СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 051
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 190
Здравейте,
Може ли, помощ и за мен от главните анализаторки: момче МАТ-97, БЕЛ-88,5 има ли някакви шансове за СМГ или поне НЕГ?
По-напред има няколко близки прогнози за НЕГ, но да, стига за НЕГ. За СМГ, мисля само Мария беше залагала сметки. Погледнете ги.

Даа на Мария много ми допадна таблицата.   Второ класиране с АЕ за 2020 в СМГ Мария го дава доста близко до 2019. И понеже сме приети и в АК ще е доста инфарктно

# 2 191
  • София
Здравейте!
Без намерение да злоупотребявам, но съм с бебе и ми е невъзможно да се заровя.....бихте ли погледнали в магичните прогнози, момиче с бал 406.5 има ли шанс за 31во и 22ро с ИЕ на второ класиране или е много на кантар?
Съвсем добър й е шанса.

# 2 192
  • София
Sanaka много благодаря! Успех на всички утре в НПМГ!

# 2 193
Всяка прогноза, макар и с точен метод, следва да върви винаги с комплект с интервал +/- нещо и с каква вероятност ще е в този интервал, колкото по-висока вероятност се цели, толкова интервалът е по-широк.

А практически колко е този интервал +/- може да се види сравнително точно по следния начин - с данните от 2018 и 2019, смята се предполагаем бал за 2019 и след това се сравнява с реалния за 2019.

Примерно, за реалния бал миналата година спрямо прогнозата по този метод:
НЕГ: разминаването за момичета е било с 1.5 надолу (=реалният бал), за момчета - 1 надолу
164то ИЕ+АЕ: при момичета е бил с 0.5 надолу, за момчета - 6 нагоре
73то НЕ+АЕ: при момичета е бил с 1.5 нагоре, за момчета - 2.5 нагоре
1АЕГ АЕ+НЕ/БЕЛ: при момичета е бил с 5 надолу, за момчета - 2 надолу
При тези с по-ниски балове няма голяма вероятност за 6+6 на оценките по предмети и разминаването може да е доста по-голямо от прогнозата:
138о ЯЕ+АЕ: смесени момчета+момичета - 28 нагоре
133о РЕ+АЕ: при момичета е бил с 4 нагоре, за момчета - 10 нагоре
При СМГ, където заради 3М+1Б сметките са принципно грешни:
СМГ НЕ: смесени момчета+момичета - 3.75 надолу
СМГ АЕ: смесени момчета+момичета - 12 нагоре

# 2 194
Наистина ли мислиш, че някой се интересува от такива  изчисления и анализи? Хората искат едно просто число, което да им послужи за някакъв ориентир.

# 2 195
[quote author=Ясмина link=topic=1228148.msg40

Ако става въпрос за таблицата, която пуснах, ето как се тълкува:
Въвеждате точки БЕЛ и точки МАТ (да речем 90 и 91). В таблицата долу може да видите на какви позиции е дете с такива точки през 2018, 2019 и 2020-та. През 2020 например е на от 225 до 244-та позиция по сбор от оценките по БЕЛ и МАТ.  В таблицата вдясно може да проверите дали имате шанс за класиране в паралелка с даден минимален бал. Гледате разликата в позициите - ако е отрицателна, има шанс, положителна - няма шанс. Например детето с тези точки е на от 105 до 106-та позиция преди последното дете, прието през 2019 в паралелка с мин.бал 440. Значи почти със сигурност ще е прието там.

[/quote]

Извинете, но от тази таблица нищо не се разбира? От къде взехте статистика за 2020? Въведох точките на детето и ми излезе някакво 518. Това какво значи, че 500 деца имат повече точки от него ли?

# 2 196
Здравейте!
Без намерение да злоупотребявам, но съм с бебе и ми е невъзможно да се заровя.....бихте ли погледнали в магичните прогнози, момиче с бал 406.5 има ли шанс за 31во и 22ро с ИЕ на второ класиране или е много на кантар?

