Нашите цветя - обща тема

• 35 071
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Малко са поутрепани , вероятно от градушка, но не виждам в какво са посадени. Те все пак искат малко почва. Simple Smile
Натори ги, ще дръпнат. Вижда се, че имат пъпки.

# 556
От градушката онази вечер, в сандъчета са засадени с какво да ги торя слагам слагам понякога син кристалон

# 557
Хмм може да пробвам с някое семеначе мушкато в градината. Оплаках ли ви се,че всички са червени?! Ужким микс купих,а са еднакви. 😃 Та някое от тях ще бодна,да видим как ще е в градината.
Забравих да снимам одеве крокосмията,но и тя още не е за снимки. Като нацъфти ми харесва много.
И да се похваля,че магнолията Лилифлора цъфти пак! Три цвята са,губят се в листата,но са си красиви. 😍

# 558
  • София
Някой видял ли моя пост?
Чудя се защо ми го няма.

# 559
Рози и Бодли красота! Heart Eyes Обичам когато темата е пълна със снимки на здрави, нацъфтели  растения. Не отговарям на запитванията, защото съм най-големия профан тук. Но чета и се опитвам да запомням.
Момичета явно торенето наистина е важно. Няма да показвам какво ползвам, защото съм сигурна че не е актуално при вас. Но съм удивена как е възможно - седмица по-късно, толкова много цветчета да разцъфнат на толкова малка площ. Това е най-първата ми винка. Flushed

Не че другите не цъфтят, но тази е абсолютен рекордьор.
Скрит текст:
И сред мушкатата имам такъв.

А аптенията прави нови сочни зелени листа, откакто я скрих на сянка - а да, за нея не важи условието за сукуленти, да не се полива често. Не всеки ден разбира се, но по-често от веднъж седмично. И нейните цветчета са много сладурски. Надвечер се затварят, а аз снимах точно преди 15 минутки.

Скрит текст:

# 560
  • забравих си мисълта...
Момичета явно торенето наистина е важно. Няма да показвам какво ползвам, защото съм сигурна че не е актуално при вас.

Magnito, ако напишеш какви са съставките, това е със сигурност полезно и може да се намери адекватен тор където и да е било другаде.

# 561
  • SF
Рози и бодли,извинявай,не уточних,че поста ми е за Дама от морето! 🤗
Как ще местиш?! Не,тук е за всякакви,но тя питаше за градински,а й бяха предложили мушката,та за това писах. Мой пропуск е,че не обясних на кой пост отговарям. Извинявай още веднъж и сега да ти кажа,че ти е много красива терасата! Браво! 🌺

Аз пък не разбрах, че пита за градината. Понеже смесихме темата с тази със стайните цветя и все още в главата са ми цветята на терасата (нали така се казваше старата тема). Помислих си за невени в саксии, които са започнали да прецъфтяват и да заминават.

# 562
Нищо де,оказа се,че може и мушката в градината. 😃

# 563
От градушката онази вечер, в сандъчета са засадени с какво да ги торя слагам слагам понякога син кристалон

Аз видях, че са в сандъчета, но се пошегувах. Имах предвид, че не се вижда почва. Явно е доста плитко, което може да е недостатъчно за ипомеите.

Няколко страници по-напред изписахме тонове за мастребленд, върни се и прочети за него. Може да сме започнали от старите теми, не помня.

# 564
Може ли някой да сподели, какъв точно вид са тези винки, като от снимките на Магнито? Имат ли си латинско име?

Като търся в интернет винка, ми излиза само зимзелен, явно са от едно семейство, но аз искам да завъдя от розовите, много ми харесват.

Разбрах за тях от вас в темата, иначе съм почти сигурна, че никога не съм виждала такива. Явно всички знаят за тях освен мен Grinning моля кажете под какво име да ги търся освен винка?

# 565

Явно всички знаят за тях освен мен Grinning моля кажете под какво име да ги търся освен винка?
Идея си нямах какво купувам. Бърз преглед на мненията ми напомня, че съм качила първата снимка на 2 юни и момичетата (Bubabuba666 и Eva) са ми отговорили, че е винка. Когато купувах втората загледах етикета и пишеше Vinca. Последната, която взех е точно цвета от видеото.

# 566
Магнито, много благодаря! Катарантус Joy ама че ръбато име, не подхожда на такоова красиво цветенце!

# 567
Баща ми тази пролет посади мушката в градината, имаше много, а му се свидеха да ги хвърли, даже му се смях тогава, стори ми се странно, но се спукаха да цъфтят. Само не знам през зимата ще оцелеят ли или трябва да се пресадят в саксии. Другите му мушката са целогодишно навън, но не знам в градината дали няма да измръзнат.

# 568
Phloxx, не само че е много красиво, но и в сравнение с петуниите се отглежда много лесно. Цветчетата сами падат, не изсъхват на стеблото, почти не се е налагало да махам пожълтели листа, като не им е достатъчно водата клепват и листа, и цветове ( ще снимам да ти покажа), но малко след като полея се изправят. От всички цветя, които имам само те не ми създават никакви грижи. Ако не беше ситуацията с Ковид, можех да изпратя десетки по бусовете, които редовно пътуваха Малта - България. Не са никак скъпи.
Венета, утре ще снимам упътването на това, с което торя. Ето го в мрежата.
https://www.agrivalsugana.it/prodotto/flortis-universale-gr-1150/
За мушкатата и аз искам да знам, моите са в саксия, но ако има вариант бих ги оставила навън. Другата ми опция е  стълбището във входа. Мазе нямам.

# 569
Мушкатото издържа до около 5°, доколкото знам  не трябва да замръзва. Също така го мори, ако е на студено И влажно, лесно загнива.  В градината, дори да е над 5 градуса, все ще го навали дъжд, или ще падне роса. А ако са в саксия могат да се сложат някъде под стреха, да не се мокрят, и тогава може да оцелеят, ако не замръзват.
Дама от морето, виждала съм в градина, около цветята се прави пирамидка например от елхови клонки, слама или нещо подобно, за да не ги мокри дъжд и сняг. Така остават и на малко по-топло, защото не ги духа вятър, но трябва пирамидката да се закрепи добре, за да не я отвее вятъра, за повече от едно растение си е занимавка. Зависи колко са и как разположени, може да измислите с нещо да ги покриете.

Магнито, моите сандъчета ги държах до последно навън, под стрехата на сухо. Когато нощните температури паднаха под 5° ги преместих на остъклена тераса, там беше между 3-10° през цялата зима. Малко оклюмаха в студеното, част от листата пожълтяха и изсъхнаха, но даже се опитваха да пускат дребни цветчета в топлите дни. За сравнение, една саксия презимува до прозорец на стълбите на около 10-15°, тя си остана свежа и зелена и през пролетта по-бързо направи хубави големи цветове.
През пролетта пресадих част от тях в градината.

И аз се чудя какво да правя с градинските мушкати наесен. Засега съм измислила тези варианти:
Могат да се пресадят в саксия.
Могат да се отчупят нови чепки за вкореняване, но не знам дали през зимата ще искат да се вкореняват.
Може и да се извадят и да презимуват по корени завити във вестник, закачени с главата надолу в хладно мазе или таван. Нямам опит с последното, само съм чувала. Някой ако го е правил, нека да се включи с мнение и съвет Grinning
Вероятно ще опитам и по трите начина за сравнение.

Общи условия

Активация на акаунт