Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 39 999
  • 852
  •   1
Отговори
# 750
Частните училища са много необходими. В много малко райони на София има топ държавни основни училища и съответно за болшинството от децата частните училища са единствен шанс да учат в добро училище.
Може ли да ми дадеш пример за ТОП държавно училище?

# 751
  • софия
Много интересно, ако се направи едно проучване от кои училища са учениците постъпващи в топ гимназии ( които и да са те), каки ли ше са показанията?!
И вложените средства за уроци?
Ама така дв, знам че завъртам пак вечната плоча...

# 752
Частните училища са много необходими. В много малко райони на София има топ държавни основни училища и съответно за болшинството от децата частните училища са единствен шанс да учат в добро училище.
Може ли аз? ✌

# 753
  • София
20то бе, Хоуп, пак ли не си разбрала начи, еййй!
Анди, моля те, признай на Нико, че от 20то по-добро няма и да се свърши тая мъка безкрайна!

# 754
  • София
Всичко признавам, само мир да има!

Нико, не е нормално, а е изключение. Ще ти се да е нормално, ама не е.

# 755
  • София
Айде да заковем на първа страница, че 20то е най-добро ДУ, НДК е най-хубав квартал, следван само от Драгалевци. И мир.

# 756
Ааааа... не можееее така! Нико споменава топ 10 държавни, а не топ 1! Та още 9 да добавите Wink

# 757
  • софия
Може ли аз? ✌
Може. Излез на дъската!

# 758
  • София
Ох, докога ще я слушаме тази плоча? Съгласяваме се, че:
- ЧУ се избира само, ако в района ти няма добро ДУ,
- ЧУ е за болшинството деца,
- от 20-то се влиза в топ гимназиите без уроци също толкова успешно и масово, както от ЧУ като СС и ПЧМГ,
- е пределно ясно, че след топ гимназия се влиза където си поискаш /чакат ги с цветя, питка и сол и в Харвард, и в Оксбридж, и медицина влизат без грам частен урок и допълнителна подготовка у нас и в чужбина, и приемни изпити в чужди университети вземат отмах/. Достатъчно е да си завършил топ гимназия, всички от там влизат навсякъде.
Подписвам се и се прекръствам под гореизброеното, ако трябва с пистолет в главата ще накарам и останалите да го направят, само спри да циклиш! Weary

# 759
Стига ве, поне разбрах защо жена ми е толкова загубена - не е завършила немската.

# 760
Стига ве, поне разбрах защо жена ми е толкова загубена - не е завършила немската.
А ти немската ли си завършил или сте си лика-прилика? 😂

# 761
  • софия
Нот, поне някоя от другите две не е ли?

# 762
Лика-прилика. Провинциални пришълци в големия град. Въобще ни няма в схемата. Когато си взехме първата квартира в Борово, след като с триста зора завършихме, ми се струваше, че е на края на света. Не бях ходил по-далече от един парк, който после се оказа Южния парк. За Бояна и Драгалевци да не говорим.

Нито една дъщеря не завърши немска гимназия, само английски - в семейството ни никой няма акъл за два езика.

Аш, сори, ще се трие, надявам се.

# 763
Ако зачетете 7-класната тема, прилични групи ученици от 20-то са приети в НЕГ и 73-то. Не познавам училището, но още в 5 клас в СМГ ми направи впечатление, че само в нашата паралелка има 2 деца от 20-то, учили там до 4 клас, без да живеят в района. Значи е от училищата, заради които си заслужава всяка сутрин да палиш колата и да караш детето си до там. Вероятно и защото е едно от малкото училища с немски от 1 до 4 клас в София.

# 764
  • София
Нико, във всеки случай зная какъв е пътят за влизането в НЕГ. Така че имаш мегдан за детето след време.

Общи условия

Активация на акаунт