СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 064
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 130
Здравейте, може ли помоля и аз за разясняване! Момче с общи точки от НВО в София - 136,25, на колко точки и позиция от 2019г.  отговаря?
За този бал трябва да гледате общо, не по пол, защото няма квоти при тези училища. 3700 деца преди него. Значи сбор от м.г. 129.

# 2 131
Благодаря Ви!

# 2 132
имаме следната дилема - бала на момче в 2020 е 416 точки. Той има желание за 73-та НГ, независимо от паралелката. Всички казвате, че трябва да се редят по желание без да се интересуваш от бала.
та дилемата е - има ли смисъл да се включва това желание в списъка му предвид, че бала му не стига и за второ класиране?

# 2 133
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли и прогноза за бал 430, момиче, на колко отговаря от миналата година?

# 2 134
В други години (без ДО) дали в училищата им помагат да направят правилния избор, или и самите учители не са наясно с всички тези статистики, приравнявания и максимални и минимални балове?
Нашата класна (математик, която преподаваше отделно и в известна школа) беше обявила един цял ден в училище, където беше на разположение - изчисляваше, съветваше, помагаше с всичко. Но според мен си беше нейна лична инициатива, по телефона също каза да й звънят без да се притесняват. Мисля, че беше полезна на много родители, които въобще не бяха ориентирани. Аз не помня точно защо бях отишла, но хванах няколко разговора от сорта на - "не, това училище категорично не е за него, не го пишете въобще".. Тя познава не само училищата, но и децата и според мен им даваше много точна индивидуална преценка и това беше най-полезното! Не просто добро ли е училището, а според детето - напр. отказа една майка на момче от 22-ро, защото каза, че той няма да оцелее сред толкова момичета..

# 2 135
  • София
Може ли и прогноза за бал 430, момиче, на колко отговаря от миналата година?

420

# 2 136
  • гр.София
има ли смисъл да се включва това желание в списъка му предвид, че бала му не стига и за второ класиране?
  А какво губите,ако го напишете?  Нито вредите на някого. Пишете,разбира се.  Ако стане някакво чудо,дали после няма да се изядете от яд,че сте го пропуснали?

# 2 137
  • София
имаме следната дилема - бала на момче в 2020 е 416 точки. Той има желание за 73-та НГ, независимо от паралелката. Всички казвате, че трябва да се редят по желание без да се интересуваш от бала.
та дилемата е - има ли смисъл да се включва това желание в списъка му предвид, че бала му не стига и за второ класиране?

Винаги има смисъл. Вероятно няма да стигне до прием там при мин бал 448 миналата година и очакван по-висок тази, но абсолютно нищо не губите. Рядко стават чудеса, но пък не си затваряйте сами вратичката толкова рано.

# 2 138
Здравейте! Има ли родители от Стара Загора? Тази година какви ли ще са баловете за ГПЧЕ Ромен Ролан? Дали ще са по-високи, сравнение с 2019?

# 2 139

Винаги има смисъл. Вероятно няма да стигне до прием там при мин бал 448 миналата година и очакван по-висок тази, но абсолютно нищо не губите. Рядко стават чудеса, но пък не си затваряйте сами вратичката толкова рано.

И да уточня, щом има голямо желание за там, не просто трябва да го пишете някъде в списъка, а да го пишете на първо място в него. Нищо не губите, ако го приемат по второ или трето желание, а ако имате късмет може да успее за там където иска. Дори и пробвайте на второ класиране!

# 2 140
  • София
Някъде назад в темата прочетох за намаляване на паралелки. Някой има ли информация за такова явление в София и по-конкретно питам за тези от топ 5?

# 2 141
  • София
Практическата полза на прогнозните балове не е по отношение на първите желания, а по отношение на последните такива в заявлението /нали някой по-назад не виждаше практическа полза от прогнозите/. Пишете си желанията така, както бихте ги написали и без да знаете нищо за минали и евентуални балове, а накрая задължително пишете и 1-2 училища/паралелки, които, макар и не толкова желани, са приемливи и за които според прогнозите балът ще стигне със сигурност. Това е добре да се направи, за да може детето да бъде прието на първо или второ класиране, а не принудително да отиде на трето, при което може да се окаже, че вместо в не толкова желаното училище Х /в което би влязло на второ класиране, ако го беше написало/, ще отиде в изцяло нежеланото училище Y. Трето класиране може да бъде голям бонус, ако се окаже, че има хубави свободни места и ако се разиграе добре, но не е разумно да се отива на него принудително.

# 2 142
Започнах да наваксвам с темата. Извинявам се, ако съм подвела някого. Редактирах и предното мнение със снимката. Баловете за 73 СУ са за младежи - второ класиране, така съм прочела питането в бързината. Надявам се синият цвят да ви е ориентирал, посочените стари балове - също. Ето и девойките.

# 2 143
Съвсем извън темата, но детето ми разправя, че искали с приятелите да си купят вода и нещо за ядене от един магазин и понеже само той си носел маска, другите го помолили после да им я даде и на тях:smile: Един по един да влизат с една и съща маска. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Хаха браво на децата за идеята

# 2 144
Аз съм учител и нищо не вдявам от тия статистики, за да ориентирам някого. Добре, че тук има супер мами, та нещо ми просветна, та чак и съвети давам.
Аз се поуспокоих. Нищо , че ИСпанската с втори английски ни е първо желание, за където мисля, че няма шанс и на второ класиране. Второ желание 31-во пак исп+англ. За там ще стигне( дано). Въпросът е решен.

Здравей, как мога да разбера защо нямам точки на преразказа по бел възможно ли е да е анулиран и какво да направя?

Общи условия

Активация на акаунт