Нашите цветя - обща тема

• 35 114
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 11:18 от Тук съм

# 346
Тук съм,  тези  от твоите цветя ли са? Много свежи и разнообразни цветове! Красота!

# 347
Дами, помощ. Кученцето ми съхне. Почвата му е влажна, поливам го редовно, напоследък повече в чинийката, защото имам навика да преполивам.Стори ми се сухо отгоре, последните два пъти поливам там. На слънце е от 14 до 20.00 часа. Какво да го правя?

И вижте какво си имам. Една приятелка ми ги хвана от семенца от нейната петуния. Прекрасна беше, като нощно небе. Дано оживеят.

# 348
  • София
Момичета, това бурен ли е според вас?
Скрит текст:
В сандъчето със семенца от Винки порасна, но както се вижда е доста по-голямо от появяващите се Винки. До него, а и в съседното сандъче се виждат бебетата. И без това не ми е много богата реколтата, та ако е бурен да го махна, да не ги задушава. Joy

# 349
Не мога да преценя размера, но прилича на парички ( Bellis ). Но може и да е друго, има и бурени с такива листа и розетка, докато са млади.  В сандъчетата ми все се появят едни такива бурени и пускат висок цветонос с лилави цветчета. Не им зная името, но прилича и на тях в ранната им фаза.
Остави го и го наблюдавай, ще си покаже. Ако  е белис, ще остане долу горе такъв размер и само ще сгъстява розетката.  Паричките цъфтят рано на пролет, понякога има и заблудени цветове през есента.

https://www.dreamstime.com/common-daisy-english-daisy-bellis-per … on-image111463884

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 14:40 от Diorela

# 350
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рано е да се каже Simple Smile Simple Smile Simple Smile
винка със сигурност не е, но много ми прилича на бебе маргаритка... от големите. Simple Smile

# 351
  • SF

Доживях и аз, но пороите от последните две нощи в София ми ги унищожиха. Розовото преживя и лека градушка.

# 352
  • Варна
Мушкатата ми масово засушават новите цветоноси, съхнат съвсем мънички, едва подали се. Това на какво се дължеше?

# 353
  • София
Diorela, st. Dobri, благодаря ви, момичета. Ще го запазя... все е зеленинка. Simple Smile

# 354
  • Варна
Здравейте, преди около 2 седмици мъжът ми ми подари непентес. От нета горе-долу се запознах с отглеждането му, но ми се струва, че подареното ми цвете има някакъв проблем. Цветето не е в перфектно състояние, струва ми се, че е било преполивано, една каничка е полуизсъхнала, а на други листа въобще няма да се образуват канички, т.к. са изсъхнали израстъците от които се образуват, отделно има и листа които са като накъсани.

Ще приложа две снимки относно проблема който ме вълнува. Това ми се струва е някакво заболяване. Надявам се  да ме ориентирате, какво би могло да бъде според вас.

На северна тераса гледам цветето заедно с орхидеите, предполагам, че след като орхидеите се чувстват добре там и на него би трябвало да му харесва. Сутрин огрява малко слънце и след 17.00 часа до  около 19.00 часа отново. По 2 пъти на ден го пръскам с преварена вода и също го поливам с такава, но внимавам да не го преполея. Също го храня с някоя и друга муха или нощна пеперуда. Все още не съм го пресаждала. Това са горе- долу грижите които полагам за цветето.

# 355
Изглежда като нещо гъбично, като някаква плесен. Не съм гледала непентеси, но прочетох тук там набързо. Гъбичните ги описват като кафяви и червени петна, а не черни. Може да е преполиване, да му липсва въздушна влага - сложи го над вода, върху камъчета, да страда от жегите, да го прехранваш и т.н. Светлината трябва да е много, но разсеяна.  Може корените да са загнили и да има нужда от пресаждане. Препоръчват почва смес от борови кори, торф, сфагнум и перлит. Не понася подхранване.

https://peskiadmin.ru/bg/nepentes-vyrashchivanie-i-uhod-v-domash … yah-nepentes.html

https://www.bgfermer.bg/Article/7119614

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81

# 356
Благодаря ви момичета, ще отида с няколко "мостри" в аптеката, дано да попадна на човек, който разбира и да успея да ги съвзема.

Преди време ви показвах първите ми сакъзчета, които тогава и за тях много съжалявах, пак същото чувство имах, че съм се прецакала... но сега въобще не мисля така за тях.... не спирам да си ги гледам и да им се радвам, доста цвят се е показал, а има и доста пъпки, които чакам с нетърпение да се отворят Simple Smile
Сакъзчетата преди и сега и единствените калдаръмчета, които потръгнаха
Скрит текст:

МaryLand, това на последната ти снимка не е калдаръмчета. Момичетата да кажат какво е, аз не знам.
Ето калдаръмчетата, листата са дребни и остри, като борови иглички.
Скрит текст:

# 357
  • Бургас
Калдаръмче е само че каскадно/висящо, обикновеното с остри иглички е почвопокривно/пълзящо...

# 358
  • Варна
Diorela, благодаря за отговора. И аз предполагам, че е нещо гъбично, т.к. някои от листата имат червени петна, но пък имат и такива черни. Като получих цветето с гъба почистих листата от пръст и плесен, но тези петна останаха. Първоначално го бях сложила на западна тереса в сянката на други цветя, но въпреки това ме притесни силното слънце и затова го преместих на северната при орхидеите.
Оф, да бях получила нещо дето го познавам, а с това тепърва ще се познаваме. Дано не го уморя.Simple Smile

На тази снимка калдъръмчето беше червено, но мисля, че благодарение на намиращата се в непосредствена близост Винка сега и то розовее.Simple Smile

# 359
  • Видин
Да се включа и аз с моята мини градинка.
За съжаление, петуниите не са толкова хубави, както миналата година. Но здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт