Нашите цветя - обща тема

• 35 075
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Много сладки бебета сукуленти, vannq88, като ги пресадиш, да пуснеш снимка да видим. В един съд ли ще ги аранжираш или в отделни?
Моят сукулент тръгна да загнива като му смених саксията, отрязах стъблото до здраво и сега опитвам пак да си го захвана и май поне едната розетка ще тръгне. Дано не го изгубя, защото ще ми е мъчно - имам го от 14 години и другаде такъв не съм виждала, даже и не знам как се казва.
Бръшлянът ми много се е наперил - има едни декоративни дупки в стената на блока и се провира през тях. Отрязах клончета, боднах в пръст и ако се хванат ще имам още една саксия, която да сложа на сянка.

# 511
Rayna13 мисля да не ги пипам за сега ,на есен може  да ги аранжирам, сега ще видя как ще тръгнат . Покажи какъв е твоя суколент аз съм им голям фен.

# 512
Това най-после ме възнагради с цъфтеж, заслужаваше си чакането Simple Smile

# 513
# 514
Момичета, смесвал ли е някой при пръскане топсин с моспилан? Ще питам и в орхидеената тема. Там има големи специалисти. Ще пръскам тази вечер.

# 515
  • Варна
Аз много често смесвам инсектицид и фунгицид.

# 516
Благодаря Месечинка, топсина е купен отдавна, но мисля, че пак ще действа. А знаеш ли, след колко време трябва да напръскам отново? Имам чувството,че едното от сакъзчетата си заминава, изглежда цялото вяло, бледо, пъпките  пожълтяха и опадаха. Ще се пукна от яд, ако пак са гъбички.

# 517
  • Варна
През седмица поне според мен. Което ми напомня, че отдавна не съм пръскала розите срещу акари, довечера ако този смотан вятър утихне ще забъркам и аз един коктейл.

# 518
  • София
Винтоверт + пластмасова бутилка = лейка (действаща) Joy

Ако бях чакала ММ да ми надупчи капачката...

# 519
  • на острова на мечтите
Ако не помня зле, се пръска првз 15 дни. Ще погледна на моят препарат на етикета пише.
Два дни чистя и подреждам градината. Малко ми остана, но става хубаво, както аз искам.
П.С. прегледах най-щателно етикета на моят препарат за паразити и плесен, но не пише през колко дни може да се пръска.....

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:08 от danilu

# 520
Хе, хе , AnMary, благодаря за идеята! Точно свършвам течния  гел за пране и щях да хвърля бутилката.

# 521
  • Видин
И аз знам за пръскане през седмица. И също така смесвам препаратите и винаги добавям капка течен сапун.

Моят стаен жасмин тази година.

Миналата беше по-хубав, но имаше нужда от нова саксия и стойка за катерене. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:12 от Къдрокоска

# 522
Идеята за лейка я осъществявам още утре - точно за едно пране омекотител има в тубата. Обаче имам въпрос, кои цветя поливате с такава? Аз все внимавам да не мокря листата, дори и късно вечер да е. Голяма мъка ми е да повдигам клонките (особено на мушката, петунии и винки), за да налея водата около корена. И да не изтича навън с част от пръстта .
Къдрокоска, много е хубав жасмина. Какво се случва зимата с него? Аз вчера се заговорих със съсед, чиято ограда е опасана с такъв. И докато сваря да кажа, че ще си купя, ми отчупи три клончета. Каза да ги сложа във вода, на сянка и да чакам да пуснат коренчета. Според него е най-лесната работа да си завъдиш жасмин Joy. Натопих ги, защото не исках да ги изхвърля и снощи цяла вечер ми ухаеха под носа.
Скрит текст:

# 523
  • Видин
Magnito, много красив кадър! Heart Eyes
Дано се захване и наистина ароматът е прекрасен!
Моят е на остъклена тераса, целогодишно. Когато го купих, беше вътре, окапаха почти всички листа. Бяха му останали само три, преместих го на терасата и не съм го пипала повече. От 3 години цъфти и не пропуска. Да не го урочасам сега. Joy

# 524
През седмица поне според мен. Което ми напомня, че отдавна не съм пръскала розите срещу акари, довечера ако този смотан вятър утихне ще забъркам и аз един коктейл.
Разбира се, си намерих оправдание да не пръскам тази вечер(само измих балкона Simple Smile Стана късно, пръскалката е от дезинфектант и реших, че ще уморя растенията.
Това сакъзче, когато го купих си вървеше добре и се отрупа с огромни и красиви цвветове, а сега е ето така - има само един цвят и той е  болен.
Скрит текст:
]
Двете нови мушката са ето така - с дребни листа, не растат, а цветовете вехнат. Аз писах вече но сега прилагам снимка,  дали някой знае защо листата са такива? Този проблем го имам от години с мушкатата, писна ми.
Скрит текст:
А тези ларви са като от филм на ужасите - бяха бързи, много и напълно унищожават пъпката.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт