СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 565
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 290
Я да върна пак въпроса към статистиките. И други години ли така ги пращат ден преди резултатите и какъв е смисълът от тях, ако на следващия ден им пратят подробната статистика с резултатите на всяко дете?
Разтревожи ме мисълта, че няма смисъл от това действие ако резултати има след ден. Да не вземат да ги оставят за понеделник...

# 1 291
  • София
Аз лично, за пръв път чувам, че им се изпращат така статистики. Не се е чуло, а е странно да са изпращани и да не се е похвалил някой...

# 1 292

Официално да, права си. Не се доизказах. На практика вече е друго. В класа на сина ми две деца си заминаха с по 1 четворка. Без предупреждение. Просто ги информираха по телефона.
За това го казвам. Споделям информация.
Ами, за 15г., в които имам поне по едно дете в училището, знам само за един случай на изключен заради успех - с две 4-ки по два от предметите и на границата с 4-ка по третия /от класовете на децата ми не е имало изключен/. Повече изключени има за груби или системни и продължителни нарушения на дисциплината, което подкрепям с две ръце /ако имах три, щях да го подкрепя и с трите Joy /. Иначе след 1-ви клас се обявяват единични свободни места, като в преобладаващите случаи те не са освободени поради изключване /например за 4-ти клас тази година са обявени 3 свободни места, като нито едно не е заради изключване на дете/.

Виж, аз също имам две деца в училището. Впрочем вече само едно, другото току що завърши. Имам и трето, което също бих пратила да учи там, ако имам тази възможност след няколко години.
Не се заяждам и не си измислям.
Децата нямаха проблеми с дисциплината, категорично. И не беше тази учебна година този случай. Съответно няма как да има обявена бройка заради изключено дете.
Не зная кога са завършили твоите деца и дали още някое учи там, но някои неща доста се промениха в СС за тези 7 години, в които моето голямо дете учи там.
Това не пречи за мен СС да е най-доброто решение по отношение на обучението на децата ми. Но разлика има. И тепърва ще има.
Учителки като Котиркова, която споменаваш са богатство, но все по-малко от тях остават в училището.
Не искам да споря, наистина.
Не убеждавам никого в нищо. Нямам сметка да подавам и грешна информация.
Просто се опитах да бъда полезна, но спирам до тук.

# 1 293
  • София
Между другото имате ли бегла представа дали децата от СС (и ПЧМГ) ходят на допълнителни уроци за НВО и АК, или това са си чисто и просто постижения на училищата?

СС ходят здраво.

# 1 294
  • София
Ходят за подготовка за АК, само за НВО, едва ли.

# 1 295
  • София

ти предполагаш, а аз знам. Simple Smile

# 1 296
  • София
Влизам тази вечер в "приема", за да видя има ли нещо и каква беше изненадата ми - синът ми бил роден на 14.09.2016...Сега то че терминът ми беше на 14ти септември - беше и че той е с държание на 4годишен ок...Но към кой да се обърна, за да поправят грешката. Роден е на 07.09

Пише, че трябва да се свържете с директора на Вашето училище. Вижте на прием мон - в профила най-отгоре има "Помощ" - там е пдф файл, в който е обяснено това.

# 1 297
  • София
Montal, не казвам, че си измисляш, споделям моите наблюдения. И аз имам 3 деца, две, които го завършиха и едно все още там. А, че има промени в училището, има. Особено от времето на най-голямата ми дъщеря, когато бяха 2 паралелки във випуск.

Между другото имате ли бегла представа дали децата от СС (и ПЧМГ) ходят на допълнителни уроци за НВО и АК, или това са си чисто и просто постижения на училищата?

СС ходят здраво.
Това от личен опит, или?

# 1 298
  • София

Изобщо не предполагам, имам преки наблюдения  Wink

# 1 299
  • София
Цитат
СС ходят здраво.
Това от личен опит, или?

личен. което не значи непременно, че детето ми учи в СС. Simple Smile има и други начини да получиш информация.

по-интересно е друго - вярно ли е, че целият втори срок е посветен в училище на подготовката за НВО там?
защото това е не по-малко определящо за резултатите, отколкото ходенето на допълнителни уроци извън училище.

при повечето деца от обикновени училища ходенето на извънучилищни уроци компенсира непълноценното преподаване в училище.

# 1 300
  • София

Изобщо не предполагам, имам преки наблюдения  Wink

чудесно. аз също Simple Smile

# 1 301
  • София
Разбира се, че има и други начини за събиране на информация. ЕЖК е масово използваният. Simple Smile

# 1 302
За АК има да се готви само едно съчинение (като съчинение може да напише и дете без подготовка). За нво има много повече БЕЛ - и граматика, и литература. Математика и ЧсР има и на двата изпита. Според мен за нво е по-тежка подготовката. Ако тя се постига с училище, защо  е тоя фокус и извънучилищни уроци за едно съчинение?

# 1 303
  • София
Момичета лягайте да спите, че утре ще е дълъг ден!!!!

# 1 304
  • София
Не е въпросът и просто да запишеш детето в добра школа за подготовка. Синът ми без школа, но все пак мат. паралелка изкара 90т на НВО МАТ, Дъщеря ми школа+частен учител+брат на разположение за въпроси - предполага, че ще има 66 т. Ами това е положението. Изобщо няма математическа мисъл. Добре, че има и алгебра в този изпит, иначе съвсем закъсвация. Колкото - толкова. Ще се намери училище и за нея.

Другото е, че има и ученици, които си  знаят, че ще учат в частни училища и изобщо не си дават зор за подготовка за НВО. Явяват се така за спорта.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 08:46 от stanislavchen

Общи условия

Активация на акаунт