Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 782
  • 852
  •   1
Отговори
# 300
Hope, благодаря за подробното, полезно и информативно мнение. Може ли да го цитирам в темата за ОТ?
Не виждам смисъл от цитиране Simple Smile когато някой родител е решил, че училището ще му свърши всичката работа а после мрънка, че е очаквал друго...няма да има резултат Simple Smile

# 301
Хоуп, Фенси е коментирала ОТ само в положителна светлина и ми беше обяснила как много греша, когато и аз се бях подвел по резултатите им от НВО. Grinning

# 302
Хоуп, Фенси е коментирала ОТ само в положителна светлина и ми беше обяснила как много греша, когато и аз се бях подвел по резултатите им от НВО. Grinning
Не споря Simple Smile Най-вероятно не помня. Аз също имам положително мнение за училището. И понеже вече съм го казвала затова реших, че Пипи ни бърка двете.

# 303
  • в страната на чудесата
Хоуп, аз се надявам и някой с по-голямо дете да пише, но ПЧМГ не е Питагор. Бях много притеснена заради приказките колко много домашни и напрежение има. Но въобще нямаше такова нещо. Един час дневно за подготовка. И понеже са до 2.30, този час не се усеща... аз имах големи притеснения дали ще се справи. Абе нещо като мантрата с огромното учене в СС - само тези с деца извън СС обясняват как се учи от сутрин до мрак.
много се радвам, че сте останали, тъкмо ще споделиш.

# 304
Хоуп, аз се надявам и някой с по-голямо дете да пише, но ПЧМГ не е Питагор. Бях много притеснена заради приказките колко много домашни и напрежение има. Но въобще нямаше такова нещо. Един час дневно за подготовка. И понеже са до 2.30, този час не се усеща... аз имах големи притеснения дали ще се справи. Абе нещо като мантрата с огромното учене в СС - само тези с деца извън СС обясняват как се учи от сутрин до мрак.
много се радвам, че сте останали, тъкмо ще споделиш.

Лейка това го чувам не само от теб - че в двете части на училището има разлика.
Да си призна, аз лично се дразнех на тези много домашни. Но се оказа ,че детето се научи да се организира. И към днешна дата като види 20 задачи - пита : Само това ли е? Simple Smile Така ,че си има и положителната страна. И да не забравяме ,че си зависи от детето..

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 13:37 от Hope for Two

# 305
Пипи пак ще каже, че е лично отношение - но не е така Simple Smile

Фенси не е коментирала ОТ или не помня. Аз го харесвам и считам, че е училище което върви в правилната за мен посока. Не съм го сравнявала с БШ или не съм си позволявала да коментирам училището, защото не го познавам а по-скоро новата директорка и нейните изказвания.

За ОТ ще споделя.
 Нашето училище е Питагор а към днешна дата ПЧМГ.
Детето ми никога не е било от децата в топ три. Но е умно дете с бърза мисъл и логически ум.
Както на всички е известно ПЧМГ винаги е в топ 3 на НВО а тази година са първи по математика. За съжаление това не се постига с 5 часа на ден. А се постига с много труд, много часове и още повече решени задачи от децата. Предишната година премина трудно поради факта, че детето ми има и други интереси в който е добър. Разкъсвахме се от тичане на тренировка, солфеж и решаване на задачи. Всеки един семеен уикенд беше съобразяван с това колко и какво има да учи детето. Учебните часове е училище са 9 всяка събота и неделя детето пишеше домашни в рамките на 5-6 часа на ден.
По този повод в началото на 4 клас реших да се огледам по другите училища. Едно от училищата които посетих беше ОТ. Проведох дълга среща с директорката на която тя ми отговори на хилядите въпроси. Не ми е обещавала чудеса за НВО. Нито че това им е основна цел. Със сигурност в следващите години резултатите им на НВО ще се по-високи поради факта ,че вече имат математическа паралелка. При срещата с директорката видях едно училище което се грижи за децата си. Което приема всички деца без да ги дели - приемат и деца с дислексия като пример. Стараят се да дадат на всички достатъчно знания. И дават шанс на тези които искат да бъдат добре подготвени за НВО.
След тази среща се свързах с няколко майки с деца в училището. Видях, че те са спокойни хора. Не се вживяват много ако детето не постигне максимум ( в Питагор това не е така). Нямаха идея какво учат децата им. Прекарваха спокойни уикенди. И бяха щастливи с училището. Всичките ми споделиха, че каквото ръководството обещае винаги се случва - това е в отговор на един от моите въпроси " Чувствате ли се излъгани в нещо" н
Именно тези разговори доведоха до решението ни детето да посети училището. Детето попадна точно в момента в който правеха изходящите нива. Учителката 5 пъти ми се извини ,че се е наложило точно в този ден да ги направят. Видях контролната му работа по БЕЛ - която бе оценена по абсолютно същият начин като в Питагор. И оценката беше почти същата. Учебните часове са 6 на ден - тоест почти 15 часа по-малко от тези в Питагор. По допълнителната математика детето сподели, че са на по-ниско ниво но това е абсолютно нормално. За посещението получих от детето само положителни отзиви. И считам училището за един чудесен вариант за деца и родители които не се целят в НВО. И които считат, че баланса е важен.

При моето дете ДО - доведе до спокойствие, по -добро организиране на времето. По-малко количество домашни. И това промени желанието му в категорична позиция да остане в ПЧМГ. Като в този случай и детето и ние сме наясно, че резултати не се постигат без усилия и заинтересованост и у дома.
Все едно говориш за Дрита. Надявам се няколкото съфорумки с деца в СС и обясняващи какво посредствено училище е било Дрита да прочетат внимателно и с разбиране този пост.

# 306
  • София
Къде го чукаш, къде се пука

# 307
Къде го чукаш, къде се пука
Където трябва.

# 308
Никак не искам да противореча на Миленита и останалите, но конкретно по този въпрос някак си не мога да се съглася, защото има и други училища, в които родителите не участват в учебния процес и не натискат децата, включително и в СС. И Тинкърбел, и Санака, и Онна са казвали, че изобщо не се занимават с това какво учат децата им и се доверяват изцяло на училището. Но резултатите на тяхното училище са други. Това важи и за други ЧУ. Така че за мен това не е обяснение, поне не изцяло.

# 309
Никак не искам да противореча на Миленита и останалите, но конкретно по този въпрос някак си не мога да се съглася, защото има и други училища, в които родителите не участват в учебния процес и не натискат децата, включително и в СС. И Тинкърбел, и Санака, и Онна са казвали, че изобщо не се занимават с това какво учат децата им и се доверяват изцяло на училището. Но резултатите на тяхното училище са други. Това важи и за други ЧУ. Така че за мен това не е обяснение, поне не изцяло.
Да се уточни ме Simple Smile
Има други училища с високи резултати на НВО в които родителя не знае какво учи детето или има едно училище ( СС) ?

# 310
Според мен и в други училища в челото на класацията, освен в СС, има родители, които не се ангажират с учебния процес. Не само в СС, разбира се.

За скалата нямам никаква идея колко точки на каква оценка съответстват, но ако 23 точки са двойка, логично е горе-долу през 20 точки да вървят оценките - примерно докъм 40 точки - среден, 40-60 точки - добър, 60-80 точки - много добър и над 80 точки - отличен. Ако е така, резултатите на ОТ попадат в графата "много добър".
При всички случаи не са тройки.

# 311
  • Пловдив/София
Е Миленита ме разби, понеже нямало подбор ОТ, значи е пълно с деца без ценности и мотивация...Я пак? За задачите за 5 годишни ли говорим и пряката връзка със седми клас?
Аз продължавам да смятам, че подбора за ПУК е пълна лудост, вече от опит с няколко наборчета. От нашата ДГ почти никое не беше прието никъде. Няколко месеца по-късно след работа с детето вкъщи, вече може да се справи с повечето тестове (а работта вкъщи се нашожи покрай короната,  нямаше връзка с училища). Ама знаят ли всички родители какво е нивото на детето от ДГ и какви са изискванията.. за съжаление се разбира при първия “изпит”, че и тогава не винаги има обратна връзка кое не е ок.
БШ само Съмър сравнява със СС, не мисля, че е масово, те нямат ама нищо общо помежду си, еле пък сега с Прогресивните и математически паралелки. Различен тип родители привличат, може преди години да е било различно, но по резултати винаги са били далеч.
Хоуп, изобщо не ви бъркам с Фенси, различни сте колкото БШ и СС Simple Smile)

# 312
  • София
От години точките не съответстват на никакви оценки, защото на НВО оценки няма. Но когато имаше такива, точките, съответстващи на 3-ка през различните години бяха 16, 18 и 20 /съответно 30т. - 3,50 и т.н./. https://uchiteli.bg/interesting/tablica-za-preobrazuvane-na-toch … -klas-po-bel/2905

23т. са за ДЗИ.

# 313
Е Миленита ме разби, понеже нямало подбор ОТ, значи е пълно с деца без ценности и мотивация...Я пак? За задачите за 5 годишни ли говорим и пряката връзка със седми клас?
Аз също съм категорична, че подбора в ПУК влияе пряко на резултатите на НВО.
Както хубаво се вижда на първите места са винаги училища с подбор. И разбира се, че има деца без мотивация. И училища които не се целят в същата.

# 314
  • Пловдив/София
Аз също съм категорична, че подбора в ПУК влияе пряко на резултатите на НВО.
Както хубаво се вижда на първите места са винаги училища с подбор. И разбира се, че има деца без мотивация. И училища които не се целят в същата.
тогава как се обядняват резултатите на 107мо, 125то и всички останали държавни в първата дузина?
Донякъдв съм съгласна, че подборът има значение, особено в СС, където е строг и специфичен, но не и че не може да се “догони”.
Не говорим дали има ученици без мотивация, а дали има връзка между подбора на едно дете на 5 и колко ще е мотивирано след 8 години.

Общи условия

Активация на акаунт