С мама не се разбираме

• 8 420
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
На 17г. е осъзнала, че доведения мъж не става за родител. За партньорката на баща си има позитивно мнение.

# 151
  • София
На 17г. е осъзнала, че доведения мъж не става за родител. За партньорката на баща си има позитивно мнение.
Защото не живее с нея и тя не е родила на баща ѝ.

# 152
  • Варна
Хора, много сте лоши на моменти. Момичето значително превъзхожда някои от тук списващите, защото поне успява да поддържа нормален тон и не се оставя да я извадите от равновесие.

Аз й съчувствам. Виждам майка, съзряла втори шанс в лицето на нов мъж, родила му дете за да го върже и неглижираща голямата си дъщеря за да не изпусне новия мъж. Изобщо не си дава сметка, че на бебето му е все тая дали час-два на вечер ще го гледа баща му за да може тя да изкара малко време с дъщеря си, а за същата тази дъщеря това време е важно. И майка я лишава от него, че на всичко отгоре я кара и да гледа бебето на моменти, нещо, което винаги съм смятала за много нередно.

Ревността й е нормална. Не е нормална реакцията на майка й, която й казва, че преиграва и защитава новия си мъж и новото си дете за сметка на другото.

Авторке, свалям ти шапка, че си умна, амбициозна и имаш някакъв план за бъдещето. Следвай го и гони самостоятелност. Мисля, че няма да ти е трудно да я постигнеш. Но не се трови с омраза и ревност повече, това само на теб вреди.

# 153
До злобата на някои, които ми се нахвърлиха относно темата със заминаването..може би не е най-правилното да избягаш, но стига глупости с тези пари.. много ясно, че няма сама да съм спестила всичко. Част от тях са от родителите ми.
Вие,които ме нападате и казвате, че звучи нереално, е вие на 17 колко пари успяхте да спестите?! Мечтахте ли? Или просто си живеехте безгрижно и без мечти? Ако аз не направя нещо,за да реализирам бъдещето си,кой?🙂
Благодаря на хората, които дадоха адекватни съвети и ме успокоиха. Но най-вече благодаря на злобните,глуповати и няма да изброявам още епитети😂, хора, решили да ме нападат. Искрено ме накарахте да се замисля, че да си егоист е далеч “по-добре” отколкото да си злобен😂😂😂 Та вие сте хора със семейства,които се разбира,че са тук,за да помагат на хората, а нападате..
Радвам се,че има и добри хора, които не влизат да излеят лошия си ден тук🙂

# 154
  • Варна
Аз гледам дъщеря си сама и съм на мнение, че ако някой ден се появи някой мъж в живота ми, който иска да имаме общо бъдеще и си струва да положа усилия за такова, на първо място ми е грижата за детето ми. Аз имам задължения към нея, докато порасне достатъчно и стане самостоятелен човек. Не смятам за редно да пренебрегвам нейните нужди за да мога аз да се почувствам отново млада и ценена от друг мъж. Избрала съм да имам дете, ще си нося отговорностите за него. След нея ще помисля и за себе си. Това е моето мнение и затова съчувствам на авторката, че нейната майка не мисли по този начин.

Между другото склонна съм да мисля, че бебето наистина е яко глезено. Не заради материалните неща. Заради останалото написано от нея относно родителите му.

# 155
Аз мисля, че майките които защитават майката си имат втори приятел и пренебрегват децата си заради приятеля си и заради това нападат момичето.

# 156
Аз мисля, че майките които защитават майката си имат втори приятел и пренебрегват децата си заради приятеля си и заради това нападат момичето.
Нищо чудно и така да се окаже.

# 157
Авторката, ти си разглезена егоистка. Светът не се върти около теб и е време да го разбереш. А каква злоба те тресе, нямам думи просто.
Може би вас ви тресе злоба момичето има разделени родители като мен аз я разбирам знам колко ѝ е трудно. Баща ми си има втора приятелка, но никога не ме е пренебрегвал заради приятелката си аз обичам баща ми.

# 158
И аз мисля така.И бебето не и е брат,а полубрат.

# 159
Един хубав пердах ти трябва. Така те тресът хормоните, че не знаеш на кой свят си. На теб дрехите храната и джобните кой ти ги дава. Гледаш колко колички има брат ти. Аз също имам бебе от втория ми съпруг а синът ми от първия брак е на 22 така че говоря от опит.
Ако не правиш разлика между 17-годишен тийн и 22-годишен вече голям и самостоятелен човек не знам какво да ти кажа.

# 160
  • София
Ти, откога мислиш?
Много плоско и изпразнено от съдържание мнение.

Авторката затова е дошла - за галене по главицата. Останалите не са злобни лелки, които не виждат злия пастрок и безхаберната майка, а виждат ситуация по- стара от света.
Баба ми казваше - побояла работа.

И всеки човек е мечтал и мечтае, мило дете. Ще те шокирам, но и майка ти също. Ние, комшийката и приятелките ти. И си гоним мечтите, не си чудо невиждано.

# 161
  • Linz
Имаме приятелско семейство, където виждам това, което описва авторката. Ужасно е, истински съчувствам на големите- те са подрастващи, а средата им е токсична, което им се отразява пагубно на психиката и е основа за бъдещи проблеми. Докато малките са обградени с много любов.
Всеки развод сам по себе си е изпитание за децата, дори да им се отделя нужното внимание.
Изпитание е и неглижирането от страна на родителите, дори да няма развод.
Някои коментари никак не са на място.
Злобарката, ти си умно момиче и ще съумееш да извлечеш полезен опит. Не упреквай майка ти, не я мрази. Тя прави това, което може според възможностите си. Помагай й с братчето си, не се карай с нея и бъди спокойна и уверена!

# 162
Teenproblem vs. BG-Mamma.
Еха!

# 163
Ти, откога мислиш?
Много плоско и изпразнено от съдържание мнение.

Авторката затова е дошла - за галене по главицата. Останалите не са злобни лелки, които не виждат злия пастрок и безхаберната майка, а виждат ситуация по- стара от света.
Баба ми казваше - побояла работа.

И всеки човек е мечтал и мечтае, мило дете. Ще те шокирам, но и майка ти също. Ние, комшийката и приятелките ти. И си гоним мечтите, не си чудо невиждано.
Да но майките които изоставят децата си и бягат с втория си приятел и повече не поглеждат собственото си дете а когато остареят и вторият им приятел им бие шута и дори да не го направи очакват от децата им да се грижат за тях са нагли някой ден се сещат, че имат деца, но късно добре, че въпреки, че майка ми и баща ми са разделени ме обичат.

# 164
И майка ти и теб ви тресат хормоните. За съжаление днешното поколение расте с идеята, как е супер-, мега- невероятно и целия свят се върти около тях... В някакъв момент идва челния сблъсък с живота... И се почва- "Аз за хххх пари няма да работя", "шефа ми е много гаден- стресира ме"...
Момиче, ако с най- близкия си човек не можеш да намериш общ език.... Единствения човек, който ще те обича безусловно ВИНАГИ... Не ми се мисли какви връзки и служебни взаимоотношения ще изградиш. Тогава ги "мрази" и "ненавиждай". В живота има периоди, иска се търпимост, емоционална интелигентност... Синдром на единственото дете. Порасни!

Общи условия

Активация на акаунт