Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 39 975
  • 852
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Конспект няма да ти дам, защото какво правя си е моя работа. Да, да, знам, децата на всичките ти познати, че и твоите, все влизат без подготовка за изпити, те са гениални! Е, моите не са гениални, затова се подготвят за изпити, колкото и да са умни. Който както иска да кандидатства, но изпит има, при това е сериозен. Аз насила никого не карам да се подготвя - детето си е негово, да си преценява. Играта си има неписани правила и е по желание.

# 721
Конспект няма да ти дам, защото какво правя си е моя работа. Да, да, знам, децата на всичките ти познати, че и твоите, все влизат без подготовка за изпити, те са гениални! Е, моите не са гениални, затова се подготвяха. Който както иска да кандидатства, но изпит има, при това е сериозен. Аз насила никого не карам да се подготвя - детето си е негово, да си преценява. Играта си има неписани правила и е по желание.
За кой изпит се подготвяха денонощно твоите - за ЧУ или за СМГ и къде влязоха? Благодаря!

# 722
Амели, много благодаря!
Да, това ще търся вече, как да се готвим за ПУК (засега в Питагор).
Sadlady, благодаря, това с бусчетата го бях забравила като вариант. И все пак, май предпочитам да ни е по-близо училището (то добре, че има такова).
А след като и за първи клас има изпит, каква е гаранцията, че ще ги приемат ако са учили ПУК там? Предполагам самата им подготовка през тази една година, ама пак не е съвсем гарантирано, нали?

# 723
  • София
Не ми се спори с теб, Уоруик. Благодаря! Всеки решава сам на какво да повярва и какво да прави. Никого не карам да се подготвя за ПУК, но зная много добре, че подготовката има значение. Насила никого не съм накарала, нито агитирам да се готви. Фактите са си факти.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 13:07 от Andariel

# 724
  • софия
редактирам, за да не заблуждавам.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 13:31 от Амели

# 725
  • София
Не беше ли точно за Питагор, че и за 1 клас имаха изпит? Може и аз да бъркам, разбира се.

# 726
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, изпит за оставане имат след 4 клас.

# 727
  • София
Ние като кандидатствахме - приемаха 18 деца в ПУК. За първи клас тези деца държаха изпит, за да продължат в 1 клас. Отделно приемаха цял клас от още 18 нови деца и така от първи клас натам бяха две паралелки по 18 деца. Почти всички пукчета “взимаха” изпита за 1 клас.

# 728
Не, изпит за оставане имат след 4 клас.
Моето дете е държало изпит и за ПУК и след това за 1 клас. Освен да са го отменили.

# 729
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може аз да бъркам.

# 730
Януари имаше изпит за първи клас. Знам, защото го проспахме.

# 731
  • София
редактирам, за да не заблуждавам.
недей, така или иначе е по-лесно кандидатстването за ПУК - по-лесни задачки, и повече неподготвени кандидати спрямо наличните места (според мен). Освен това (лично мнение отново) е по-добре детето да е в училището от ПУК. Дори за децата, които са по-незрели, е по-добре от рано да свикнат с училищния “живот”.

# 732
  • Отвъд алеята зад шкафа
Че има изпит за 1 клас, има, но дали го държат и вече приетите от ПУК деца ми е чуденето.

# 733
Че има изпит за 1 клас, има, но дали го държат и вече приетите от ПУК деца ми е чуденето.
За последните две години няма идея защото не се интересувам. Но преди това със сигурност. И е имало деца които не са го преминали. Вярно, че е рядкост но се случва.

# 734
  • В офиса
pokita, хубави съвети получаваш. Бусчетата да не те плашат. Щом живеете до Руски Паметник, Св. София ще е макс на 1/2 час с бусчето.
Два други щриха. Сега си мислиш СМГ след 4-и клас, но може ЧУ да ти хареса с организация, а и класа да ти хареса и да не искаш да го местиш.
По-важното, обаче. Казваш, че си го оставила да играе. Очевидно имате някаква математическа история в семейството, но изобщо не е задължително детето да има същите интереси и способности. То може да си е пак умно, будно и т.н., но да не му се отдават задачите. Казвам го като родител с 3 видимо справящи се с лекота със задачи деца и едно (по-наблюдателно и паметливо от другите и съвсем не тъпо), което е доста зле в това отношение. Зле като казвам, имам предвид от моята камбанария, в училище си е пушка, но в СМГ никога няма да го пратя, защото просто не е за там.

Общи условия

Активация на акаунт