Ех, КаНАДа - насТОЯщи и бъдЕЩИ маЙки - ЧАст 7

• 16 446
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Силви, добре дошла! Нямам търпение да разкажеш повече!!

Дивиана, как сте, как е Тити? Мнооооооого е красива на новият ти аватар. И страшно порастнала!

Момичета, много ви се радвам за инициативата с парите. Моите поздравления   bouquet

# 181
Привет момичета Simple Smile
Кроко, благодаря ти за поканата, ако уточниш на лични къде живееш и как да стигна и какво да донеса разбира се Simple Smile
Снежи, бих искала и аз да помогна с инициативата, как мога да ти изпратя пари?
Сега почвам да разказвам, сигурно ще пропусна много, но ако някой се интересува повече да пита Simple Smile
Значи полета беше добре горе-долу, с един час закъснение заради двама тиинейджъри Crazy чекирали си багажа и се запили някъде по летището Close и понеже ако багажа е натоварен а пътника го няма трябвало да преровят целия багаж и да извадят техния. След час обаче двамата се появиха, смърдящи на алкохол и излетяхме Laughing
Пристигнахме в Канкун към 10 сутринта местно време, не съм сигурна колко топло беше, но много със сигурност+влага, сигурно към 40Ц.  Оттам ни натовариха в автобус и ни закараха до хотела ( около 45 минути до Плая дел Кармен). Можахме да поразгледаме по пътя, в общи линии нормални пътища, къщи чат-пат и много малки моторчета с които явно се придвижват повечето хора Simple Smile много са сладки, товарят се по 2-3 души на тях. Знак "СТОП" го подминават като крайпътен храст, в буквалния смисъл на думата - не видяхме никой никога да спре, вкючително и шофьора на автобуса Laughing
Пристигнахме в хотела около 11 часа, посрещнаха ни с някакъв тропически коктейл във фоайето - много красиво и чисто, гледката към океана беше невероятна, надявам се да се вижда на снимките. Хотелът е много красив, направих много снимки; наистина изглежда като дворец. От стаята съм качила снимки, много чиста и с всичко необходимо ( дори ютия Grinning). Първо отидохме до плажа и направо останахме без дъх - океанът е невероятно красив, най-чистото тюркоазено синьо което бяхме виждали, а в комбинация с белия пясък гледката е страхотна. Като гледахме на интернет снимките преди да отидем мислех че са преработвали снимките на сайта заради този син цвят, а се оказа че на живо е дори още по-красиво. Единият от ресторантите беше на самият плаж и почти само в него обядвахме за да можем да гледаме океана Simple Smile
Басейните - големи и водата топла, изобщо не разхлажда, но затова пък можеш да седиш с часове в басейна ( ние това и правехме ). Жегата е ужасна, още в 9 сутринта е много топло, към 10 става горещо а към 11 слънцето започва да пари. Въпреки тоновете сънблок всички почерняхме, дори и детето а е мазано всеки час с фактор 45 Shocked Мъжът ми дори изгоря а не е като да не се е мазал. На повечето хора обаче явно не им пречеше, идваха на плаж към 10.30 и се пържеха няколко часа без прекъсване и без да се топят във водата, направо ми се събраха очите Crazy та може и ние да не сме наред. Най-хубавото беше барът в басейна, защото до следобяд беше в сянка, така че доста седяхме там, а на Коко му беше любимото място Mr. Green Барманите си падаха от смях с него, сяда и си поръчва бира ( да не остане по назад от татко си Mr. Green) със сериозно изражение и на испански"уна сервеса" (след като се усети че на български никой не го разбира Laughing ). После я държи доволен и непрекъснато ни кара да съобщаваме на околните че и той има бира Laughing Всъщност почти всички коктейли ги правят и за деца, но без алкохол, така че той опита от всичко, голяма радост беше LaughingКоктейлите са много добри, и има няколко които не са много сладки, така че ние се спряхме на един-два на основа джин, тоник, лимон и джоджен и пиехме едно и също. Маргаритата им е страхотна, Дивианка,наздраве Heart Eyes
Иначе нямаше много деца, само няколко всъщност в целия хотел, а и хотела беше полу-празен. Септември е може би най-ненатоварения сезон, заради ураганите и дъжда. На нас времето много ни хареса, до към 4 часа следобед слънце, после се заоблачава и можеш спокойно да плуваш и да се къпеш в океана без да те е страх от изгаряне и е чудесна почивка от жегата. 3-4 пъти валя за по 10 минути, но като из ведро-ние бяхме във водата обаче и беше супер Sunglasses Аз се обринах от жегата още първата седмица, лекарят в хотела ми даде разни мазила и хапчета + препоръка да се охлаждам колкото мога повече и с това сложи край на планираната екскурзия до Чичен Ица ( 3 часа път в едната посока ) Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Мислех да рискуваме и да отидем, но мъжът ми ме разубеди. После питахме хората които отидоха и той се оказа прав, направо бяха разбити от жегата и от дългия път. Не са им позволили да се изкачат на пирамидата, просто са ги развеждали между по-инересните руини. Сигурно следващия път ще отидем и ние, но по друго време, може би през пролетта.
Хората с които се запознахме бяха в по-голямата си част много приятни, повечето от Щатите и Канада и съвсем малко европейци. С едното семейство от Щатите се надявам скоро да се видим пак Sunglasses
Храната беше добра, винаги имаше няколко вида риба и морски храни, зеленчуци, няколко вида хляб(много вкусен). В хотела има и 5 специализирани ресторанта, ние опитахме само японския и се отказахме от другите, защото отнема много време ( около 2 часа за вечеря) и резервациите бяха от 6.30 или 9.00. тоест или много рано или много късно. Трябваше да си тръгваме много рано от плаж за да успеем за 6.30 а след 9.00 Коко вече му се спи и беше неуправляем, така че си вечеряхме на шведска маса. Ако бяхме сами, сигурно щяхме да ги опитаме всички де Mr. Green
Персоналът в хотела е направо невероятен, не съм виждала хора да работят повече от тях Shocked Непрекъснато правят нещо и никога не видяхме някой да бездейства дори и за минута. Стараят се да угодят на всеки, работят по 10 часа на ден и след това отиват в някой клуб в селото с гостите на хотела, стоят с тях до 3 през нощта и на сутринта са пак на линия с усмивка на уста Shocked говорихме с някои от сервитьорите - работят по 70 часа на седмица за 45 песос на ден ( около 5 канадски долара) Confused а не видяхме цените да са много по-ниски от тук Confused Confused Confused определено разчитат на бакшиши, за съжаление почти не видяхме хората да им оставят, което много ме подразни. Сигурно си мислят че и бакшиша е включен след като е Ол инклусив Thinking ние винаги оставяхме и ми се иска да имахме повече пари с нас за да оставим повече.
Отидохме няколко пъти до Плая дел Кармен, много живописно градче, особено главната улица по протежение на плажната ивица. Във вътрешността е вече доста американизирано, МакДоналдс и Бъргър Кинг навсякъде Confused след няколко години и там ще е като в Канкун сигурно, но засега още не е.
Шоутата вечер бяха добри, най-хубавото беше The Mayan Show, на снимките не се вижда много добре заради светлините, но костюмите бяха страхотни! Другите също бяха интересни, имаше и караоке, мъжът ми се изяви в дует е една полякиня от Ню Йорк и We are the champions na Queen Mr. Green а аз и нейния мъж давахме морална подкрепа и ръкопляскахме на по питие:mrgreen: Всяка вечер имаше и мини-диско за децата, за съжаление Коко се престраши само 2-3 пъти да танцува, през останалото време лежеше на сцената и гледаше Laughing
Много разпокъсано го написах, като цяло сме много доволни от ваканцията. Истински рай е ако се изключи жегата, накрая вече искахме да си дойдем тук и да усетим прохлада. Или може би по друго време на годината е различно, според мексиканците по-прохладно е през декември и януари. като че ли не се сещам друго, ако ви интересува питайте повече, но бих препоръчала точно този район на Мексико за идеална почивка на всеки. Гери, ако те интересува нещо по-конкретно, питай Grinning
ето и част от снимките, надявам се да ви харесат http://travel.webshots.com/album/554178159InqrCr

# 182
Силви, много благодаря за подробния разказ  Hug Сега започвам снимките  Heart Eyes Аз със сигурност ще те разпитвам още. Нали ще дойдеш утре?

Уау, хвърлих бегъл поглед на първата страница на снимките! Като в приказките! Отивам да гледам и мечтая  Grinning Ох, само да порасне малко бебето...

П.С. Снимките са страхотни! Чудно място, доста по-луксозно спрямо други снимки на 5 звездни хотели, които съм гледала. Това колко звезди трябва да е  newsm78 . И ако не е неудобно - колко струва?
Силве, а ти какъв крак извади  Shocked Браво, много добре изглеждаш  Wink Много хубаво семейство сте  Peace

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 18:18 от Gery R.

# 183
Здравейте моми4ета,

Силви, добре дошла  bouquet супер снимки сте направили, а мястото страхотно. Ние сме ходили в Пунта Кана, оба4е там океана не е толкова красив и водата не е толкова бистра и синя, направо ми събра о4ите, голяма красота.

Цитат на: sylvi
идваха на плаж към 10.30 и се пържеха няколко часа без прекъсване и без да се топят във водата, направо ми се събраха очите

Аз също съм от тези луди Laughing

Poupon добре дошла, разказвай подробности и снимки искаме  bouquet

Сигурно още неможеш да се климатизираш, е нищо ние имаме търпение Heart Eyes
Лек ден на вси4ки  bouquet

# 184
моля, моля беше удоволствие  bouquet
Гери ще се постарая да дойда утре, веднага щом се ориентирам как да се добера до Кроко ooooh! толкова съм зле с ориентацията че ми трябва карта за да се оправя. Има ли някоя добра душа с кола да ни вземе от коя да е по-централна улица в Мисисага Praynig дотам ще отидем с метрото, но с автобусите съм пълна скръб Embarassed И не чакайте Ивона да порасне много - до 2 годинки нейният престой е  безплатен почти навсякъде, после си плащаш. Ако нямаш против, подробностите за хотел,цени и т.н. на приказка утре Hug мерси за комплиментите Embarassed
Красси, аз не мислех че има по-красив плаж от този в Пунта Кана, обаче факт... всичко е от водата според мен, там не е толкова чиста, но пък палмите в Доминикана са много по-красиви. За пърженето и аз бях от тези луди преди Laughing особено в БГ се печах с часове Laughing обаче тука слънцето е брутално направо, мен преди обяд започваше да ми пари въпреки сънблока. Пък може и от ЕГН-то да е при нас, де да знам Embarassed

# 185
силви,направо страхотни снимки,захласнах се 4ак..а разказа ти е сладкодумен..как ми се прииска и аз да сам там сега.. Praynig,даи Боже догонина!

# 186
Цитат
Дивиана, как сте, как е Тити? Мнооооооого е красива на новият ти аватар. И страшно порастнала!

Благодаря ти, Миленка! Heart Eyes
Добре сме. От вчера Тити е с очила. Носи ги безропотно, противно на очакванията ми.
А вие? Как са Катето и Вики?
Дай по някой снимка да ги видим децата, не се стискай! Grinning
Прегръдки Hug  bouquet

Силвано, хубав разказ. Grinning
Мерси за Маргаритката Mr. Green, бих пийнала с голяма радост.
За бакшишите си права. И на мен в Пунта Кана ми направи впечатление, че не дават много-много. Confused

Момичета, много ви завиждам, че ще се събирате. Confused И на мен ми се иска... Mr. Green
Весело изкарване! Hug

# 187
Sylvi, разберете се с Писанка, аз ще дойда да ви взема от метрото. Писанке, ти ми се обади да ми кажеш кога да съм там.
Кроко, моля те за адреса ти на лични.

Дивианка, да ти схрускам хубавицата  Hug

# 188
И аз твоята.  Heart Eyes
Такъв е бонбон сладък!  Hug
Гери, няма ли нови снимки на момата да покажеш? Flutter

Домъчняло ми е за Калида. Какво става с нея?

