Нашите цветя - обща тема

• 35 156
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Ако знаех тайната Simple Smile
С всякакви сакъзи експериментирах последните 4-ри години.
Първия опит беше "Уауу" .
Отдавам го на сорта. Тази година размножих,от първия си сорт.Но са далеч от това,което искам.
А тайната..Първо,че са много сандъчета.Второ- редовно поливане  и торене.

# 541
Рози и Бодли, скоро обединихме цветарските теми в една, за да не търчим напред назад като цветарки. Joy
Вече всички цветя и декоративни драки са тук. За удобство.

# 542
Благодаря,момичета:)
Ето една снимка от първия ми и най-успешен опит.До края на лятото ,вече се притеснявах,че пречат на комшията с гаража .

# 543
Леле Рози и бодли, уникални са! Поздравления,  наистина ти е чужбинска терасата Simple Smile !
Момичета, памуклийките с какво се унищожаваха ?

# 544
Актара,Моспилан чести пръскания през 7 дни.Упорита е ,много,Нат.
Ако са растения с по-твърди и гладки листа,малко препарат от рода на веро да задържа.
Малко,не повече от какпка за 1л вода.
Благодаря Simple Smile

# 545
Благодаря и аз, едно сандъче със сакъзчета са ми нападнали, ей сега ще разтворя Моспилан и ще пръскам.

# 546
А как го разтваряш? Онзи ден ми казаха 1,5гр.(пакетчето) за 2 литра вода. Почнах да чета да търся по сайтове и гледам доста различни концентрации, четох че е за 10 литра това малкото пакетче.

# 547
Ааах, Рози и бодли, невероятни сакъзи. Поздравления Simple Smile. А сега за тайната: по 4 корена ли са в сандък? Каква пръст ползваш?

# 548
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко със закъснение, но сега ви дочетох.

освен флокса, който е многогодишен и цъфти само напролет има и друг - градински, многогодишен висок;
и трети едногодишен, нисък. Simple Smile
последния мисля, още може да се намери на разсад, другите два се предлагат повече напролет.

флокс 1, 2 и 3 Simple Smile Simple Smile

за последния ми беше много трудно да намеря снимка Simple Smile а моите от миналата година са изчезнали в небитието. показаните са от по-особения "звездовиден" сорт, но идеята ви е ясна.
нисък и едногодишен.

# 549
А как го разтваряш? Онзи ден ми казаха 1,5гр.(пакетчето) за 2 литра вода. Почнах да чета да търся по сайтове и гледам доста различни концентрации, четох че е за 10 литра това малкото пакетче.
Като го купувах на мен ми казаха пакетчето в 5-8-10литра вода да се разтвори, аз първият път  на око го разтворих, и сега пак така. Какво става тази година, постоянно някакви твари имам по цветята.

# 550
Моспилан 1,5гр е за 5л вода,не че в 3 ще изгори..То не се дозира лесно.И не бих рискувала де...
Слагам по три сакъзчета в сандъче...Почви различни съм ползвала.
Но не от евтините. Едните са с калифорнийски червей,а най добре се отразиха от Кауфланд  с кокос.Вземаш ,пълниш с вода ,държиш известно време и набъбва..
Имам растения в такава почва от 4-5г и са страхотни.

# 551
При мен високият флокс точно сега започва да цъфти, но аз тази година февруари го засадих от ризом, може това да му е забавило развитието.

Също така пролетта си засадих мушката в градината, не са спряли да цъфтят, и се развиват по-добре от тези в сандъчета. Имам съвсем точно сравнение, защото са от един и същ вид, и бяха еднакво големи в началото. Градинските цъфтят повече и с по-големи цветове. Даже си планирах догодина да засадя повече мушкато в градината Grinning

# 552
  • Видин
Рози и Бодли, разкошна, разкошна тераса! 😍😍😍 Много красиви и пищни сакъзи, очите ми останаха в тях!

Флоксът го харесвам много.

# 553
  • забравих си мисълта...
Rayna13, много свежо и красиво е при теб!
Karzz,  петуниите ти са мечта, но и другите ти цветя не им отстъпват!
Рози и Бодли, разкошни сакъзи имаш!
Anyyyone, крокосмията ти е просто невероятно красива!

Има специални торове за мушкато, но в повечето случаи също е достатъчно да се прибавя тор за балконски или градински цветя. Ето аз какъв тор ползвам

Скрит текст:

и трябва да ви кажа, че действа доста добре на моите цветя, като се има предвид, че минавам всеки втори или трети ден, а ако вали може и цяла седмица да не мина, да ги видя, имам предвид тези на балкона на апартамента. Поливам ги горе долу веднъж на 7-10 дни с този тор, като добавям съвсем малко от него във водата. Слагам на око от капачката. Може би около 1 ч.л. на 1,5л вода.
Торът съдържа, азот, фосфат, калиев оксид, разтворими във вода желязо, мед, манган и цинк, костно брашно и скално брашно (скално брашно е общ термин за почвена добавка, произведена от индустриално смляна скала. Използва се за общо подобряване на почвеното плодородие и задържането на вода в домашните градини, в биологичното овощарство и селското стопанство, както и в лозарството.)

Някой беше питал за памуклийките. Аз тези по хортензията ги изчистих с 1л вода + 200 мл прясно мляко и взех че сложих и 1 ч.л. сода бикарбонат, но това се оказа доста силно и някои от младите листа изгоряха, но след това поникнаха други. Нали при нас валя целия май  непрекъснато и почти целия юни, затова аз видях памуклийките твърде късно и затова се наложи така да окастря и двете хортензии. Както изглежда ще оживеят, само дано спре да вали. Вчера след работа минах да полея цветята и тъкмо се прибрах и заваля, че даже си беше истинска буря, много отдавна не е било така страшно. Днес все още вали, да видим до кога ще е така. Thinking

# 554
Помагате, грамофончетата на терасата ми хич ги няма не знам какво им е дали защото са на южна тераса и цял ден пече

Общи условия

Активация на акаунт