Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за почвата за цветя?
Как да се отърва от вредителите в градината?
Какви са препоръките за грижа след цъфтежа на лилиите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за почвата за цветя?
Форумът предлага различни препоръки за почвата за цветя. Някои потребители споделят, че са доволни от почвата Compo Sana, която смесват с градинска почва и тор от калциев червей. Други използват Tarra Mix Universal и са доволни. Важно е да се осигури добър дренаж на почвата, както и подходящи смеси за различни видове цветя.
-
Как да се отърва от вредителите в градината?
За борба с вредителите в градината, форумът предлага няколко съвета. Един потребител споделя, че използва домашна гърмяща смес от тютюн, люти чушки и чесън, докато други препоръчват използването на инсектициди или акарициди за борба с вредителите. Също така се препоръчва внимателно да проверите листата, тъй като гъсениците обикновено се крият отдолу.
-
Какви са препоръките за грижа след цъфтежа на лилиите?
-
Как да се грижа за адениум?
-
Как да се справя с клюмналите петуннии?
Точно вчера купувах такава пръст пак, плюс две мушката, ще сменям невървящите. Всъщност на едното съм дала срок до неделя да се поправи, отчупих половината от него, която беше клюмнала и без тонус, другата половина е добре. Беше напускало цветоноси, сигурно над 10, а листата съхнат и вехнат... Точно сякаш цъфти за последно. Другото заминаващо е бялото ми, толкова буйно и здраво беше пролетта, не знам какво се случи, същата работа - отрупано с цвят, а листата увехнали. То поне се хваща лесно, пролетта вкорених едно клонче, сега ще чупна още едно. Та в неделя според лунния календар е добър ден за пресаждане на цъфтящи, да знаете