# 189
Sylvi, страхотен избор сте направили с Riu Palace Simple Smile
Самата верига хотели има много добро име от гледна точка на обслужване и са много добри хотели.
А този, в който сте били е отворил врати през Февруари и е наистина луксозен  Peace
Снимките са страхотни и си личи, че сте изкарали много хубава ваканция.
Сега е ред да планирате другата  Whistling

# 190
Гери, благодаря ти  bouquet ще пиша лс на Писанка да се уточним къде и в колко часа да се видим.
denzul права си за RIU, аз имах малко колебания преди да резервираме, но отсега нататък само с тях Peace вече планираме, нищо че следващата се очертава чак догодина Tired
silvia_alexis и на мен ми се иска да съм пак там Sunglasses пожелавам ти много скоро да отидете на мечтаната ви ваканция Hug

# 191
Момичета,
включвам се набързо, защото малкият човек дава зор. Само да ви напомня утре като пристигнете да ми се обадите, за да ви чакам пред блока.

Гери,
ако няма място на паркинга за посетители на самата улица може да се паркира до 15часа.

# 192
Здравейте момичета, чак сега сядам да ви чета и пиша. Нали днес ни е деня за ходене до Ontario Early Center. Голямо ходене ни се очертава всеки пьт, поне около 40 мин, но е добре за криси да е сред другите бебоци.
Pisanka   Аз точно се навих да дойда, като каза да ходим заедно и ми се почвим проблем. Падна ми една пломба снощи вечерта и взе зьба да ме боли. Надявах се че зьболекаря ще ме види днес, но се оказа че чак утре има свободен час. Така че за мое нещастие докато вие се веселите мен ще ме мьчат, а и отгоре на това Криси ще водя с мен.
sylvi На много красиво място сте били, страхорни снимки, а и както го разказваш чудесна почивка сте си напеавили. А за пьржененто под сльнцето, аз сьм с теб, и аз не мога да издьржам жегите за дьлго.
Дивиана Браво че носите очила, защото ако е все така послушна може да израсте диоптрите. Единствено че взима време.
Хайде лека вечер.
О да, забравих да ви кажа, че Криси вчера стана на 9 месеца. Толкова бьрзо расте мойто бебче.

# 193
Силви, добре дошла и от мен wavey

Снимките са направо страхотни, 4овек не би си и помислил,4е има такива кьт4ета на земята,направо ми сьбраха о4ите. #Crazy

Дай боже всеки му такова преживяване и емоции. Joy     Joy       Joy         Joy           Joy

# 194
Здравейте момичета!

Здравейте момичета, чак сега сядам да ви чета и пиша. Нали днес ни е деня за ходене до Ontario Early Center. Голямо ходене ни се очертава всеки пьт, поне около 40 мин, но е добре за криси да е сред другите бебоци.
  А много е важно бебчетата да бъдат с други бебчета. Хем весело за тях, хем се социализират там и свикват с другите хора. Ние от този петък тръгваме на детско утро към нашата библиотека.  Laughing Много е забавно там и наплива е голям. Даже в миналата сесия ми направи впечатление, че май само аз бях емигрантка, другите все канадки. Проблемът е, че от мерки за безопасност не ни дават да си вкарваме количката, та аз я нося мойта буба в кенгуру, а пък сега хем тя е станала по-тежка, хем библиотеката е малко на баир, но за малките жертви всякакви.  Heart Eyes Аз като се замисля, ние май  newsm78 , доста скиторим насам-натам с мойта хулиганка.  Embarassed
  Днес на мойта писанка й дадох риба за първи път. Отначало се понамръщи, обаче след един час като поизгладня повече, цялата паница излапа.  Mr. Green  Бях взела скумрия, опечена на фурна и пасирана с малко водичка и замразена във формичките за лед. Още не съм давала жълтък, ама ще го пробвам тези дни и него.
Силви, много хубави снимки. Наредих ги тук в колекция за показване на съпружеското тяло  bowuu. Обмисляме следващата година и ние да посетим някое такова място, та сега събираме впечатления от приятели, кой къде е  бил тази година. Благодаря ти и за времето, където си отделила да ни разкажеш и опишеш почивката. Писах ти лично съобщение
 Кроко, ти нещо ако се присетиш днес-утре казвай да донасяме.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт