Нашите цветя - обща тема

• 35 073
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Красота! А аз дори не съм фен на кактусите. Благодаря за хризантемите. Засега няма прецъфтели, само се отварят нови и нови цветове. Много приятно ме изненада, на шега я купих.
Последна снимка на Бугенвилията от днес - даже и четири цветчета има в някои от прицветниците. Ужасно съм горда, макар че заслугата е най-малко моя - тя просто си вирее чудесно тук.

И се надявам скоро да се възстановят цветенцата ви след вчерашната буря. Знам точно какво е усещането.

# 451
  • Варна
Хммм, специално срещу акари не съм срещала информация, че моспилан е ефективен, макар че бих се радвала, ако е така. Белокрилки, листни въшки, хоботници и друга твар да, но акари... Къде пише такова нещо?

# 452
Очаквам да узреят семената и да ги махнатези пръчки,че са ми трън в очите.
Много семена ще събера тази година.Вече започнах. Чудя се за някакви малки чашки да ги садя.Пък каквото се получи.
А може ли под твоята тераса да събирам семенца ?  Simple Smile Ще проверя дали имам вкоренен розмарин и ще ти пиша.

# 453
  • оттам, откъдето започва България
Месечинка виторога, прекрасен цвят на кактуса ти! Връщах се няколко пъти да го гледам. Relaxed

# 454
Моспилан е инсектицид.
Би58 е комбиниран и срещу акари и е по-мощен, но трябва да се внимава при употребата му.

# 455
  • Бургас
JMM семенца ще има колкото искаш. Започнах да ги събирам и разпределям по цвят. Има и едни сбирщайн,защото не помня какви са. Доколкото си спомням си от Бургас,така,че няма никакъв проблем,ще ти дам.
Утре ще си нагледам розмарина дали наистина са корени,това което виждам.
Тази вечер щях да поливам,но заради времето прескочих. Цял ден намръщено,аха да завали,...накрая поваля,ама едвам едвам....Утре ще поливам.
Свърши ми Лактофола,мисля да взема Кристалон.
И....не съм забравила,че ви обещах инфо за почвата. Не мога да откопча инфо от тази жена и това е! И дъщеря й работи там,струва ми се по-разговорлива,но не мога д ая засека на смяна. Не съм се отказала.!

И все забравям!
Венета,Добри,бързо да се възстановявате и да се радвате на цветенцата!

Много красиви хризантеми,орхидеи,кактус и всички други цветенца видях!
Просто съжалявам,че нямам къде да ги отглеждам всички! Много красиви!
Нека да радват вас и нас!

# 456
Магнито, с тази магнетична бугенвилея...
Все се ядосвам на себе си, чак не може да ми зарасне. Преди няколко години, на един пазар, докато се мотках между цветята, докараха цял камион с бугенвилеи - в най-различни разцветки и все големи и хубаво развити растения. Такава красота, че не успях да си избера и да си купя, а бяха само по 6 лв. Като се сетя и ми идва да се ухапя по опашката от яд.
Подарявала съм , но аз още не съм си взела моя. Абе голямо магаре съм.

Тази статия ми хареса - https://www.bgfermer.bg/Article/6845208 Чудя се дали ще търпи през зимата на кухненския прозорец? Често го отваряне и влиза студ, но доста неща се чувстват добре на него през зимата. На остъклената тераса също често отваряме за проветряване и помещението също се охлажда доста.

Phloxx, благодаря за снимките на гаурата. Днес много се палнах по това цвете и много рових и четох.
Ако местиш бялата, имай предвид, че прочетох, коренът бил вретеновиден. Такива корени обикновено не търпят местене, внимавай да не го прекъснеш. По-добре изчакай семената, за да си направиш резервни разсади.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 23:32 от Diorela

# 457
Диорела благодаря за предупреждението, ще се опитам да разредя около нея другите цветя тогава. Наистина гаурата е много красиво цвете, издържа жегата, само от дъжда цветлетата лесно се повреждат и опадват, много са нежни. Също така мога да потвърдя, че засега нищо не я пасе Grinning

Да ви се оплача. Точно до гаурата си бях засяла копър, тръгна цяла горичка, но сега горичката постепенно изчезва. Висок е само няколко сантиметра и нещо го пасе до корен, всеки ден наблюдавам как зелената площ се смалява. На опасаното място е черна пръст, няма и следа от копъра. Мисля, че са едни мънички гъсеници или по-скоро ларви, движат се много странно, изправят се на задните крака Grinning и се олюляват като пияни. Бързо се движат. Някой сеща ли се за какво става въпрос?

# 458
Май всичките гъсеници се движат така - държат се на задните крака и се кандилкат, докато уловят посоката.
Подозирам, че охлюв пасе копъра. Аз имах такъв проблем пред блока с тагетес, хризантеми и маргарити. Как ли не пробвах, от семе, покълват и изчезват, слагах разсади, същата история. Дори бях сложила цъфнал разсад тагетес, голям и силен, добре развит. След няколко дни всичко беше изчезнало, от един останала само 3 см. част от ствола, все едно отрязан. Много се чудих какво става, докато накрая залових разбойниците как рупат здраво точно тези цветя и то онези едрите градински охлюви с черупки, не бяха голите. Отказаха ме да слагам такива вкусотии и да им правя салата.
Странното е, че пред съседния вход няма проблеми и същите цвета цъфтят. Нашите охлюви ли са по-лакоми, на някаква специална диета ли са, техните ли са по-тъпи, че не знаят какво да ядат, какво ли...

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 00:18 от Diorela

# 459
Диорела, не се ядосвай! Магарето съм аз, че 10г не се наканих да бучна поне едно мушкато. Сега искам бързо да получа здрави дръвчета и храсти. Ама ще почакам. А ти не си решила, не си се сдобила с Бугенвилия. Аз от два дни заглеждам тези. Ама първо ще отскоча до една ферма за цветя.
Скрит текст:
И да попитам някоя от вас има ли жасмин в саксия?

# 460
  • Пловдив
Аз имам жасмин Simple Smile

# 461
Значи е възможно да се отглежда в саксия. И аз искам, много ми харесва.

# 462
  • Пловдив
Значи е възможно да се отглежда в саксия. И аз искам, много ми харесва.
Ми да...ще го снимам, ако не забравя Simple Smile обаче сега не цъфти. Бях го качила тук като го купих...сега расте само на височина и незнам накъде да го пусна да се завива.

# 463
Ми те в саксия си го продават,
И моя не е цъфнал в момента, но ето

# 464
  • Пловдив
Аааа...моят не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт