СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 667
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 035
И на мен ми се вижда това висок среден резултат. А откъде знаете още от сега?

При нас оформиха почти по всичко вече. Не съм имала притеснения, но резултата си ни тревожи. Девойката хич не иска и да го знае даже.

А аз пък се чудя, ако догодина карат пак ДО дали пък ще има голяяяма разлика между 1, 2-ра и 3-та немска... Това онлайн обучение ще прецака жестоко и нивото на научаване на езика и в елитните гимназии.

# 1 036
Защо да е висок този резултат?!  На мен ми се вижда средно ниво. И ако вземем предвид, че това е централно столично училище, според мен е възможно средният резултат да се върти около и под този.

# 1 037
  • София
В тази връзка, крайно време е да се измисли паралелка с китайски.

В София има две паралелки с китайски - в 18то и в 138мо. Тази в 138мо е с чудесен преподавател и много награди за децата.

# 1 038
  • София
Паралелките са стандартни, без да съм 100% категорична, но мисля, че са по 26 деца.
 Учителката по БЕЛ е страшно симпатична, знае колко се притесняват децата и им пише във вайбър група. Официално не е публикувано никъде нищо, но е абсурдно да ги лъже. С тях е от пети клас и е много съпричастна, разбираща, подкрепяща.

# 1 039
  • о`майна лунна нощ е
Моля ви, дайте линк къде са публикувани резултатите по училища или градове.

# 1 040
Резултатите явно ще са високи, но интересно как при много кандидати, а намален брой паралелки ще се отсяват кандидатите. При деца с равен брой точки и успех, какво следва - жребии?

# 1 041
Паралелките са стандартни, без да съм 100% категорична, но мисля, че са по 26 деца.
 Учителката по БЕЛ е страшно симпатична, знае колко се притесняват децата и им пише във вайбър група. Официално не е публикувано никъде нищо, но е абсурдно да ги лъже. С тях е от пети клас и е много съпричастна, разбираща, подкрепяща.
И защо и е на една учителка да ги дрънка такива и то на деца!-смахната работа.

# 1 042
  • Пловдив
В тази връзка, крайно време е да се измисли паралелка с китайски.

В София има две паралелки с китайски - в 18то и в 138мо. Тази в 138мо е с чудесен преподавател и много награди за децата.
Еми ето! Всичко в столицата, ние пак прецакани 😤. Като разправях на мъж ми да ходим да живеем там, има редовно предложения за по-хубава работа в София, които той винаги отказва, предпочита даже да няма работа тук, и по-добре е за децата, на, доказателството. 🙂

# 1 043
Защо да е висок този резултат?!  На мен ми се вижда средно ниво.
Защото вероятно не си виждала средните резултати за страната от миналата година.
Средният резултат от националното външно оценяване по български език и литература (БЕЛ) в седми клас е 53,06 точки и е над средния брой точки, а по математика средният резултат е 33,63 точки и е под средния брой точки.

# 1 044
  • София
Малко по-нагоре е споделила - 6 ОУ. Според мен обаче общия брой деца не е 147 в училището не е 147, а по-малко щом са 4 паралелки.
77 и 70 са средно точките, а не броя на момичетата и момчетата. Аз така го разбрах.

# 1 045
  • София
Явно вече са изпратили по училищата резултатите на учениците им. Иначе статистика за резултатите на седмокласниците по училища може да се изиска от всеки по реда на ЗДОИ. Ето тук има резултатите на софийските училища от 2012 насам /но за повечето години са само за първи модул/: http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp

# 1 046
Някой може ли да ми помогне
Трябва ми с описание на материала по БЕЛ за 6 и 7 клас
Срещала съм такъв файл, но сега не мога да го намеря
Модел на НВО по български език и литература в VII клас за учебна …  2019–2020 година?
Благодаря звънче
това е целият материал, без отпадналата част?

# 1 047
София, 6-то ОУ. Четири паралелки са седмокласниците. Честно казано, ми се вижда нисък резултат, но не знам как е било предишни години.
За справка:
6 ОУ 2018: БЕЛ 71,79; МАТ 56,61
6 ОУ 2019: БЕЛ 78,34; МАТ 59,54

А сега казваш: грубо (70+77):2=73,5

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 16:11 от maria77bg

# 1 048
  • София
Май Слънчевата ще се окаже права, че баловете ще са нещо средно между 2018 и 2019...

# 1 049
  • София
И ако приемем резултатите на 6 ОУ за представителна извадка, значи баловете ще са по-близки до 2018, отколкото до 2019, каквото е моето предположение. Не знам на какво основание се прогнозират хвърчащи и невиждани досега балове.

Общи условия

Активация на акаунт