Нашите цветя - обща тема

• 35 117
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Видях аз, запомнила съм, че си от морето, но за момент си помислих, че си ми и градска Grinning Точно вчера купувах такава пръст пак, плюс две мушката, ще сменям невървящите. Всъщност на едното съм дала срок до неделя да се поправи, отчупих половината от него, която беше клюмнала и без тонус, другата половина е добре. Беше напускало цветоноси, сигурно над 10, а листата съхнат и вехнат... Точно сякаш цъфти за последно. Другото заминаващо е бялото ми, толкова буйно и здраво беше пролетта, не знам какво се случи, същата работа - отрупано с цвят, а листата увехнали. То поне се хваща лесно, пролетта вкорених едно клонче, сега ще чупна още едно. Та в неделя според лунния календар е добър ден за пресаждане на цъфтящи, да знаете Joy
ММ донесе 5 кофички лавандула, за свеки. Не знам откъде ги е взел, но бяха няколко дни на работата му, преполяти, блатясали и яко бяха оклюмали. За 2 часа на открито на терасата се освестиха, вече е трети ден, ококорени са, макар че изрязах много сухи клонки. Дали имат шанс да тръгнат? Едното може да си го оставя за мен, отдавна имам мерак.

# 121
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Аз вече съм отчаяна за моите цвета. Когато вали, аз съм добре, като не вали, трябва да стоя в болницата. Онзи ден времето беше хубаво, но не слънчево и аз оставих поливането за следващия ден. Вчера отидох още рано сутринта да ги полея и бяха така клюмнали, сякаш цяла седмица не са били поливани. Особено петуниите бяха в ужасно състояние.  Иначе са толкова красиви, с тъмно лилави цветове. А за един ден само станаха неузнаваеми. 😥
А на мен не могат да ми нагласят медикаментите и днес пак ще съм 8 часа на системи и най-малко три дни в болницата, омръзна ми вече...

И за да не е само спам, да ви покажа единия Bambus. Купих по един за Нова година на децата. Наричат ги още "glücksbringer" (талисман).

# 122
Eva+, в момента има хубава рудбекия на Женския пазар, в саксии по 10 лв.  
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 14:33 от Diorela

# 123
  • София
Петуниите и аз ги подрязвам края на юли.
А клюмнали петунии според мен няма да тръгнат Тази година имах две такива коренчета,изхвърлих ги и на тяхно място засадих други.

# 124
И аз така с 2 петунии, от блестящи здрави пълни с цвят растения, за 2 дни станаха като на снимките. Рязах, подрязвах, подхранвах, нищо не помогна. След 3-4 дни борба ги махнах, стъблата при корените бяха изсъхнали

# 125
  • на острова на мечтите
Ето какво чудо е родил моят стефанотус.

Не му гледайте прашните листа. Именно защото започнах да ги бърша, попаднах на този плод, или семе!?

# 126
  • София
Неядлив плод Simple Smile

Цитат
Плод: Двуделна торбичка, рядко може да се види.
Цитат
Плодовете не са годни за консумация и външно приличат на авокадо.
Цитат
Плодовете. Плодовете на растение са рядкост дори в природата. Те са кутия от две части, в която са разположени семената. Отнема година, за да узрее плода. След като кутията се отвори и семена, подобно на малки парашути, се разминават.
Може и да можеш да използваш семената, за размножаване.
https://bg.guide-herb.com/cvetok-bluming-drims-kak-uhazhivat

# 127
В Хоум макс има жълта гайлардия по 6 лв. (може да се хареса на тези от вас, които харесват рудбекия), много красива и даже с лек аромат. Според мен им е от тоя разсадник, където цената й е 4 лв.
https://clematis.bg/product/gaillardia-aristata-grandiflora-mesa … yellow-gaylardiya

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 21:00 от bflmp

# 128
Има вече цвят на едната ми тераса

И нещо от вътре

# 129
Здравейте.
Влизам с въпрос в тази цветна тема.
Имам тази теменужка, която създаде много листна маса, с общо 4 отделни “стръка”
Мога ли да я разделя без да я умъртвя и дали е подходящо да го направя сега(ако е сезонно и заради това че е цъфнала)

# 130
Diorela, това ли търсиш?

# 131

Току Що аранжирани

# 132
Моля, кажете как се казва това цвете /синьото/:

Скрит текст:

# 133
  • София
Здравейте.
Мога ли да я разделя без да я умъртвя и дали е подходящо да го направя сега(ако е сезонно и заради това че е цъфнала)
По добре изчакай да прецъфти.След това разделяй.Всяко отделено растение "остържи " с чист нож (и дезинфекциран).Остъргваш "вдървената" част(там където няма листа) и ги слагаш във вода да пуснат корени.А във водата можеш да сложиш счукано хапче на медицински въглен или парченце дървесен въглен от огнище.

Mama_Nana,кампанула

# 134
Натуся, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт