Нашите цветя - обща тема

• 35 084
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • In transit
Венета, че тези облъчвания ни вляят на нас - да...особено телефоните, но за сателитните чинии не е вярно. Мушкатото е най-близо до чинията и се скъсва да цъфти, дори зимата цъфтя. Според мен нещо друго е пречело на цветята на майка ти.

Днес забелязах, че двете ми каланхоета са побелели от памуклийка. Локализирах ги със спирт, да видим...

# 436
  • София
Каланхоетата са като магнит за листни въшки и какви ли не гадинки...
Аз май ще се отказвам от тях Sad

# 437
  • In transit
Да, мисля да ги насадя във вътрешния двор...да си въшлясват на открито, че ми писна от тях.

# 438
Ева, не , не е това. тях ги познавам. И цветовете са ми странни, едни са бели, други - розови, с розови жилки, които дават розовия цвят.  Мислех, че са два корена, но не - само един е.
И предишни години съм го заглеждала, когато цъфти, но после забравям да го огледам след цъфтежа.

# 439
https://semenata.shop/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%8 … D0%B0%D1%82%D0%B8

От този сайт си купих Мастърбленд без никакъв проблем, дори взех 5 опаковки, да ми се намира.
В нашите родни условия често се случва продавач да те убеждава, че нещо което го няма в магазина му вече не се произвежда или са му сменили опаковката. За това първо проверявам в мрежата.

# 440
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Цитат
И мастербленд търсих - и той не се произвеждал. А уж в Сф имало всичко
Специално си направих труда да проверя за мастербленд. Като не зареждат нещо, лъжат, че не се произвежда, не се внася. Я кажи коя е агроаптеката, да не пазаруваме там. Той щом лъже така безоглено за едни неща, сигурно лъже за всичко.
Сортови семена ТинаСтас имат, при това всякакви видове и разфасовки. Те са едната фирма, която разфасова мастербленда на любителски малки разфасовки - по 50 гр., 100гр., 1 кг., щото мастербленда е на големи чували - ползва се много в селското стопанство. Флориан е другата, която го расфасова на малки, затова и кътийките могат да изглеждат малко различно.Това е американски тор, един от най-добрите, подходящ както за поливане ( кореново торене), така и за листно торене и за хидропонно отглеждане. Добре балансиран, с лесно усвоими елементи, изгодна цена  и няма да спрат да го произвеждат.
На  този мобилен телефон  може да се поръчва, изпращат по Еконт и Спиди. Имат магазин и на Женския пазар в София, но в момента е затворен временно, но този на Сточна гара работи и в него има мастербленд.
http://semenatinastas.com/category.php?action=search
Агроцентър
Гр.София
Сточна гара
Бул.Данаил Николаев 1А
Моб:0889 077 077

Флора, пак заповядай Simple Smile  Много е красива алоказията.

Добри, зная, че ще е изтезание, те и бонсаите ги изтезават, ама какви красоти има... Наясно съм. че ще е по-дребно, но не зная дали би цъфтяло в саксия. Има някои , не искат да цъфтят в саксия, а има други, не им пречи изтезанието.
Ох, днес каква смокиня видях в саксия, имаше повече плодове, отколкото листа. Simple Smile
--------------------------
А дали някой ще разпознае това цвете - до здравеца? Многогодишно е, с розови и бели цветове от един корен. Много е нежно. За съжаление това е най-добрата снимка от няколко, не беше удобно да наджапаме в градинката за по-подходяща светлина.
Скрит текст:

не съм го срещала

погледни тези
Agrostemma githago https://davesgarden.com/guides/pf/showimage/8376/
гаура

клоня към гаурата Simple Smile

# 441
  • София
На източният ми балкон (открит) беше погром. След снощната буря всички цветя бяха изпопадали от перваза. Едното мушкато се наложи да го пресадя. А петуниите тъкмо бяха цъфнали. Помляло ги е.

# 442
Diorela, златна си, не само с информацията, но и обясненията, които даваш. Утре ще мина през Сточна гара. Иначе и аз видях, че от сайтове мога да поръчам, в крайна сметка това и щях да правя, но агронома ми каза, че на Флориан били менте. Не знам как им ги ражда главата. Аз затова тук питам. С цветята и пръстта е същата работа.

# 443
Добри , много благодаря! Наистина доста прилича на гаура, вероятно е Gaura lindheimeri, но доста рових и разглеждах снимки, не успях да открия сорт, едновременно с розови и чисто бели светове на един корен.
Но наистина много прилича.
Вероятно ще трябва да дебна за семена. В този сайт дават семенно размножаване през март. Но за съжаление слънцето пред блока все повече изчезва, дърветата растат и слънцелюбивите почват да се губят. Sad
А така ми харесва.
http://blog-travushka.ru/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80/gaura-lindxejmera

Буба, на Сточна гара има 2 или 3 магазина, все сортови семена, тъсри ТинаСтас, малко по-забутан беше, когато съм ходила последно ( преди няколко години).
А тоя да си гледа работата, толкова му е търговската коректност, или знанията. Аз от тоя "агроном" не бих купувала нищо повече. Като ги улова в подобна "достоверна" информация и забравям, че съществуват.  Наистина заслужава да се популяризират такива некоректни, за да спрат хората да им се доверяват.
Купувала съм мастербленд, разфасован и от двете фирми, еднакво е добър. Виж, от семена на Флориан и аз съм била недоволна, но не и от мастербленда.

АнМари, не успя ли да ги прибереш?
Петуниите пак ще тръгнат и дори ще се разклонят, но за съжаление ще се забавят с цъфтежа.  Sad
При нас май  не беше толкова свирепа бурята, изглежда градушката ни е подминала. Няма такива поражения. Дори и прането на терасата не е пострадало.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 17:13 от Diorela

# 444
Съседката ми има бяла и розова гаура в една туфа, досега мислех, че са отделни коренчета засадени заедно.
Аз имам два отделни корена бял и розов, почти един до друг са. Белият е съвсееем леко засенчен от други цветя, високи колкото него самия - не ще да цъфти гадината. Ще го местя, убедих се, че трябва да е на много слънчево място.
Ето розовата гаура, очукана от дъжда, но цъфтяща от седмици вече

А бялата едва направи първи пъпчици

Иберисът, който прецъфтява вече, е много красив и след прецъфтяването, искам да ви го покажа. Голяма реклама му направих напоследък Grinning, но ми стана много любим. Някъде в темите в началото твърдях че е скабиоза, щото не помня къде какво съм сяла Blush

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 21:10 от Phloxx

# 445
  • забравих си мисълта...
Венета, че тези облъчвания ни вляят на нас - да...особено телефоните, но за сателитните чинии не е вярно. Мушкатото е най-близо до чинията и се скъсва да цъфти, дори зимата цъфтя. Според мен нещо друго е пречело на цветята на майка ти.
Не мисля, че е било от друго, Mikkey.  Cега като махнах чинията, цветята си цъфтят и растат съвсем добре. Може би твоята антена не е толкова на ниско. Нашата беше на около 1,30 м от парапета където са поставени растенията. Тук при нас не позволяват антената да е на високо. В къщата антената е почти до покрива и тя не пречи на нито едно растение, но тази пречеше.
И тук една снимка на саксиите, в които цветята не вървяха добре. Това са синята и розовата.
Скрит текст:

# 446
  • Варна
Кактусът ми цъфна:
Скрит текст:

Едно мушкато и един дендробиум:
Скрит текст:

# 447
Аууу уникален е астрофитума . Кактусите са ми слабост,този направо е върхът на сладоледа...

# 448
  • Варна
Това е втори опит, преди години имах астрофитум, но на втората година цъфна и изгни. Този миналата година пусна един цвят, сега са три, явно му харесва как го гледам. И на мен ми е слабост, с тези белички петънца и дълги завити бодли, които всъщност са много мекички и безобидни Simple Smile

# 449
Weary
Здравейте,

Нещо е нападнало цветенцата ми.
Скрит текст:

Това е по латинките. Мащерката и лавандулата имат подобни гадинки. С какво да ги моря?
Не съм кой знае какъв разбирач, но тази вечер четох какво точно мори моспилана. Оказа се, че той е широкоспектърен инсектицид и трепе всякакви гадини - трипси, въшки, белокрилки, акари(списъкът е дълъг). След като снощи пръсках уж с био инсектицид(на Гамма), днес едните калдаръмчета направо гъмжат по пъпчиците от нещо белезникаво и се видях в чудо. Мисля, че не са акари и валмек няма да ми свърши работа. По-скоро са ларви на нещо.Thinking
А ми продадоха валмек. Не искам да пръскам 100 пъти. Утре ще потърся моспилан.

Общи условия

Активация на акаунт