Нашите цветя - обща тема

• 35 072
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • забравих си мисълта...
Венета,Добри,бързо да се възстановявате и да се радвате на цветенцата!
Karzz, благодаря ти много, но за съжаление при мен не може да бъде по-добре. Мога само да се надявам, да не става по-зле.
Diorella, много са ти красиви цветята.
Magnito, и твоите цветя са прекрасни!
Vannq88, наистина много нежни и красиви са новите ти придобивки! Пожелавам ти много дълго да те радват.
DariVale, не мога да се нагледам на сукулентите ти.
Peggy Bundy, разкошни мушката имаш.
Second, наистина чакането ти е било стократно възнаградено. Цветът на цветето е прекрасен!
Къдрокоска, прекрасен е жасминът ти!

А аз да помрънкам малко. Blush

Скрит текст:
До почти две години и аз имах мадагаскарски жасмин.

Тези орхидеи цъфтяха всяка година. От почти две години имат здрави големи листа, хубави корени, но нещо не искат да цъфтят.

А тази и тя цъфтеше постоянно,

но тя пък въобще се отказа от живот и остави само наследство. А тези бебета си остават вече почти две години така и не искат да растат. Тук снимката е много лоша, защото неоновото осветление идва отгоре и зеленото изглежда доста избледняло, но листата са много хубави и зеленото е тъмно.

Това е хортензията, когато я купих,

После ѝ смених почвата и отделих израстъци, които засадих и които цъфтяха чудесно

и тук искам да благодаря на st. Dobri, че я похвали. 
Между другото на тази снимка зад тази хортензия има още една, която на немски се нарича Bauernhortensie, на български не знам как се казва, нея я подарих на една съседка.
Сега обаче нали ги нападнаха памуклийки и аз ги орязах, та и двете изглеждат ужасно.

Бяха ми подарили това мушкато, но аз успях да го уморя и него.

Добре, че поне другите мушката цъфтят и са в добро състояние, също и калдъръмчето, едно оранжево цвете, което ви бях показала, забравих как се казва и още около 3-4 са в добро състояние.
Без майка нищо не иска да цъфти, но сигурно и аз бъркам някъде нещо. Cry

# 526
Покажи какъв е твоя суколент аз съм им голям фен.
Пускала съм снимка в старата тема, сега още не е за снимка, защото е силно редуциран, но ето:
Скрит текст:
Цъфти в жълто.
Редактирам, защото открих как се нарича това растение - faucaria tuberculosa. Още прочетох, че сукулентите от типа фаукария се наричат тигрови челюсти.
Засушени пъпки на мушкатите имам и аз, както и на невените. Като видя такива, направо кърша целия цветонос или режа с ножицата.
Цветен миг от балкона ми:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 22:26 от Rayna13

# 527
Момичета, има ли градински цветя, които се садят сега, през юли? Невените ми вече тотално се изродиха и днес почти ги премахнах, искам на тяхно място да посадя нещо друго. Трябва да е нещо, което издържа на слънце. Знам, че божурите са през август.
И нали се бях оплакала преди време, че вместо калдаръмче си имам тученица, а много момичета ме посъветваха да изчакам. Да, калдаръмче си е, цъфна в жълто, но сега като плевя, не знам кое е тученица и кое калдаръмче, че е започнало да се разпространява. Цъфна ми и петльовия гребен, обаче циганчето не ще и не ще да цъфти.

# 528
  • SF
Купи си цъфнали цветя в пластмасови кофички и си ги прехвърли. Мушкато, флоск, маргаритки.
Мушкатото, когато и да го боднеш, все му е сезон. Може да се захване през юли.

# 529
А защо махаш невените? Подрежи ги и пак ще тръгнат хубави. Те дори и зимата са живи и напролет тръгват много по-рано.

# 530
А защо махаш невените? Подрежи ги и пак ще тръгнат хубави. Те дори и зимата са живи и напролет тръгват много по-рано.
Повечето ги подрязах, но бяха много и бяха станали огромни.
Мушкато имам в две сандъчета. Флокс много искам, ще взема да потърся.

# 531
# 532
Цветя в къщи не отглеждам,но цветна тераса винаги имам.
Преди залитах много - сакъзи,калибрахое,каскадни теменужки.
Тази година само сакъзи.Уви,две градушки ги съсипаха и върнаха много назад.

# 533
  • SF
Ехааа, чужбински балкон!!!

# 534
Дама от морето аз точно тази сутрин скубах невен от градинката пред блока за да си занеса на село, ако някой от съседните блокове ме е видял в 5:30 се разигра случката, аз се надявам да си захвана, пред блока сега е засушено и прецъфтя , но до декември си има цъфнали невени .
Вчера около едни  блокова оглеждах терасите karzz Simple Smile

# 535
Флокса е хубав,но цъфти рано на пролет. Ако искате цветя за по-дълъг цъфтеж,не е вариант. Мушкато и сакъз не са градински цветя! За сега аз мисля върбинки,винки,лилиуми,кученца,лупина ще са добре. При мен крокосмията цъфна,а през другото време е зелена,пак е красива.

После ще снимам и другите,но още не са цъфнали.

# 536
Anyyyone, видях ,че темата е цветя-общ.
Не знаех,че е за градински цветя.
Права си! Дали в градината или на терасата обаче,създават еднакво усещане в нас.

Сега видях,че има тема "Цвета на терасата" .Не знам как да преместя публикацията.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 16:13 от Рози и Бодли

# 537
  • Карлово
И за балконски цветя е темата.най-после може да разберем тайната на красивите сакъзи по хорските тераси, ако споделиш, разбира се.

# 538
Рози и бодли,извинявай,не уточних,че поста ми е за Дама от морето! 🤗
Как ще местиш?! Не,тук е за всякакви,но тя питаше за градински,а й бяха предложили мушката,та за това писах. Мой пропуск е,че не обясних на кой пост отговарям. Извинявай още веднъж и сега да ти кажа,че ти е много красива терасата! Браво! 🌺

# 539
Не се ли обединиха двете теми – за цветя на терасата и цветята в нашия дом в тази?
Кученца имам, лупина безуспешно се опитвам да захвана вече два пъти от семена. Газанията ми е мерак, но не съм виждала да продават, пак от семена съм пробвала безуспешно веднъж. Искам нещо, което да цъфти дълго. А невените пак ще покарат, те си изникват из цялата градина.

Общи условия

Активация на акаунт