Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 853
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Да , тези за успех са след приема. Нормално е. В някои унита, за Аахен вече не помня така ли беше, имаше разбивка какъв % от запланувания брой  стипендии за успех  се отпуска на съответните факултети. Май беше на сайта на Уни Хале.

Моята дъщеря не успя да се пребори за стипендия за успех, именно защото имаше определени бройки по специалности/факултети, а в медицина всички са отличници Simple Smile Отговорът дойде месец-два след началото на учебната година.

# 181
  • София
Зависи си от университета. Ерланген -Нюрнберг примерно дава на наши деца -първокурсници, при това не само в икономически и  технически/ специалности, а  и в медицина. И все пак обявява, че приоритет се дава на момичета, избрали тежки  инженерни специалности.

# 182
  • София
Моят кандидатства за няколко, след като изпусна възможността за DAAD( грешно беше разбрал датата за събеседването), но още няма отговор. Предполагам след прием има вероятност да се раздвижват нещата, за да има все пак основание за стипендия , но ще видим. Аз по-скоро съм песимист.
Да тези за успех са след приема. Нормално е. В някои унита, за Аахен (нали натам се е насочил младежът?) вече не помня така ли беше, имаше разбивка какъв % от запланувания брой  стипендии за успех  се отпуска на съответните факултети. Май беше на сайта на Уни Хале.
Да, за Аахен, но аз мисля, че той не е включвал такива за успех към унито, а някакви външни. От гореизброените  към църкви, политически и подобни.

# 183
  • София
Еее, Лиани, защо, за успех, при това не за Медицина, където е наситено с единици,  би имал големи шансове с отлична немска диплома... Младежът на Мастер също. Погледнете покрай короната да  не са случайно  удължени сроковете, не знам как е тази година. Търсете Dеutschlandstipendium RWTH.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 11:56 от golden mermaid

# 184
  • София
Здравейте, с висок успех и доброволческа дейност ако имате, задължително кандидатствайте за Дойчландщипендиум. Синът ми се класира и я взимаше три поредни години, от втората година на следването, две в бакалавър и една в магистър, не бяхме разбрали, че може да кандидатства и още преди първата година. Това в HTW Берлин.

# 185
  • София
КараК, къде се загуби ти Simple Smile Така е,  за медицината само не съвсем - дори с висок успех, тоест с максимален даже, множество доброволчества, участия в олимпиади и добри класирания на същите рядко става за българчетата - поне не и на старта за 1 семестър. Макар че и в медицината има изключения, по-назад споменах за дете, следващо медицина в Ерланген, взима стипендията от 1 семестър, хем е с бг диплома. Все си мисля, макар да нямам доказателства, че немската диплома ще е с по-голяма тежест при такъв избор между кандидати, затова подканих двете дами горе да "изюркат" децата си, ако не са минали сроковете.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:53 от golden mermaid

# 186
  • София
КараК, къде се загуби ти Simple Smile Така е,  за медицината само не съвсем - дори с висок успех, тоест с максимален даже, множество доброволчества, участия в олимпиади и добри класирания на тях рядко става за българчетата, - поне не и на старта преди 1 семестър. Макар че и в медицината има изключения, по-назад споменах за дете, следващо медицина в Ерланген, взима стипендията от 1 семестър, хем е с бг диплома. Все си мисля, макар да нямам доказателства, че немската диплома ще е с по-голяма тежест при такъв избор между кандидати, затова подканих двете дами горе да "изюркат" децата си, ако не са минали сроковете.
Сроковете за Аахен минаха. Синът ми подаде документи, но първо трябва да го приемат. Резултатите за стипендията ще са втората половина на октомври.

# 187
  • София
Супер,  Мастер Simple Smile  Пожелавам му да я вземе. А че ще го приемат, съмнение никой няма...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 188
  • София
Еее, Лиани, защо, за успех, при това не за Медицина, където е наситено с единици,  би имал големи шансове с отлична немска диплома... Младежът на Мастер също. Погледнете покрай короната да  не са случайно  удължени сроковете, не знам как е тази година. Търсете Dеutschlandstipendium RWTH.
Ми защото не бил разбрал, както обикновено, та ме ядоса Angry Благодаря  за насоките.

# 189
  • София
КараК, къде се загуби ти Simple Smile Така е,  за медицината само не съвсем - дори с висок успех, тоест с максимален даже, множество доброволчества, участия в олимпиади и добри класирания на същите рядко става за българчетата - поне не и на старта за 1 семестър. Макар че и в медицината има изключения, по-назад споменах за дете, следващо медицина в Ерланген, взима стипендията от 1 семестър, хем е с бг диплома.

Русалка, загубих се Simple Smile като  нямам друг кандидат студент Simple Smile младежът си движи сам всичко, вече завършва магистратурата, а аз ви чета от време на време.
За стипендията е ясно, че при медиците като всички са с максимални дипломи е почти невъзможно класирането за българчетата, но за другите специалности, особенно за първата година нашите деца имат голям шанс, защото немците не са с толкова високи дипломи като нашите.
Успех на всички кандидатстващи и за прием в университет и за общежитие, успех на изпитите на вече действащите студенти в тази сложна обстановка!

# 190
Привет, добри новини, дано повлека крак и всички да се похвалят с такива  Simple Smile
Онази вечер дъщеря ми направи апликация за RWTH и снощи получи мейл, че е приета  Dizzy Face
Изненадаха ни, очаквахме отговор след 20.08.
В мейла  е обяснено какви документи още трябва да изпрати, та в тази връзка да помоля за разяснение какво е Statutory Declaration in Lieu of an Oath ?

# 191
Привет, добри новини, дано повлека крак и всички да се похвалят с такива  Simple Smile
Онази вечер дъщеря ми направи апликация за RWTH и снощи получи мейл, че е приета  Dizzy Face
В мейла  е обяснено какви документи още трябва да изпрати, та в тази връзка да помоля за разяснение какво е Statutory Declaration in Lieu of an Oath ?
Каква специалност ?

# 192
  • Пловдив
Русалка, Елиас, много ви благодаря! Kissing Heart
Утре, когато се прибере дъщерята и след еуфорията тя ще напише на момичетата в групата как е минало и какви са и впечатленията. Ще пиша и аз тук, само не знам точно кога, че ни предстои прибиране в България рано сутринта в понеделник.

Браво! Страхотна новина! Hands Clap

# 193
ROKI MAKI, машиностроене, сега и оферта за общежитие ако получим ще е прекрасно Simple Smile

# 194

2 клика в Google и става ясно какво е  - английският превод на Eidesstattliche Versicherung/Erklärung, с което се потвърждава, че дадените от вас данни са истинни

Общи условия

Активация на акаунт