СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 836
  • 2 581
  •   2
Отговори
# 2 520
# 2 521
Аз пак с моя въпрос: в таблицата са само кръгли стойности на точките - а ако има 0.25 отгоре означава ли че ще има преднина пред всички, които с 0.25 по-малко или се закръгля към най-близкото кръгло число? Не намирам информация...

# 2 522
Да и аз четох подобно нещо.Иначе голямата ми дъщеря завърши миналата година 22 СЕУ и съм много доволна.

# 2 523
  • София
Аз пак с моя въпрос: в таблицата са само кръгли стойности на точките - а ако има 0.25 отгоре означава ли че ще има преднина пред всички, които с 0.25 по-малко или се закръгля към най-близкото кръгло число? Не намирам информация...

Не се закръглят, а се смята бал с всички знаци след десетичната запетая. Моето дете беше с 99.5 т. по МАТ, а в класа дете имаше 99.750 т. и с тези цифри се балообразуваше.

# 2 524
  • Варна
Съжалявам, навярно вече сте го обсъждали, но все пак ще ви питам. Simple Smile
Кой е критерият, който се взима под внимание при равен бал на кандидатите за едно място?
Предполагам поредността на желанието или пък общия успех от дипломата? Или нещо съвсем друго?
Днес се размислих, защото предчувствам, че всеки детайл ще е от значение за класиране. в паралелката, която желаем.

# 2 525

За първи етап съм засичала такава информация. М.г. мисля, че 22-ро беше училището с най-много кандидати.
                   Миналата година с най-много кандидати бяха Испанската,22-ро и 32-ро.Всички други бяха след тях по брой кандидатстващи.Мисля,че 22-ро и 32-ро испанският език ги изкара напред с кандидатите. Yum

# 2 526
Кой е критерият, който се взима под внимание при равен бал на кандидатите за едно място?
Предполагам поредността на желанието или пък общия успех от дипломата? Или нещо съвсем друго?
Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на  определените места за паралелката:
Първо по сбор от резултатите от националното външно оценяване.
При ново равенство -  сбор от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
Ако отново са с равни показатели -  средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
Ученици с еднакви показатели и след това се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

# 2 527
  • София
Не мога да ви изчета....От няколко дни опитвам упорито.Благодаря на всички за споделената полезна информация до тук,а сигурна съм и занапред.Дъщеря ми е попарена от резултатите и ...меко казано унила за бъдещето.Мечтаните гимнаЗии ще си останат мечти за жалост.Балът й не достига.Ще  търсим приемливи варианти някъде другаде,уви...На БЕЛ се представи очаквано добре (88точки),но математиката е по-малко от очакваното.С бал 381 за езиковите паралелки ще търсим вариант.Приемам съвети.Без училище няма да остане-то е ясно.Вече съм отпуска,а тя ваканция...( Дори свидетелството няма да си получи).В момента пътуваме за така чаканата от всички ни почивка.Утре от плажа ще умуваме училищните варианти.Поздрави на всички

# 2 528
  • Варна
Дидева, огромно благодаря за бързия отговор и изобщо за помощта ти!

# 2 529
  • София
Да, означава. Имай предвид обаче, че дадения брой деца с точки например 150 включват всички от 150 до 150,99, без да е ясно колко имат 150, колко 150,25, колко 150,50 и т.н. Затова и не може да се направи точна прогноза, а ориентировъчна. Аз лично при изчисляване на прогнозен бал махам стотните.

# 2 530
  • София
Аз пък се чудя дали е възможно да кандидатства дете в природните науки на НПМГ, без да се е явило на състезанието или олимпиадата, като разчита на висок резултат от НВО? По принцип системата ще го допусне ли до класиране?
Няма как да му се изчисли бал без състезание или Оли, така че и 100т да има на двете НВО, няма как да бъде класирано.

# 2 531
  • София
Добро утро, имате ли представа кога излизат резултатите от Националното състезание по природни науки (биология, физика, химия) и география за ученици от VІІ клас „Акад. Любомир Чакалов“ и къде? На техния сайт ли ще бъдат публикувани, в сайта на МОН за прием или на профила на детето в НПМГ? Прдевраително благодаря!

# 2 532
Не мога да ви изчета....От няколко дни опитвам упорито.Благодаря на всички за споделената полезна информация до тук,а сигурна съм и занапред.Дъщеря ми е попарена от резултатите и ...меко казано унила за бъдещето.Мечтаните гимнаЗии ще си останат мечти за жалост.Балът й не достига.Ще  търсим приемливи варианти някъде другаде,уви...На БЕЛ се представи очаквано добре (88точки),но математиката е по-малко от очакваното.С бал 381 за езиковите паралелки ще търсим вариант.Приемам съвети.
ssani, по- горе са дали съвети за сходен бал-  32 и 22 са си хубави училища и няма повод чак пък за страхове за бъдещето.
Моето от вчера е с теория, че пътуването няма да му пречи и да редим приоритетно паралелки с испански и английски, независимо от отдалечеността на училището. След това с немски и английски. Знам какво е да ти минават повече от два часа на ден в път, но той си решава...
За прибирането вечер - явно давам повече от нужната свобода, до 22 часа през лятото е навън.

# 2 533
Да, означава. Имай предвид обаче, че дадения брой деца с точки например 150 включват всички от 150 до 150,99, без да е ясно колко имат 150, колко 150,25, колко 150,50 и т.н. Затова и не може да се направи точна прогноза, а ориентировъчна. Аз лично при изчисляване на прогнозен бал махам стотните.
Щом в графа 200 са от 199.01 до 200, то значи че в 150 са от 149,01 до 150 вкл.
В София така и не чух има ли дете с точно 200. Зная за 3 с 199,5 - 2 от смг и едно от сс. Може и други да има от смг, просто тези 2 деца са от А и Б клас, които си знаят в подробности точките, защото някак са по-близки.

# 2 534
  • Велико Търново
Аз си имам вече колежанка Simple Smile в събота отиде на изпит за определяне нивото на английския, както и за вземане на проби за униформи. Да припомня, че дъщеря ми е в паралелка СХН, и в класа са 17 момчета и 3 момичета Wink засега не изглежда притеснена от този факт, но с нетърпение вече очаква началото на учебната година.
Успех на всички деца!!!

Общи условия

Активация на акаунт