СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 370
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Аз съм изключително доволна от Алианс за подготовката по английски. Добро съотношение цена/брой часове, много добри преподаватели и малка вероятност да попаднеш при не толкова добър. Може да се смени, ако все пак това се случи. Някак много последователно и методично си надграждат.
Бях гледала 127-мо училище, в което имаше и паралелка с математически профил. Има и езикови. Но през телефона ми е трудно да видя бала.
Там учат някои предмети на английски от 9-ти клас в езиковите.
За 125-то също са по-скоро добри отзивите, но не помня там какви паралелки обявиха.
Ето ги и средните резултати за София-град:

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:58 от zazu1

# 1 546
  • София
Аз мисля, че ще е грешка да делиш децата.
Ако това е към мен, категорично няма никакъв шанс да се възползваме от предимството за близнаци.
Профил математика не е за Ваня по никакъв начин. Тъй като единственото и желание, макар и че ще го пишем при тези резултати е напълно непостижимо, вече клоним към училище, където ще може да учи поне език.
zazu1 мерси за препоръката.

# 1 547
  • София
Как ще е грешка, според мене задължително трябва всяко дете да си поеме по пътя оттук нататък.

# 1 548
Няма да е грешка. Едната не бива да е в сянката на другата, при положение, че ако се отдалечи, може да изяви и развие свои таланти.

# 1 549
100 МАТ,    98,5 БЕЛ  - без никакви училищни или външни школи и уроци , нито за НВО, нито за АК.
Благодаря му, че има точна преценка за себе си и че комбинацията отговорен ученик+ всеотдайни преподаватели в училище работи перфектно!

Breeze~, кое е това училище?

# 1 550
Нямам такава дилема, може би затова така ми изглежда отстрани Simple Smile

# 1 551
  • София
100 МАТ,    98,5 БЕЛ  - без никакви училищни или външни школи и уроци , нито за НВО, нито за АК.
Благодаря му, че има точна преценка за себе си и че комбинацията отговорен ученик+ всеотдайни преподаватели в училище работи перфектно!

Breeze~, кое е това училище?

ПЧМГ

# 1 552
  • София
Къде в сайта на РУО София да чакаме да излезе статистиката? Силно ме вълнува Simple Smile Моите девойки са с отлични резултати по мат 100 и 98т., но не толкова по Бел: 89 и 86т. и ми се иска да видим къде сме в редицата.

# 1 553
  • София
Как ще е грешка, според мене задължително трябва всяко дете да си поеме по пътя оттук нататък.

И според мен не е грешка. В класа на сина ми имахме близнаци, Математическа парлелка. Единия си е математик, другия, не толкова. След седми клас единият продължи с математика, а другия отиде в езикова гимназия. Родителите споделяха, че е трябвало и по - рано да ги разделят, но донякъде и заради удобството да са в едно училище са продължили.

# 1 554
Aila ,защо мислиш,че класната ще е сегашната учителка по АЕ.Аз мислех,че госпожата им по математика ще си остане класна на А паралелка.Да не е нещо ново,което съм изпуснала. (да уточня,че пиша за СМГ)

# 1 555
Момичета, между 35 и 22 СЕУ накъде да наклоня везните? Дъщеря ми още не е сигурна за езика, който иска да изучава, само първият да не е английски.

# 1 556
  • София
След като са ясни резултатите,дойде време за равтосметка.Никаква полза от школата по математика(синът ми посещаваше Веди),този резултат щеше да има и със самоподготовка и висене от моя страна над главата му.Особено по време на ДО нивото на обучение в школата стана плачевно. За БЕЛ съм благодарна на учителката от частните уроци.В училище не случи на учителки...а и той не е никак амбициозен...

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:11 от perunika77

# 1 557
МАТ 91,250
по математика въпреки посредствеността на математичката (малко оплеска нещата на матурата, очаквахме даже по-малко точки).

Ъъъ, 91 точки по МАТ и му викате оплескване....Open Mouth

22-ра я реши, но имаше нелепа техническа грешка; обърка от първи модул задачата с координатнта система, а на 23-тата забрави някои неща - не съм максималистка, просто познавам възможностите й, това бяха лесни задачи за нея.
На нея и много по-нисък резултат ѝ стига, няма да се бори за "елитно" училище.
Сега една приятелка се е заела да ме убеждава, как правя грешка, че не я натискам за езикова. Детето категорично още преди половин година е заявило, че не иска в езикова. За мен водеща е личната мотивация на един човек, а не болни родителски амбиции. От езикова излиза само с език, от Търговската ще има професия + език (немски). Желаната от нея специалност е "Митническа и данъчна администрация".

Ние също предпочитаме търговската. Наученият език не отстъпва на езиковите по никакъв начин. Материалът е същият, само че се учи по-стегнато. Никакъв проблем няма да има детето и с кандидатстването в чужбина. Да не говорим, че може да се яви на изпит за сертификат. Да не говорим и че много от завършилите в чужбина се връщат в Бг и не знаят бъкел терминалогия на български по икономика, което е огромен минус. Трябва да се мисли за реализация, не само за мода. И език ще научи и много полезни неща в много по-добра среда. Не виждам смисъл от учене на химия и биология и т.н. На чужд език. Просто училището не си прави този ПР като езиковите, които са модерни. За мен езиковите са много ниска топка. Просто се надъхват взаимно родители и деца, че избират най-доброто 😀

# 1 558
Стаматов е дал статистика за София, 48 по мат и 63 по Бел. Това как е спрямо миналата година?
При нас нещата са по-зле отколкото очаквах....

# 1 559
Aila ,защо мислиш,че класната ще е сегашната учителка по АЕ.Аз мислех,че госпожата им по математика ще си остане класна на А паралелка.Да не е нещо ново,което съм изпуснала. (да уточня,че пиша за СМГ)
Защото нашата класна каза на децата, че иска да е класен на немска паралелка. А госпожата по АЕ вчера каза, че ще вземе класа, който по мат ще е при класната.

Общи условия

Активация на акаунт