Нашите цветя - обща тема

• 35 094
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Не знам, сигурно има и други модификации:-)
Но и моя като тръгне да пуска нови листа, вече не знам къде да ги овъртя. Сега са на 4 кръга.

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Диорела, не се ядосвай! Магарето съм аз, че 10г не се наканих да бучна поне едно мушкато. Сега искам бързо да получа здрави дръвчета и храсти. Ама ще почакам. А ти не си решила, не си се сдобила с Бугенвилия.
Аз от два дни заглеждам тези. Ама първо ще отскоча до една ферма за цветя.
Скрит текст:
И да попитам някоя от вас има ли жасмин в саксия?

плумерията е много капризна.
зимата е в хола, изкарва листа, излезе ли на балкона пролетта, хвърля всички листа и започва от нулата.
от доста време си я гледам, цветове няма. това лято и листа няма. Sad
преди време отрязах върха, че беше станала много висока, не се разклони.
отрязаното пусна корени. паднаха му всички листа, на гола пръчка с корени.
Sad

# 467
  • Пловдив
Моят е такъв...

# 468
Ще изскубя всички петунии!!! Още един корен замина.
Сега ако забуча каскадни сакъзчета в двете сандъчета, дали ще се хванат? Или през есента? Ясно, че тази година ще са пършиви, но дано догодина да станат красиви.

# 469
  • София
плумерията е много капризна.
зимата е в хола, изкарва листа, излезе ли на балкона пролетта, хвърля всички листа и започва от нулата.
Моята - обратно. Зимата в хола хвърли всички листа, а сега на балкона се е разлистила.
Една приятелка (живее в САЩ) ме успокоява, че те така по принцип си мятали листата Joy

# 470
  • София
Сега ако забуча каскадни сакъзчета в двете сандъчета, дали ще се хванат? Или през есента? Ясно, че тази година ще са пършиви, но дано догодина да станат красиви.
Ако са разсад ще се хванат.Само няколко дена след като засадиш остави ги на място където няма да ги пече слънце.Ако мислиш чепка да боднеш- не съм сигурна ,че ще се хванат.

# 471
Аз боднах 2 алпийски сакъза, разсад, преди 10тина дни. Идеално се хванаха, но са пършива работа, за догодина ги подготвям.
А за плумерията - супер много ми харесва, но от всичко, което изчетох - не съм сигурна, че по нашите географски ширини и климат може да се развие в пълния си блясък. Виж, при Magnito може и да и е идеално. Като знам как се боря с винките - ами здрави са, и цвят си имат, но са далече от нейните и не знам дали изобщо ще станат такива. Искат си влажен въздух май.
Хвърлила съм око на едни червени диладении, очите ми остана в тях. И те едни екзотични, не знам дали ще я бъде при мен, или само ще я мъча. И за да не съм капо, се сдобих с това

# 472
Не е по темата, но ме мога да и се нарадвам. Сменя само цвета и е все така свежа, като преди четири дена.

# 473
  • Карлово
Eva, ако ще се успокоиш, че не си сама в нещастието с петуниите, на мене ми остана само едно коренче, ама и то много нещастно. Май дъждовете ми ги поразиха, тъкмо бяха разцъфтели и завзели съда си и едно по едно заминаха. Догодина май ще ги пропусна тези цветя.
Виж на Буба калибрахлоето колко е хубаво пак към тях ще се върна. Пък и могат да изкарат зимата в помещение и на пролет още по-хубави да са.

# 474
  • София
Като знам как се боря с винките - ами здрави са, и цвят си имат, но са далече от нейните и не знам дали изобщо ще станат такива. Искат си влажен въздух май.
Мисля,че на Магито са каскадни,за това изглеждат "по-богато".И аз искам като нейните,но тук не съм виждала,даже и семена не съм срещала,само на обикновената.В Гърция съм виждала и от там се запалих по каскадната винка.

Хвърлила съм око на едни червени диладении, очите ми остана в тях. И те едни екзотични, не знам дали ще я бъде при мен, или само ще я мъча.
Защо да не я бъде. Аз имам от тази година  и за сега добре се чувства.

# 475
Натуся, нави ме за около 30 сек Grinning. Каскадни винки почнах да виждам напоследък, мисля и разсадниците ги пуснаха по-късно, заради лошото време.
А за петуниите - при мен тече последна серия, последен сезон. Повече - не, мерси. Евентуално едни яркочервени, едроцетни бордюрни, имам ги, но са на парцал сега. Ако и този път оцелеят, ще са като котките - с 9 живота Grinning

# 476
  • Бургас

Повечето листа взеха да стават така?🤔🙄 Чудя се дали да ги премахна всичките или да пробвам да ги лекувам с нещо?
Мисля, че е някаква болест, някакви идеи, какво да правя?

# 477
  • оттам, откъдето започва България
Това е моята красива бегония, подарена ми миналия месец.

За съжаление още в първите дни стъблото започна да загнива и да падат клонки от цветето.
Уж махнах клонките, които са загнили, но сега го гледам, че загниването върви надолу.

Дали да не действам по-смело и да изрежа още по-отдолу загниващото?

# 478
Здравейте, имате прекрасни цветя. Аз се сдобих с един фикус женшен и да попитам има ли отделна тема за бонсай, че не можах да намеря. Иначе ето го

Скрит текст:

А може ли да ми кажете това какво е на майка ми се е хванало от някъде и се чудим какво е. Има като плодче нещо
Скрит текст:

# 479
наде, прилича ми на черно кучешко грозде. такива ли бяха цветовете?
https://nivabg.com/tips/cherno-kuche-grozde---solanum-nigrum-sem-kartofovi-748/
за бонзая, дето с тая саксия не е бонзай, а и женшен не е... Sad поливай, пулверизирай и стискай палци, защото обикновено присадката изсъхва.
дидка, поливай само в подложката. грудките на бегонията, каменното цвете и цикламата имат вдлъбнатинка в средата и когато се поливат отгоре, задържат вода там и загниват.
в твоя случай май не  е от това, прсото това стръкче е имало проблем. другите ми изглеждат добре.

Общи условия

Активация на акаунт