо" на Ерин Уот беше от последните, които прочете.
Ей това имам запазено в телефона последно (да се консултирам в книжарниците като ходя и да не преповтарям нещо, което вече си е купила), мисля липсват няколко, които са раздадени в момента. Може на някого да му е полезно инфо за тийн-момичешка литература.
Скрит текст:

Оформянето още се влачи при нас, но пък поне не ги тормозят с домашни, контролни и други. Изпитват само тези, които има недостатъчно оценки или такива, които се "борят" за по-висока по тяхно желание.

# 487
Сетих се и още една идея за четене -  Нийл Геймън: Коралайн, Звезден прах, Скандинавска митология. У дома сме му големи почитатели.
Не всичко на Геймън става, де, не им давайте "Американски богове", например.
На Стивън Кинг стават също "Сърцето на дракона" и "Кери". Другите още не ги разрешавам.

# 488
  • Sofia
Да, Врабчо! Ерин Уот е любима авторка, но не пише фантастика Simple Smile

Иначе това са всичките й книги... за съжаление...

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 14:45 от pitanka в процес на израстване

# 489
И мойта е от четящите деца. Оня ден излезе да си купи шапка, върна се с книга на Георги Господинов . Вчера след фотосесията ходили няколко деца на Панаира на книгата, върна се с 2 книги. Не ще да чете ел.четец. Прочете "Хари Потър", мин.година за мъничко се разминахме с Лондон, дано догодина стане. Сега е на Стивън Кинг. Задължителната литература не я долюбва, казва, че така и така ще я учат в училище, няма да я чете. А като гледам какво ги чака догодина, май няма да ги прочете. И на мен част от авторите не са ми интересни.

# 490
  • у дома...
Ангелина е на тема история и  Възраждане. Поръча си тези книги:
За Мария Тертер
https://www.book.store.bg/p269606/maria-terter-caricata-liudmila-androvska.html

За Раковски
https://www.book.store.bg/p266263/prozreniata-na-rakovski-bojko- … NCJrBh6J_rbkSSdrs

И най-много държи на тази за Левски
https://www.book.store.bg/p271086/vasil-levski-otvyd-mitovete-le … C3_DR4TNzJKo70RNA

Вчера, след като девойката е предала теста по ИИ, час-два след нея неин съученик го преписал (пращат скрийншотове във фейсбук група) и пратил същите отговори. И сега учителя ги е заял и разследва кой от кого е преписал... Мойта реве и се ядосва... Положението е "Просто Мария".

# 491
  • София

ужас... от баба Илийца и Рада Госпожина на това...
скокът е драматичен и преждевременен. язък за похабените творби.

# 492
На Стивън Кинг моят чете последно "Институтът". Преди 2-3 месеца чете "Лице в лице" на Майкъл Финч. От 80-те години е, зората на интернета, сериен убиец избира жертвите си чрез мрежата и я използва, за да ги разкрие и да се добере физически до тях. Много му хареса.
Друга, която мога да препоръчам, е "Игра на нерви". Не помня автора. Става въпрос за тинейджърка, която се включва в интернет игра на предизвикателства. Първоначално всичко е сравнително невинно, но постепенно загрубява. Доста поучителна книжка е.
А и на Сафон юношеските са много хубави - "Принцът на мъглата", "Среднощният дворец"

# 493
  • София
Айде, ние сме готови! Две петици - по география и физика и то заради това контролно в четвъртък, с което масово им понижи оценките физичката.

# 494
  • София
Здравейте!
Включвам се по темата с четенето....чете си девойката, винаги е обичала. Любовта и към четенето е след Хари Потър, преди това обичаше аз да и чета. Сега определно има наклон към фентъзи жанра, Сара Дж. Маас, Риърдън, а от скоро подхвана Мъглороден.
Ston, вашите книги също звучат интригуващо, ще запазя този списък!
Тя е оформена още преди НВО и онзи ден ходи до библиотеката на читалището. Върна се с цялата литература от списъка на Йонова....но да видим дали ще и спори...
И аз ще се радвам на списък с фентъзи поредици, някой предложи, но изгубих поста?

Общи условия

Активация на акаунт