Нашите цветя - обща тема

• 34 232
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Моят банан е в градината и също при повечко дъжд става така. После новите листа са си ок.

# 736
  • София
Моите саксии са пластмасови. Имам една гъба за банята, с нея търкам. Много от белите ми чинийки обаче са оцветени.

# 737
  • Бургас
Аз ползвам само бели саксии, и те се оцветяват, но ги търкам или с циф или с кислородна вода и се оправят, явно не съм имала много зацапани които да не се измият до сега, кислородната вода е и за дезинфекция също (но задължително с ръкавици, че кожата побелява), а и търкам с тел/гъба за тефлонови тигани, че не драска.
Варовика и аз чистя или с оцет или с препарат за баня.
Бамбука и аз гледам в една голяма декоративна чаша направо с вода (без почва), водата поддържам само да покрие корените (вече почти година са така), мия ги всяка седмица и понякога слагам малко тор във водата.
Разкошни са Ви цветята на всички! Simple Smile
 Да Ви радват много и нас със снимки! Simple Smile

# 738
  • София
Моят бамбук в Икейска ваза, пълна с малки декоративни камъчета (пак икейски). Доливам вода когато се сетя.

# 739
  • In transit
Diorela, моля те кажи как да процедирам с мастърбленда? Всички цветя ли мога да поливам, колко често, как да го разтворя?

# 740
  • София
Щях да питам бугенвилията каква светлина обича. Саксията беше на западен балкон. Цветето пуска само нови листенца, цветни (светло жълто-зелени). Може и да е прегоряла Sad

# 741
Здравейте, момичета!
Открих темата, защото имам проблем с моите мушката на балкона и имам нужда от помощ. Надявам се да я намеря при вас.

Това е някаква болест, но не зная на какво се дължи. Моля, помагайте!
Хубав ден!:bouquetf:

# 742
  • на чист въздух
Доза релакс

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 09:58 от AnMary

# 743
Моят бамбук в Икейска ваза, пълна с малки декоративни камъчета (пак икейски). Доливам вода когато се сетя.

Освен в Икея къде другаде се продават такива камъчета?

# 744
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в левчетата има стъклени топчета и камъчета и обикновени камъчета с различни размери. Simple Smile

в бриколаж, практикер, хоум макс има мраморни камъчета с различни размери, огладени ръбове.

от градинската секция на хоум макс сме купували стъклени камъчета, сини и зелени, на килограм...

# 745
  • София
AnMary, много слънце обичат.И при моята маладите листа са по-светли от старите,но нямат жълтеникаво.

Tara41, това да не са най- долните листа? Ако са отдолу нормално да изсъхват.Ако не са,освен преполиване друго не ми идва като идея.

Магнито, като видях тези сукуленти веднага се сетих за теб. http://cactusamanecer.blogspot.com/2010/04/aeonium-arboreum-atro … eum-20-01-10.html  Добре ще се чувстват при твоя климат.

# 746
Diorela, моля те кажи как да процедирам с мастърбленда? Всички цветя ли мога да поливам, колко често, как да го разтворя?

Разтварям го на око. Приблизително 1 равна кафена лъжичка на литър вода. Принципът е по-добре по-слабо, отколкото по-силно.  Разбърквам хубаво, защото има и прозрачни кристалчета , да се разтворят и те. Поливам на около 10-15 дни с тор.
Колкото до това, кои цветя да се торят,  тези, които искат торене, които обичат по-богата почва. Няма значение дали са цъфтящи или само листнодекоративни. Щом обичат богата почва, торя.
Има и такива, които не обичат торене, харесват си бедна почва.  На такива слагам много рядко, съвсем малко ( 2 или 3 пъти по слаб), защото и те, колкото и да харесват бедна почва, не могат да живеят без никакви елементи. Случвало ми се е миниатюрни бенджаминчета да си хвърлят листата, ако съм сложила малко повече тор. И ме научиха да им слагам съвсем малко и рядко, за да не хвърлят листата.   
Т.е. торенето си зависи от самите цветя.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 12:03 от Diorela

# 747
AnMary, много слънце обичат.И при моята маладите листа са по-светли от старите,но нямат жълтеникаво.
И на моята новите листа са по-светли. После потъмняват. На много слънце е цял ден. Ето я от днес - не че е по-различна лилавее и си хубавее. Blush

Натуся, тези сукуленти наистина си виреят прекрасно тук. Аз имам Aeonium в една саксийка.
И моят релакс. Африканската маргаритка я чакам за снимка с три цвята. Обаче мушкатата спряха да цътят. Кралското също. Четох че били нормално в топлото, а е 40 градуса вече. И едната винка намали цъфтежа - каскадната. И така си я харесвам много. Другите чак им се застъпват цветчетата и все ги поразчиствам.
Скрит текст:

# 748
Снимах днес и моите красоти.
...

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 01:56 от Не се сърди, човече

# 749
  • Варна
Magnito, невероятни красоти показвате.

Аз това лято открих Винките, т.к. ми се наложи да заменям калибрахоето. Не успях да се преборя с белокрилките и листните въшки. В едно сандъче сложих 4 корена Винки, но 2-те крайни постоянно ми изсъхват и следователно ги заменям, докато тези в средата си растът. Сега ги разредих малко и оставих 3 корена и отново 2- те крайни ми заминават докато това в средата си расте. Накрая както отиват нещата ще засяда оцелялата Винка в саксия пък сандъчето ще го почистя и прибера за догодина.

Тук една снимка от северозападната ми тереса, която както се очертава ще се ремонтира посред зима. GrinningМалко хищници и 3 орхидеи. 2 орхидеи изхвърлих заради гъбично заболяване, доста подарих и си оставих само 3.

Общи условия

Активация на акаунт