СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 570
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 275
Санака, имаме познато дете, което кандидатства около 4 пъти в СС и най-накрая го приеха - мисля в четвърти клас.
И ако съм разбрала правилно, пак беше с изпит тип математически.
Приемните изпити в СС /след 1-ви клас/ са по БЕЛ, МАТ и английски.

Абсолютно подкрепям. В СС дори и да си плащаме, за четворка за годината по основен предмет, изключват детето.
И това е залегнало като клауза в договора. Миналата година изхвърчаха от училището деца на доста влиятелни родители, независимо от финансовите възможности.
Всъщност клаузата е за 4-ка по ДВА от трите основни предмета и тя е такава поне от 2005г. насам. За една 4-ка не се изключва.

Официално да, права си. Не се доизказах. На практика вече е друго. В класа на сина ми две деца си заминаха с по 1 четворка. Без предупреждение. Просто ги информираха по телефона.
За това го казвам. Споделям информация.

# 1 276
  • София
Гадамер, какъв е този странен ДПП и защо не си гледаш екселския файл? Grinning

# 1 277
  • София
Не! Оценките от свидетелството се взимат пи веднъж.
А по1, по 3, по 2.... това показва кое НВО, с каква тежест участва.

# 1 278
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей това гледам, освен аз вече да съм се бъгнала:

П.П Предпочитам на хартия

Слънчева, чак сега го разбрах. Х 3 е НВО МАТ, х 1 е НВО Бел, + оценките от училище по ИнТ и Мат.

# 1 279
  • София
Гадамер, точно така е - от свидетелството се взимат Мат и ИТ (по 50т.), а от изпитите (НВО) се взима веднъж БЕЛ и Мат се умножава по 3.

# 1 280

Според тази таблица, се вземат Мат х 1 и ИнТ х 3 от Свидетелството за основно образование.

Ето тук можете да погледнете по-подробно:

# 1 281
Аз от години повтарям, че справочниците са опасни за вашето здраве. Joy

# 1 282
  • Отвъд алеята зад шкафа
Уф, да взема да си лягам, утре на свежа глава да го гледам справочника,че ще взема някоя глупост да сътворя. Joy

# 1 283
  • София
За да бъде ДПП ясен в печатен вариант, трябва да е поне на А3 landscape, но рядко издават справочници с такъв формат. Grinning

# 1 284
Аз го изгубих
Според мен децата от Света София все някак си ще се оправят. Дори и да са с 96 точки, а не със 100:heart_eyes:

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 07:34 от Amanda.D

# 1 285
  • София

Официално да, права си. Не се доизказах. На практика вече е друго. В класа на сина ми две деца си заминаха с по 1 четворка. Без предупреждение. Просто ги информираха по телефона.
За това го казвам. Споделям информация.
Ами, за 15г., в които имам поне по едно дете в училището, знам само за един случай на изключен заради успех - с две 4-ки по два от предметите и на границата с 4-ка по третия /от класовете на децата ми не е имало изключен/. Повече изключени има за груби или системни и продължителни нарушения на дисциплината, което подкрепям с две ръце /ако имах три, щях да го подкрепя и с трите Joy /. Иначе след 1-ви клас се обявяват единични свободни места, като в преобладаващите случаи те не са освободени поради изключване /например за 4-ти клас тази година са обявени 3 свободни места, като нито едно не е заради изключване на дете/.

# 1 286
  • София
И аз искам да си лягам, но само надничам във форума... да не изтърва нещо Blush .

# 1 287
Добре де, защо тези справочници прекръщават предмети? Каква е целта, объркване?
ИнТ няма, съкращението си е ИТ, Ин също няма. информатика е Инф.
Аз ако видя ИнТ ще се чудя н-то ли е повече или ф-то е станало Т.

# 1 288
  • sofia
Целта е, че се печатат за пари, а не за информация, кой ще ти проверя напечатаното😉
  Аз съм много неглиже към такива неща, катарзисът го преживях с учебника по история за 7 клас, в който имаше историческа справка от ранния период на демокрацията за културна личност наречена Хисарския поп, представител на чалга ерата.

# 1 289
  • София
Joy
Е, култов беше Попът, к'во? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт