Нашите цветя - обща тема

• 35 042
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Мисия “мушкато в градината” е изпълнена!

Какво снимах,не мога да кача,че са огромни снимките. С тези ще минете. 😁🤣
Крокосмията:

Японския клен е за градинарската тема,но и за тук става. Беше станал изцяло зелен,че няма сянка,пък сега оранжавее:

Върбинките:

Каскадната бегония,уж от трите грудки две оцеляха,но едната хич я няма:

# 601
Anyyone прекрасно е това, което показваш. Давай периодически снимки на проект "Мушкато в градината" да наблюдаваме и ние как се развива. 😀

# 602
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
венета, при нас в Билата и фантастико съм виждала физалис в тарелка на щанда за плодове и зеленчуци. със сигурност има ядлива версия на растението. Simple Smile

някой спомена, че иска винка, а няма откъде да си я купи. продават се семена Wink винаги може да се опита и с тях. Simple Smile пък и са по-лесни за изпращане.

# 603
Момичета, нормално ли е копривката да има листа по- големи от човешка длан?
Гледам, че повечето са гъсти, но с малки листенца, а моята направи огромни листа, като на дърво.
Дали не съм сложила повече тор?

# 604
  • забравих си мисълта...
венета, при нас в Билата и фантастико съм виждала физалис в тарелка на щанда за плодове и зеленчуци. със сигурност има ядлива версия на растението. Simple Smile

Да St. Dobri, има ядлива версия (Physalis peruviana), тя идва от Южна Америка. Тук при нас ги продават в суперите, продават също и компоти от тях, но аз имах предвид, че моите са декоративни (Physalis alkekengi ). Откровено казано, докато EmmaT  не спомена, не бях се замисляла, че моите изглеждат като ядливите, може би защото плодчето им е изключително малко, а и откровено казано, не съм се и интересувала. Но още веднъж благодаря на EmmaT , сега знам как се казват. Blush

# 605
Ех, как ми напомнихте за бабините латинки! Прекрасни бяха! Слагам си ги в списъка за догодина, заедно с винката. Семенца ще сея и от двете, дано да се получи. Сега чета, че латинката често я нападали въшки и белокрилки, а не си спомням такова нещо. Даже напротив, бяха много здрави и обилно цъфтящи растения.

Ениуан, тази крокосмия вадиш ли я през зимата? Ако не, на колко години е? Моите новозасадени едва са се подали от земята, 5-6 см да са високи. Май бяха десетина луковички, даже не са се показали всичките Confused

Много хубава дискусия се получи за мушкатото, и много полезни мнения, благодаря на всички Flowers Hibiscus Ще зимуват по всички предложени начини тази година, любопитна съм какво ще работи при мен най-добре.
Дама от морето тези мушкати навън, сигурно зимите са много меки при вас? Сигурно си от морето Grinning Grinning Grinning Аз не посмях да ги оставя миналата година навън, а може би е можело, не беше много студено.

# 606
  • Варна
При мушкатата винаги има риск да измръзнат, даже е много вероятно. Последната зима по морето беше екстремни топла, но все пак беше изключение. Според мен мушкатата в градината или трябва да се извадят наесен или да имаш едно наум, че може да се наложи да ги прежалиш.

# 607
Флоксче,не ги вадя. На 3 или 4 години са вече,като всяка година ги пооскубвам,че се размножават и ще превземат всичко. 😃 Имам на 4-5-6 места по една такава “туфичка”. Не знам твоите защо така не вървят добре. Аз ги поливам през няколко дена,но не обилно. Някой път ги пропускам. Изцяло на слънце са. Ако искате мога да извадя и да пратя на есен.
Аз моите мушката ги боднах,защото както писах,семеначетата ми са еднакви,сигурно към 10-12 бройки. И да измръзнат няма да ме е яд,просто се сетих,че мога да прежаля 2. 😃
Ще ви ги показвам. 🤗

# 608
На мушкато наистина му  се отразява добре в градината от миналата година така процедирам, стават огромни.
Скрит текст:
цвета е над 10 см .
Ето и малко снимки от моята градина
Скрит текст:

# 609
Майка ми от години слага мушката в градината, там й вървят най-здрави и големи.
Скрит текст:

# 610
Еха, Second, много готина градина има майка ти, поздравления !

# 611
  • София
Венета,според мен цветята както и ние остаряват.Няма как да цъфтят както когато са нови.Това забелязвам и по моите орхидеи.

Къдрокоска,дай ми моля, контактите за поръчване на цветя (на лични).

Добри, на мен не ми се занимава да правя разсад,ако мога да го купя.

Секонд,поздрави майкаси,много спретната градинка

# 612
  • забравих си мисълта...
Венета,според мен цветята както и ние остаряват.Няма как да цъфтят както когато са нови.Това забелязвам и по моите орхидеи.
Натуся,  аз мисля, че не искат да цъфтят, защото ги преместих в една друга стая и там прозорецът е постоянно открехнат, и може би им духа, и влиза студен въздух през нощта, може би им е студено, знам ли аз. При нас не е за орхидеи, дори и лятото е рядко топло. Ето в четвъртък беше 27° и изведнъж от петък е около 15°. То и ние не се чувстваме добре при такива аномалии, пък цветята още по-малко, особено орхидеите, които не са пригодени за нашия климат.

Anyyyone, чудесен цветен остров. Много обичам такива градинки, а върбинките ти са просто мечта!
J_M_M, великолепни мушкати имаш.
Second, градинката на майка ти е прекрасна! Комплименти!

# 613
Благодаря, момичета:-) аз нямам заслуга, но много ме радва резултата всеки път, когато я посещавам. За всеки сезон си има-първо лалета, нарциси, иглики.. божури, после лятото така като на снимката, наесен до късно хризантемите..

# 614
Уааааа, браво на майка ти!  Всичко е радост за окото. Браво и на всички момичета, които показаха тези красоти!

Общи условия

Активация на акаунт