СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 984
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 415
Здравейте дами,
Отдавна Ви чета и съм много благодарна за подкрепата в тази луда година.
Къде и какво заявление трябва да подада, за да мога да видя изпитните работи на дъщеря ми (за София). Не намерих никъде формуляр и допълнителна информация

# 2 416
Включвам се и аз при вас за малко с въпрос (от шетокласните мами съм и скрито чета от известно време). Дали някой би могъл да прогнозира какъв би бил балът за новата ИТ гимназия към ТУ Варна (по-скоро като в МГ или по-скоро като в "Д. Дебелянов" и "Н. Геров")? Близко мое дете проспа (буквано!) учебната година и резултатите не са никак розови, а упорито иска СХН и твърди, че друго не би учил изобщо... С точките му по математика, които са около средното за страната не знам какво да го посъветвам, та реших да питам вас: имате ли наблюдения дали тази гимназия е в полезрението на учениците със силни резултати или по-скоро е краен вариант за тях, което би значело, че не се очаква балът като за първа година да е висок (той на това се надява)?

Балът за тази нова гимназия тази година ще бъде доста разнороден - от доста висок до среден към нисък. В следващите 2-3 години обаче предвиждам да се нареди в челните места.

За съжаление АЕ+НЕ на ниво езикови гимназии има само в Първа и Пета. Оттам надолу може Трета ПМГ с профил Б+Х+НЕ, Хуманитарната - БЕЛ+НЕ+ИЦ.

А в МГ имате ли впечатление за нивото на езиковото обучение?

# 2 417
Подреждане на желания: Тъй като имаше разнообразни желания с различно балообразуването и бал различен от 500:joy:. Извадих желаните паралелки с изчислен бал (и прогнози балове) в един ексел и след което почнахме да местим и така 2 часа, не се оказа толкова лесно, както си го представяха двамата мъже в къщи.
След като бе одобрена подредбата от младежа, на другия ден вкарах в системата

Simple Smile И разпечатка с подпис на седмокласника (личен опит). За всеки случай. При колебания и терзания "Защо ме записа тук", да има доказателство за информирано съгласие Simple Smile

# 2 418
# 2 419
  • София
Имам един близък младеж от типа "Брат, много лесно беше.". Изкарал е 38 на мат и 62 на БЕЛ. Майка му душицата в чудо се е видяла. Та молбата ми е ако може да споделите някое училище (да не е Бузема), където биха го приели.
Аз му избрах моден дизайн в Елисавета Вазова, ама не знам дали ще кандиса.😊
Миналата година балът в 125-то е бил в доста широк диапазон и за двете паралелки - хуманитарни науки с профили БЕЛ и ИЦ и математически - с математика и ФА профили. За първата се утроява БЕЛ, за втората - математиката. Аз бих го включила в желанита, ако някоя от паралелките му представлява интерес.
127-мо има 5 паралелки с различни профили. Малко е под минималния бал от миналата година за повечето от тях, но нищо не пречи да пробва и също да го сложи в желанията, ако си хареса някоя от тях.

# 2 420
  • София
Уж ще ставаме СТЕМ, намалили физиката, историята си седи с безумните часове. Дето ако толкова ти е интересно и искаш, отваряш интернет и се задълбаваш  колкото ти душа иска. Не го разбирам...

# 2 421
Dodiela, какво училище се търси за "Брат лесно беше"?
С тия точки не е чак толкова зле - (38+62)*2 +2*39/50 е 278/300 бал.
Професионална. Искаше в това по архитектура, но не архитектура - Пътно или водно строителство, но ми се струва, че няма да му стигне за там. Ще го пишат но натам хич не ми е ясно, а и да ти кажа аз професионални не съм гледала, а за момчета съвсем.
Благодаря ти.

# 2 422
Не, ИТ гимназиятя към ТУ Варна е нормално държавно училище от тази година и е включена в общия ДПП
След като миналата година ректорът си позволи да иска допълнително пари от децата и стана скандал, МОН я взе под крилото си

# 2 423
  • софия
Здравейте дами,
Отдавна Ви чета и съм много благодарна за подкрепата в тази луда година.
Къде и какво заявление трябва да подада, за да мога да видя изпитните работи на дъщеря ми (за София). Не намерих никъде формуляр и допълнителна информация
Цитат
запознаването  с оценените работи на учениците от VII клас, явили се на НВО по БЕЛ и по математика, ще се осъществи на 29 и 30 юни и 1 юли 2020 г., както следва:
БЕЛ – в сградата на ПГЕА, кв. „Овча купел“, бул. „Овча купел“, № 1 от 9:00 до 12:30 ч. и от 13:30 до 18:00 ч.;
Математика – в сградата на СПГЕ „Джон Атанасов“, кв. „Изток“, ул. „Райко Алексиев“, № 46 от 9:00 до 12:30 ч. и от 13:30 до 18:00 ч.;
Съгласно чл. 46 на Наредба № 11/01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят.
Моля да създадете необходимата организация, като уведомите желаещите да се запознаят с оценените си изпитни работи ученици за датите, времето и мястото, където могат да го направят.
При запознаването с изпитните работи на учениците от VII клас е необходимо да се спазват изискванията на Министерство на здравеопазването.
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d … 0%b0%d0%b1%d0%be/

# 2 424
  • Варна
А в МГ имате ли впечатление за нивото на езиковото обучение?
Личните ми впечатления са от Първа. Но имам познати с деца в МГ.

Немските паралелки са на високо ниво - не знам дали заради отличните ученици там или заради преподаването. Познати деца, които планират да учат/или вече учат в Германия, ходят/ходеха на допълнителни курсове по езика, защото нормално часовете по НЕ са по-малко от тези в ЕГ. От лични впечатления тези, които следват в Германия след МГ, се справят добре с езика.
Английски предполагам също се научава отлично.

Зависи от детето най-вече. МГ е отлична среда за ученици с интерес към математика, информатика.

# 2 425
  • Варна
Jas, Mama TAZ, благодаря ви за споделеното мнение! Дано пък му е на късмет!
Desem, доколкото успях да разбера, тази гимназия съществува от няколко години като частна, но от таз година (не знам как) е преобразувана в държавна/общинска - не съм сигурна кое от двете, но пък не е частна и приемът в нея си е с НВО. За момента просто няма много данни, въз основа на които да си направим каквито и да било заключения за нивото на обучение там...

# 2 426
Скрит текст:
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..
За съжаление АЕ+НЕ на ниво езикови гимназии има само в Първа и Пета. Оттам надолу може Трета ПМГ с профил Б+Х+НЕ, Хуманитарната - БЕЛ+НЕ+ИЦ.

Ясмина, май ще ми мине приказката по-добре в ЕГ АЕ+НЕ, отколкото НЕ в някоя ПГ Simple Smile
Върнахме се на стария списък.. и обещах Гьоте институт

И аз сега го умувам това. Споделете и други мнения.

# 2 427
Напротив данни има. Вярно нямат завършил випуск все още, но дисциплина, база, учители, учебен процес са ок
Само една смяна са, специалните ще се водят от преподаватели в ТУ и ИУ.
И аз очаквам да се нареди до няколко години сред много желаните гимназии подобно на тази в Бургас

# 2 428
  • у дома

Аз искам моята в един клас с: малкото Звънче, Ния, малката Ред и хубавеца на мама Мони. И както казал дядото в оня мръсен виц "Ако може от утре!".

Е и аз искам Simple Smile ама няма да го пратя в София (дори и заради вас)Stuck Out Tongue Closed Eyes Въпреки, че да взема да се замисля...май ще му стигне бала за ФЕГ???
Заради  страхотната компанията и аз съм в размисъл,щото и на моето му  стига бала за там-как тъй ще го похабяваме за глухата провинция...

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 20:31 от svetlaem

# 2 429
  • sofia
Додиела, нека прегледат специалностите в Ломоносов и в ПГ по телекомуникации в Студентски град. Двете финансови гимназии също. Не пречи в желанията да пишат и езикови училища с балообразуване бел х 3, има такива.
Само да изяснят какво иска младежа.
Моят е с малко по-високи резултати, но ситуацията е аналогична. Поне изяснихме как да подредим езикови и професионални паралелки.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 17:36 от vesi1

Общи условия

Активация на акаунт