Нашите цветя - обща тема

• 35 184
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Rayna13, на слънцелюбивите цветя наистина им избледняват леко листата на сянка, но е по-различно от хлорозата и много по-слабо избледняване.
Ти всеми спешни мерки за петуниите, че едната е доста зле. Каза,че тези избледнелите си ги купувала. Имам подозрение, че са ги напомпали с торове за цвят и азота им е крайно намалял, защото той е в малко количество в тези торове. Затова ги напръскай с листен тор с азот и желязо, също и поливане на корените с тор, за да се съвземат по-бързо. Да не сложиш само зелен камък, трябва  и азот да има.

Ех, как ги обичам ахименесите, имах преди години, но ми се загубиха. То кое по-напред, всичко харесвам...

# 331
Имам азотен тор и още утре ще полея. Благодаря ти.

# 332
Момичета, изпуснах ви, но ми липсвахте много!❤
Diorela, бързо оздравяване на съпруга ти!
Venetta, бързо възстановяване !

Големи красоти сте показали отново! Този ахивенес ме прободе в сърцето! Много харесвам лилави цветя.

Вижда й се края на нашата седмокласна одисея и ще ви чета редовно!
Толкова  мното научавам от темата!
Благодаря на всички , които отделят от времето си, за да споделят опит!❤

# 333
образуват твърде нагъсто нови разклония, които си пречат и ако не ги режа редовно, ще се задушат.

Жалко, че не го знаех преди 4 месеца. Моят разсад си беше много добър, двете от общо 4 саксии още ме радват с цветя и гледам доста нова листна маса правят. Но едва след като ги разредих. Аз няма да се откажа от петуниите си. Но само каскадни ще вземам, по-ситни цветчета, но като водопад. Това за следващото лято. Това каквото е останало ще ме радва. Което загина подмених с винки.
Natt, моля те кажи ми от колко време имаш бугенвилия и какво се случва с нея през зимния сезон. И изобщо ще се радвам на всичко, което споделиш за нея. Цветовете са същите като на моята. И аз вече имам по-две цветчета на прицветник, но искам да видя три, както на по-големите ѝ родственици. Grinning
Ако знаете как се радвам като има известия в темата. Снимките, опита който споделяте - не съм била толкова активна във форум от години.
Още от розовото ми мушкато.

# 334
Имам гъсеници. Проядоха пъпките, а уж имам опит с тях. За един ден. Уж рано напръсках, но вероятно бързо е напекло слънцето, защото цветовете са съсипани. Имам вдървявания на листата от долната страна и утре ще направя снимка да ме посъветвате какво да правя.

Карз, ще те замоля наесен, ако имаш свободен резник от бялото мушкато/сакъзче да ме имаш предвид. Аз си купих, но розовее и въобще не е такава снежно-бяла прелест като твоето Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 21:00 от blackcat6

# 335
Мagnito, имам я от края на май месец, като я купих имаше много цикламени листенца част от които изпопадаха. Обаче почнаха да се появяват нови и сутринта видях цветчетата и побързах да се похваля Simple Smile. Зимата ако оцелее до тогава ще я прибера вътре на топло.

# 336
  • Варна
Белите цветя придобиват розов оттенък от силното слънце. Моето също порозовява, когато е на припек, а цветовете в сянка остават снежно бели Simple Smile И при хризантемата съм го забелязала.

# 337
Мagnito, имам я от края на май месец, като я купих имаше много цикламени листенца част от които изпопадаха.
Това се казва съпадение. Моята купих на 1ви юни. Тук се оплаках, че падат цветовете и тук научих, че растат и цъфтят на цикли от 5-6 седмици. Ще споделяме как се развиват.
Скрит текст:
Разбира се, че ще оцелее Heart

# 338
  • Бургас
Коте,разбира се,ще ти отделя. Имам два вида бяло мушкато. Утре ще ти пусна снимки.
За съжаление,бяло сакъзче нямам.Бяха ми дали,но не се хвана. Преди 2 месеца си купих от Флората и го кътам,да може да се задържи. Взех си и   лилаво. Лилавото цъфти без да е спирало.Бяло прецъфтя бързо,сега гледам пак е напъпило. Много им треперя на тези двете.

Нати,винаги се усмихвам като видя тераската ти и саксийките!

# 339
Добро утро!Лято е!Nature Sunny

# 340
Момичета, такава роза, дали ще вирее на североизточна тераса?

# 341
Ето как са листата и отзад, и отпред, релефно е. Какво е според вас? Не мога да ги късам, защото доста от тях са с проблеми - трябва нещо да купя и да ги лекувам.

# 342
  • Варна
Аз мисля, че не. Срещала съм публикации, че това са дефекти, предизвикани от разлики в температура, влажност и т.н., т.е. чисто физиологични. Може и да бъркам, но и по моите съм виждала такива, не се разпространява, в един момент тръгват здрави листа.

# 343
Вчера бях папарак. Толкова красива беше наживо, че едва се удържах да не прескоча оградата

# 344
Месечинке, дано си права 🤗

Днес не намерих загинали гъсеници, а преди с Нурелето за час илизаха и падаха до саксиите. Дано е добър и този препарат, за да се запазят цветята.
Честно казано може да са ми преполяти, ама то с тези дъждове... ние нямаме полрив над балкона и са все на дъжда.

Общи условия

Активация на акаунт