Нашите цветя - обща тема

• 35 085
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Това намерих за петуниите. Но малко късно. Защото ги окастрих наполовина и до дъно. И освобождавайки място видях нови млади издънки, които се криеха досеха от старите. Ами дано!
Скрит текст:
В средата на лятото (края на юли, началото на август) стъблата прорастват, издължават се и образуването на нови цветни пъпки спира. За да се обнови растението, се извършва подрязване. С помощта на градинарска ножица се съкращава наполовина дължината на всички стъбла. След двадесетина дни растенията отново ще се покрият с красиви и ярки цветове.
Сега ме запалихте с вашите сукуленти.  Утре ще снимам моите, досега оставаха някак настрана.
Натуся, ще го снимам. Обещавам! Heart

# 106
Магнито, нямам никаква представа как се събират семена, мислех, че са в тичинката някак като слънчогледите Joy
Бубабуба, благодаря за информацията! Пращах веднъж дъщеря ми да търси из София, но казали, че още е рано. Ще я изстрелям за още една обиколка Joy
През уикенда бях из дунавския край. На такива клематиси се нагледах, че ми идваше да нахлуя в двора, да оскубя целия храст и да го взема. Накъдри ми се косата от завист.

# 107
И освобождавайки място видях нови млади издънки, които се криеха досеха от старите. Ами дано!
До седмица, най-много две, ще ти се възстановят.

# 108
Оказа се че имам и розово мушкато,  (правя се че не забелязвам цимента по растенията, много старателно ги измиха след отливане на бетона.)

ето и обещаното цъфтящо

И малко кученца
Скрит текст:

# 109
Magnito, благодаря за инфото за петуниите.
Като сме на тема сукуленти, аз да покажа моите. И аз доскоро не им обръщах внимание, но все повече ги харесвам.

Исках снимките да бъдат в скрит текст, но не знам как да го направя. Някой да помогне, моля.
Любимото ми за момента от сукулентите е „Ушите на Шрек”:grinning:

# 110
Заповядай Simple Smile
От телефон става като напишете [spoiler ][/spoiler ] ,само че без разстоянието. Аз го сложих,за да се види само как изглежда.

# 111
J_M_M, може ли по-подробни снимки на седума? Туфата прилича на испански седум, който е сребрист, но той цъфти в бяло. Ако може, сложи и една линйка до клонче, да се види размера.
Важно ми е, защото испанският седум е билка.

# 112
Diorela  довечера ще снимам . Не мисля че е билка, аз си го захванах от купчина изхвърлени треви след почистване на една градинка близо до моя блок, на върха на купчината видях едно невзрачно клонче, е една година в саксия и сега вече в градината.

# 113
  • Бургас
Ето тази почва купувам от кварталното магазинче.

# 114
И аз ползвам същата почва - харесва ми.

# 115
  • Варна
Същата ползвам и аз.  Да не сме квартални Grinning ?

# 116
Едва ли, аз съм в дълбоката провинция Joy

Хора, намерих кой ще ме снабди с рудбекия! Показах на един колега снимка и го питах майка му на село няма ли такава и той каза - има, разбира се Grinning
Скоро ще пием от извора - накарах го като иде на село да я разпита как и кога се размножава и всичко останало, така че ще пиша.

# 117
Миналото лято продаваха нискостеблена рудбекия на Женския пазар в София.

Кразче, моля те, снимай ми производител, телефони за връзка, да опитам да я потърся в Сф, щом я харесвате. Пробвах с гуглето, не ми излиза точно тази. Може и на ЛС да ми пуснеш.

ПС Намерих една обява в базар за почва, която ми харесва като състав, ама е във Варна. Ще излезе златна.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 12:18 от Diorela

# 118
И аз искам данни за пръстта, ако може

# 119
  • Бургас
Момичета,сега огледах пакета с почвата.
Няма никакви други надписи,освен тези отпред,които снимах. Няма нито производител,нито телефони.
Ще попитам момичето в магазина за някакви контакти,дано ми даде.
Щом имам инфо ще ви пиша.

Месечинке,не сме съкварталки,но сме морски и двете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт