СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 860
  • 2 581
  •   2
Отговори
# 2 490
  • София
Преди няколко дни синът ми покани в къщи две момчета от класа, 8клас са. Ами след като стана 21.00 ч. не ми пречеха изобщо, но любезно ги разпитах къде живеят и за по - сигурно половин час по - късно едното лично го закарах до пред блока му, а другото до спирката на метрото. Синът ми е излизал по тъмно само в квартала и с братовчед си, който живее практически в същия двор като нас, но ние сме малък и сравнително безопасен квартал.

# 2 491
Или в провинцията сме по ларж или аз съм такава. Нямат поставен вечерен час. Но и никъде не ходят Simple Smile)) До преди 2 години играеха пред блока до 23 часа, вече компанията не им харесва. Случвало се е няколко пъти да се прибере някой от двамата към 21 часа, задължително са се обаждали да кажат къде са и защо закъсняват. Обикновено си говорят с приятели.

# 2 492

4. Как точно става освобождаването на места за второ класиране, след като всички или се записват или запазват местата си, в които са приети на първо? И не е ли почти никакво изместването..
Подавайки заявление за участие във 2-ро класиране, ти на практика освобождаваш мястото, като отново кандидатстваш за него и по-предните си желания на втората врътка. Няма кандидат с по-висок бал от твоя, който да ти вземе спечеленото на 1-во място.

Подавайки заявление за 2-ро класиране НЕ освобождаваш мястото си ,което си заел на 1-во.Ако минеш на по-предно желание чак тогава мястото се освобождава и се появява на 3-то класиране.Не е вярно,че НЯМА кандидат с по-висок бал от твоя - може и да има и ако мястото се освобождава при подаване на заявление за участие на 2-ро класиране като нищо ще загубиш мястото си от 1-во класиране.Точно за това / не се освобождава мястото ти от 1-во/ участието във второ класиране е без опасност да загубиш.Следващите 3-то и 4-то носят огромен риск защото трябва да се отпишеш /ако си се записал на 2-ро/ или да не се записваш изобщо на 2-ро.
На практика по алгоритъм, всички места, на които не са записани деца на 1-во, се разиграват във 2-ро. Ако е имало дете с по-висок бал, което да е имало претенция за твоето място, щеше то да е класирано на това място. Кандидатите в двете класирания са едни и същи и подредбата на желанията е една и съща, баловете и те.
Затова в резултат на този алгоритъм детето може да се класира на същото или по-предно желание.
Аз съм обяснила начина на осъществяване на класирането, а ти си дала крайния ефект от този алгоритъм. 🙂

# 2 493
  • София
Т.е. да разбирам ли, че ако си бил класиран по трето и т.н. желание, хипотетично на второ може да стигнеш и до първо желание?

# 2 494
  • София
Т.е. да разбирам ли, че ако си бил класиран по трето и т.н. желание, хипотетично на второ може да стигнеш и до първо желание?
Естествено!

# 2 495
Може, разбира се.

# 2 496
Аз май питах,но не разбрах как се освобождават места за 2 класиране?

# 2 497
  • гр.София
Бисерка и Дикси и аз ги регистрирах ,но още един кадър липсва-)

Потвърждавам,че като си изтеглиш документите и идеш на 3-то,освободеното място се появява чак на 4-то.
Друг е въпросът,каква врътка направиха от 32-ро миналата година и класираха дете/деца на прясно освободено място. Имам такъв спомен.

# 2 498
  • София
От деца, които се записват в частни училища и такива от други градове, които само са пробвали.

# 2 499
Аз май питах,но не разбрах как се освобождават места за 2 класиране?
По различни лични причини някои от приетите по 1-во желание на 1-во класиране, не се записват. Може да отиват в ЧУ, в чужбина, в друг град...

# 2 500
  • София
От деца, които се записват в частни училища и такива от други градове, които само са пробвали.

Това с децата от други градове, кандидатствали само за проба, не мога да го осмисля. Кому е нужно и така не рискуват ли да загубят мястото си в своето населено място?

# 2 501
  • Варна
Има ли някой от Варна, който би ми дал съвет относно подредбата на паралелките? Чета темата отдавна, мислех че съм подготвена, но при не много висок бал съм доста объркана и разколебана.

# 2 502
От Варна има, но съвет могат да ти дадат всички тук, независимо от кой град са - подреждай паралелките от най-желаната без да гледаш бала, като приключиш с всички харесвани и желани паралелки, включи някоя която "става" и е с прогнозен бал за прием във вашия диапазон.
Все пак дай повече подробности! Момче или момиче? Колко бал? Какви интереси има?

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:12 от MollyBy

# 2 503
  • Варна
Есенно цвете, най-верният метод е по желанията на ученика. След МГ и езиковите, аз бих редила Руското или ПМГ, търговската, Найден Геров, хуманитарна, Климент. Новата ИТ гимназия забравих, може би след ПМГ бих я поставила на този етап. И всичко това завъртяно около желанията на детето.

# 2 504
Здравейте,може ли някой да изкаже мнение за 1 АЕГ, 2 АЕГ и ФЕГ в София.Моята девойка тотално се оплете в желанията си.Знае само че иска комбинация от АЕ,ФЕ и ИЕ.

Общи условия

Активация на акаунт