Нашите цветя - обща тема

• 35 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Моят клематис е същият и много трудно се снима, защото цветовете са тъмни, а снимам срещу светлината.
Скрит текст:

# 391
  • Варна
Аз съм гледала домати на 7-я етаж. Не знам кой ги е опрашвал, не съм аз, но връзваха. Само че акарите много ги нападаха.
п.п. Изрових една стара снимка:

А майка ми една година беше сложила краставица на остъклена тераса, и тя гледам е връзвала:

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 12:44 от Месечинка виторога

# 392
Клематисите, които гледате на балконите, навън ли зимуват? И в какви съдове ги гледате?

# 393
  • Варна
Навън, да. В голяма саксия, мисля 30 см е диаметърът. Последните 2 зими не съм го прибирала и не съм го покривала, защото бяха топли. В големите студове (под -10) предишните години аз моя го прибирах на затворена тераса, но по принцип знам, че издържат до -20 градуса.

# 394
И моят е в голяма саксия, но го внасям през зимата. Той и затова е малък, защото всяка година израства наново. Тази година може да го оставя на балкона.

# 395
  • Варна
Моя също го режа ниско, понеже е трета група, те цъфтят на нови клонки и се режат на 20-30 см от земята.

# 396
Благодаря ви за отговорите Simple Smile Ще пробвам и аз.

# 397
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в тази или в друга тема някой беше писал, че издържат на слънце но трябва "краката да са на студено" Simple Smile
затова кофата е долу ниско на балкона, в сянката. а си расте накъдето иска.
цъфти много Simple SmileSimple Smile Simple Smile доволна съм. а на снимка не мога да го докарам, защото все е кнтражур.
миУтУ каза, че довечера ще го снима със светкавица Simple Smile Simple Smile той, милия се запали повече от мен.
така де, на двора с всичкото обгрижване умряха 6, а на балкона, хем преоценен, хем в кофа, хем расте и цъфти.

# 398
С краката на студено ще имаме проблем, защото балконът, на който може да се сложи, е южен и лятото е като пещ. Ще пробвам все пак.

Решила съм да се отказвам от петуниите и им търся наследници на този балкон.

# 399
  • Варна

От мен - любимата ми хризантема:
Скрит текст:

Невероятни са и двете. Би ли споделила как ги гледаш- на слънце ли са, подрязваш ли ги, ториш ли ги ? Аз преди 3 години уморих една бяла хризантема и оттогава не смея да си взема нова. Иска ми се отново да се пробвам, но не се решавам.Simple Smile

От мен скромно сакъзче. Simple Smile

# 400
floren,
и моята бяла хризантема си замина - бях ги купила заедно с жълтата миналата есен. Посадих ги заедно в сандък и изкараха зимата на балкона. Пролетта ги разделих в отделни саксии и жълтата тръгна, а бялата посивя, пожълтяха й листата и изсъхна.
Торя с лактофол за балконски цветя веднъж на 2 седмици и подстригвам прецъфтелите цветчета и сухите клонки.
Балконът ми е източен и слънце има до обяд.

# 401
  • Варна
Ема,
важното е да е на сянка саксията и да се засенчва по възможност основата му. Иначе ясно, че в жегите няма как да се осигури много хладно.

# 402
Натуся, бяха разсади - 6 коренчета за 2 сандъчета. За съжаление сега не са така нацъфтяли, снимката е от началото на юни. Мисля, че си имат някакъв цикъл, ту няма цветове, ту пак разцъфтяват.
Аз съм патологично страхлива  от торове, препарати, а се нуждаят от наторяване и пръскане за неприятели.
Ето колко малки бяха в деня на закупуването и засаждането им.
Скрит текст:

# 403
  • Бургас
Момичета,озадачавате ме с това за мушките и сакъзите ,,не обича слънце,иска шарена сянка,,
Моите са от 10ч докато залезе слънцето,на пряка слънчева светлина. Много яко ги пече цял ден! Поливам през вечер. Рядко всяка вечер.
Освен промяната на окраската на листата,която се получи още щом ги изкарах на 9 март навън,друг проблем няма.

Имам навика да ги пощя от прецъфтелите цветове и някое и друго пожълтяло листо всяка вечер. Дразнят ме,като стоят с тях.
Очаквам да узреят семената и да ги махнатези пръчки,че са ми трън в очите.
Много семена ще събера тази година.Вече започнах. Чудя се за някакви малки чашки да ги садя.Пък каквото се получи.

# 404
  • Варна
Rayna 13,
 така както го описваш не изглежда никак трудно отглеждането на хризантема. Simple Smile Мен ме спира това, че терасата ми е западна и в момента е голям пек там. Не зная дали една хризантема би се справила в тази горещина или ще трябва да я крия в сянката на други цветя. Иначе бялата хризантема я уморих на изцяло северно изложение, предполагам, че не и е било достатъчно слънцето. Подрязвах, торих, но самото цвете не вървеше. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт