СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 153
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 175
  • у дома
Статистиката показва колко деца имат точки колкото вашите и повече.

# 2 176
  • София

Другото нещо, което ме интересува има ли други училища, освен СМГ и НПМГ,  където се изучава усилено и на добро ниво немски и математика.
Двете немски гимназии и профил математика в тях.
В немските е по-добро нивото на езика, а в МГ-тата - математиката. Зависи кое Ви е по-важното.

Математиката е по-важна, лошото е че освен СМГ и НПМГ,  няма друга добра алтернатива.
Личната ни класация е точно такава - СМГ (въобще без изгледи за успех), НПМГ, НЕГ и 73то, а после? (Бал 460/450 - момче).

# 2 177
Здравейте,
Може ли, помощ и за мен от главните анализаторки: момче МАТ-97, БЕЛ-88,5 има ли някакви шансове за СМГ или поне НЕГ?

# 2 178
В нашата област пред моето рогато има 40 деца /БЕЛ + мат. - нас тази комбинация ни интересува, за неговите паралелки са си 2хБЕЛ и 2х мат./, като 11 са момчета, но при нас няма деление по пол, така че това е без значение. Първата цифра ни е важна. Силно се надявам да не тръгнат всичките 40 да подават за неговата паралелка. То никога до сега не е било и така де. Обикновено се разпределят в 4-5 паралелки по-височките балове. Ще напишем вероятно в заявлението  5 паралелки и това ще да е. А, да, може и двете професионални, които също биват и горе-долу му допадат, да си ползваме медицинското.
Той си има едно-единствено желание обаче, което ще си посочи като първо, надяваме се много силно да се реализира. Всичко друго за него е компромис. Ще го учи, ама няма да му е същото.

Джуди, как го пресмяташ това с 40-те деца.
Мен ме интересува от чисто любопитство къде се позиционира - балът ѝ е 462,5.

По статистиката. Имаме даден бал по сбор от двете НВО и си гледам преди сбора на моя колко деца има.
Не е за София, там не съм гледала статистиката тази година, защото не ме интересува. Не го смятам, дадено е.

# 2 179
Скрит текст:
В нашата област пред моето рогато има 40 деца /БЕЛ + мат. - нас тази комбинация ни интересува, за неговите паралелки са си 2хБЕЛ и 2х мат./, като 11 са момчета, но при нас няма деление по пол, така че това е без значение. Първата цифра ни е важна. Силно се надявам да не тръгнат всичките 40 да подават за неговата паралелка. То никога до сега не е било и така де. Обикновено се разпределят в 4-5 паралелки по-височките балове. Ще напишем вероятно в заявлението  5 паралелки и това ще да е. А, да, може и двете професионални, които също биват и горе-долу му допадат, да си ползваме медицинското.
Той си има едно-единствено желание обаче, което ще си посочи като първо, надяваме се много силно да се реализира. Всичко друго за него е компромис. Ще го учи, ама няма да му е същото.
Джуди, как го пресмяташ това с 40-те деца.
Мен ме интересува от чисто любопитство къде се позиционира - балът ѝ е 462,5.

По статистиката. Имаме даден бал по сбор от двете НВО и си гледам преди сбора на моя колко деца има.
Не е за София, там не съм гледала статистиката тази година, защото не ме интересува. Не го смятам, дадено е.

Точно затова се обръщам към теб, защото си от Вн - вчера беше пусната една таблица, в която само си вписваш резултата и тя изчислява, обаче нищо не ми говорят тези изчисления.

# 2 180
А, не, не съм от Вн. Но ако искаш прати да видим коя таблица  да тълкуваме.

# 2 181
  • София
Здравейте,
Може ли, помощ и за мен от главните анализаторки: момче МАТ-97, БЕЛ-88,5 има ли някакви шансове за СМГ или поне НЕГ?

За НЕГ имате със сигурност, а за СМГ е трудно да се каже. На мен ми се струва, че минималния бал ще е малко по-висок от 485 за второ класиране.
По мои изчисления минималния на второ класиране за НЕГ ще е  някъде 461 за момче.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:37 от lilfi

# 2 182
Значи моя грешка Wink
На мен цифрите не са ми сила, но няма да занимавам аудиторията.

# 2 183
  • Варна

Точно затова се обръщам към теб, защото си от Вн - вчера беше пусната една таблица, в която само си вписваш резултата и тя изчислява, обаче нищо не ми говорят тези изчисления.

Ако става въпрос за таблицата, която пуснах, ето как се тълкува:
Въвеждате точки БЕЛ и точки МАТ (да речем 90 и 91). В таблицата долу може да видите на какви позиции е дете с такива точки през 2018, 2019 и 2020-та. През 2020 например е на от 225 до 244-та позиция по сбор от оценките по БЕЛ и МАТ.  В таблицата вдясно може да проверите дали имате шанс за класиране в паралелка с даден минимален бал. Гледате разликата в позициите - ако е отрицателна, има шанс, положителна - няма шанс. Например детето с тези точки е на от 105 до 106-та позиция преди последното дете, прието през 2019 в паралелка с мин.бал 440. Значи почти със сигурност ще е прието там.

# 2 184
  • София
Здравейте,

Според мен има голям шанс за НЕГ.

# 2 185
  • София
Къде сте я пуснали тази таблица?

# 2 186
  • София
Здравейте,
По-напред има няколко близки прогнози за НЕГ, но да, стига за НЕГ. За СМГ, мисля само Мария беше залагала сметки. Погледнете ги.

# 2 187
  • Варна
Къде сте я пуснали тази таблица?
Вчера в темата: Статистика за Варна.

# 2 188
  • София

Другото нещо, което ме интересува има ли други училища, освен СМГ и НПМГ,  където се изучава усилено и на добро ниво немски и математика.
Двете немски гимназии и профил математика в тях.
В немските е по-добро нивото на езика, а в МГ-тата - математиката. Зависи кое Ви е по-важното.

Математиката е по-важна, лошото е че освен СМГ и НПМГ,  няма друга добра алтернатива.
Личната ни класация е точно такава - СМГ (въобще без изгледи за успех), НПМГ, НЕГ и 73то, а после? (Бал 460/450 - момче).
До "после" едва ли ще стигнете. Но традиционно за немски обикновено следва 35-то.

Здравейте,
За НЕГ - огромни.

# 2 189
  • София
Здравейте!
Без намерение да злоупотребявам, но съм с бебе и ми е невъзможно да се заровя.....бихте ли погледнали в магичните прогнози, момиче с бал 406.5 има ли шанс за 31во и 22ро с ИЕ на второ класиране или е много на кантар?

Общи условия

Активация на акаунт