31во:
2018: 379.5
2019 прогноза: 388, реално 390, разлика +2
2020 прогноза: 399 +/- 2 (примерно), т.е. 397-401

22ро:
2018: 372.5
2019 прогноза: 381.5, реално 381, разлика -0.5
2020 прогноза: 390.5 +/- 0.5 т.е. 390-391

За по-сигурно грешката може да се смята +/- 5 точки.

# 2 197
Наистина ли мислиш, че някой се интересува от такива  изчисления и анализи? Хората искат едно просто число, което да им послужи за някакъв ориентир.
Ми да - хубаво е да имат едно наум "+/- 5" поне.

# 2 198
  • София
В диапазона от +/- 5, тоест 10 точки, могат да влязат три високобалови училища... Smirk
Преди 2 години, Дидева с простите числа, беше изчислила точната паралелка, в която се класира детето ми на първо класиране. 10 т разлика не е никакъв ориентир.

# 2 199
В диапазона от +/- 5, тоест 10 точки, могат да влязат три високобалови училища... Smirk
Преди 2 години, Дидева с простите числа, беше изчислила точната паралелка, в която се класира детето ми на първо класиране. 10 т разлика не е никакъв ориентир.
Да, въпрос на късмет е, тук всички един и същ метод използваме. Този метод не е точен и по-горе има няколко примера и колко е било разминаването в точки миналата година с реалността. Тази прогноза може да съвпадне или точно, или да се отклонява в определени граници, а представа за тях се получава от примерите.

# 2 200
  • София
Другото нещо, което ме интересува има ли други училища, освен СМГ и НПМГ,  където се изучава усилено и на добро ниво немски и математика.
В 35-то има паралелка с немски език и трети профил математика.
В 31-во има паралелка с математика, но тя е с английски език и такава с немски, но тя пък е с втори профил английски и няма посочени 3 и 4-ти профил.
В 125-то има математическа, но тя също е с английски език.
Във 2-ра АЕГ има паралелка с английски, немски и трети профил математика.
Това съм си извадила аз за математиката.
И в 127-мо има математическа с английски език и втори профил информатика.

# 2 201
Хора, Мария после писа, че май за паралелките с 3.мат е  занижила бала, ама не знае как да го сметне. Много се извинява и хич не й се иска, ако е дала фалшива надежда на някой и той после се е разочаровал и още по-лошо да си изгуби място в АК.
Наистина смг е непрогнозируемо и май не трябваше да го пиша въобще в таблицата.

# 2 202
  • Варна
kiba Статистиката за успеваемостта за 2020 бе публикувана от РУО Варна, от там я взех. Ако 518 ви излиза в колона D, да, това означава, че 518 деца имат по-висок сбор точки. Ако искате напишете ми точките да проверя и аз, може и на лс.

# 2 203
  • София
Хайдееее, последен изпит. Успех на всички в НПМГ днес.
Прокрадна се вчера едно, ама аз защо да ходя като така или иначе на първо място искам японската в 18то, но това беше в момент, когато една задача му се запъна.
Вчера от въртене около набора и ММ, докато преговаряха, взех да я схващам физиката Simple Smile Особено плътността на течните напитките Simple Smile

# 2 204
  • Пловдив
Здравейте, момичета,отново. Искам да попитам паралелките с профил например химия и биология, плюс ИИЧЕ, накрая на ДЗИ задължително ли се полага изпит по един от двата предмета (или и двата). Чудя си се просто... Иначе, след 3 дни ядосване и тръшкане съм що-годе готова със стратегията, и ако не стане нищо интересно на 2 класиране, вероятно ще се пробваме за трето. Детето не желае, но ще се опитам да говоря с него и да го убедя. От вчера си мисля и за немската езикова в Пазарджик, която е на доста високо ниво или поне беше, и за която балът ще му стигне. Но не знам дали да се занимавам, с това пътуване 1 час натам, 1 час насам, ако са на смени, няма да има време да учи, а нов език си иска учене. В паралелка с английски е безмислено да се записва и да си дава този зор така и така. Та, въпросът ми е, не мога да намеря на Руо Пазарджик някаква он лайн система, хипотетично, ако реша, не виждам как трябва да подам заявление за класиране и там. Няма го в РУОтата, които ми излизат, а знам, че си е отделно... Хм.

Общи условия

Активация на акаунт