Нашите цветя - обща тема

• 35 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Поклон за мъжа на Венета! Погрижил се е човекът, доколкото е могъл, даже фантазия е вкарал. Не всеки би го направил, браво. А ти се възстановявай и се радвай на хубавите си цветя Grinning

# 271
  • забравих си мисълта...
ЗЛОДЕИДА, ако се отнася за моята тераса и цветя, много ти благодаря. Kissing Heart

Eva+, Heart той моят мъж затова е взел кръстникът на децата, та да успеят двамата да се справят. Wink Grinning Но не мога да се оплача, като му се постави задача гледа да я изпълни, като понякога влага и собствена инициатива даже, нищо че от време на време оплесква нещата, но абсолютно съм сигурна, че то не е нарочно, визирам защитените ми от памуклийки прозорци. Wink Blush Joy

# 272
Venetta, евала на този мъж и на помагачите. Опазили са съкровищата ти. Да си жива и здрава да си гледаш семейството и цветята.

# 273
  • забравих си мисълта...
Venetta, евала на този мъж и на помагачите. Опазили са съкровищата ти. Да си жива и здрава да си гледаш семейството и цветята.
Flora9, много ти благодаря! Heart
Скрит текст:
Дано се сбъдне пожеланието ти, че в последно време въз основа на странично действие на медикаменти се получиха сериозни проблеми и взех да се притеснявам сериозно вече.

# 274
  • Sofia
Здравейте!
Може ли да се слагат в саксия с цвете ,което изисква всекидневно поливане, от топченцата ,които набъбват във вода?
Не знам как точно се казват,много ситни и като се сипе вода стават с големина напр.на грахово зърно...
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:58 от Doli

# 275
Венета и от мен искрено пожелание да се оправяш бързо!!! Силният и борбен дух много помага.

Сега забелязах нещо интересно. У нас аз съм тази, дето все висеше по болници и кабинети и поръчвах детайлно поливане на цветята, на кое по колко вода. Вчера приеха ММ в болница и аз самата съвсем забравих за цветята.

# 276
  • София
Бугенвилията вече не е само зелена. Heart Eyes
Моята имаше едно цветенце, което падна. Сега е само листа. Малка е. Надявам се да цъфне.

Това се чудя кога ще ме зарадва с цвят
Скрит текст:

Имам една цъфнала розичка Simple Smile
Скрит текст:

И една Хоста
Скрит текст:

# 277
  • Пловдив
Ха! Това Хоста цъфтяло, начи Simple Smile Аз мислих, че е само зеленко.

# 278
  • София
Хостите цъфтят и ухаят много хубаво - на крем ( лилиум по модерно). Аз много ги харесвам, едни от малкото градински, които виреят на сянка.

Диорела, бързо възстановяване на ТМ и също бързо възстановяване и на Венета.

# 279
  • In transit
AnMary, на бегонията виждам наченки на цвят отдолу, ама защо ти е пожълтяло листото толкова?

# 280
  • София
AnMary, на бегонията виждам наченки на цвят отдолу, ама защо ти е пожълтяло листото толкова?
Не знам. То така започна да си расте. Преместих я на източният балкон, защото на западния я печеше доста.

# 281
  • In transit
Значи може от слънцето да е било, на източния ще е по-добре.

# 282
И аз много харесвам хостите, особено обикновената, с този прекрасен аромат.

Methy, благодаря ти!
Сега погледнах, калибрахоето е нацъфтяло пак. Значи торенето даде резултат. Simple Smile ако не забравя, ще го снимам -  комбинирала съм 3 - жълто синьо и червено.

AnMary, бегониите не обичат да ги пече много, вероятно от него е жлътнала. Аз дори си помислих, че е такъв хибрид, преди да прочета, че е била на слънце. Но ако и младото листо, което тръгва пожълтее, мисли за хлороза.

# 283
Бързо възстановяване на всички, само спокойствие и позитивни мисли.

На мен ми случва нещо много странно. В средното гнездо на единия сандък, всичко което посадя расте, расте и изведнъж за 2 дни умира. 2 петунии така си заминаха, 3тата си вирее супер. Понеже се отказах от тях в следващите поне 10 години, запълних сандъка с 2 калибрахоета. Както си вървеше супер средното, ето как го открих изведнъж, за няма и 2 дни

Извадих го от сандъка, корените ми се струва, че не са изгнили. Гадини не виждам. Нямам обяснение. Ето и въпросния сандък

Двете калибрахое са подадени заедно, поливани и торени заедно, една пръст. Зто цвете поредна това място

# 284
Наистина е странно. Освен в тази част на почвата да има нещо различно, което се е уцелило там. Опитай да го засадиш в друга саксия и почва, изглежда пресушено, а хамелеонът е добре. Напой го хубаво с вода.
А ако слагаш пак нещо в тази част на сандъчето, изгреби хубаво почвата и я замени с нова. Може да помогне.

Друго, което ми хрумва, е начина на поливане - водата да отива в краищата, а средата да остава по-суха. Възможно е, ако почвата е предимно с торф, той трудно поема вода, ако е изсъхнал. Опитай да поливаш на няколко етапа - да попие, после пак слагаш малко вода, като попие хубаво, пак и така няколко пъти. Може и малка вдлъбнатина в средата да  направиш, за да задържа вода.  Мисля си, че това е най-вероятната причина.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 18:13 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт