Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
liani, Big67, добре дошли в отбора Аахен 2020/2021.  Успешно следване на момчетата ви Simple Smile
Дано скоро се сдобиете и с общежитие/квартира, каквото и да е Simple Smile
Ние  чакаме актуализация на адреса(вече повече от седмица) в профила и в RWTH online, за семестъртикета, тъй като в момента на апликацията нямахме немски адрес, на който да го изпратят.
Писахме мейл с нов адрес и уточнение, че ще е там в края на октомври.Чакаме корекцията и да се запишем най-накрая.

# 526
  • София
Здравейте мили дами!
Последните дни виждам, че има само хубави новини. Честито на новоприетите и успешно следване!
Ние също приключихме с процедурата по кандидатстването.
Приехме предложението на университета в Кьолн (недочакахме другото, заради поставените срокове), такъв й е бил късмета. Получихме и оферта за общежитие, която също приехме. Самостоятелно жилище в общежитие с добра локация и наем, който ни устройва. Единствено предплатихме един наем повече, тъй като бяхме заявили стая от 01.10. , а ни предложиха такава от 01.09., дано да си заслужава! Smiley
Планираме да пътуваме с кола в края на месеца (дано всичко е наред преминаването на границите), да помогнем на девойката с настаняването и други организационни въпроси, аз ще съм по-спокойна така.
Иначе занятията започват на 02.11, за сега няма информация дали ще са присъствени или дистанционно.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 20:04 от vladi75

# 527
  • Варна
Поздравления за новите студенти на liani и big_67! Flowers Hibiscus Като че ли Аахенската група е най-силно представена в темата!

big_67 В RWTH е приет студентът, нали? Останах с впечатление, че няма да са онлайн.

vladi75 Поздравления и за вас! А и общежитието сте уредили, браво! Flowers Hibiscus

Моля ви да ми пишете на лични, ако искате да ви включа в списъка на съфорумки със студенти в Германия.

# 528
  • София
Според мен, независимо дали семестъра ще е присъствен или онлайн е добре новите студенти да са в Германия. Ще улегне езика, ще свикнат с порядките, ще се научат на самостоятелен живот. За квартири, наемането на самостоятелен апартамент от първокурсници е мисия невъзможна. Добре е да се присъедините във фейсбук групите на студенти в съответния град, българи в... Там излизат оферти за ВГ-та и временни жилища.

Поздравления за новите студенти! Тази година няма ли кандидати за Карлсруе?

# 529
  • София
В RWTH медиците специално според моята девойка ще са с онлайн лекции, но с присъствени упражнения, туториуми и семинари. Предполагам, че и в други специалности ще са така.
Да, Ясмина, много голяма аахенска група, наистина.. Simple Smile

# 530
  • София
Аз до колкото разбрах от сайта на RWTH, ще се постараят за първокурсниците да са присъствени занятията, за да се ориентират и да свикнат, но кой знае до ноември какво ще стане.

# 531
  • Бургас
Честито на новоприетите в желаните специалности и съответно общежития.  При нас нищо ново, но до следващото раздаване на картите мисля за багаж, за пътуване. Споделям ви една карта, която гледам. Чудя се в кой край на Германия ще сме. https://www.google.com/maps/d/viewer?ie=UTF8&hl=en&msa=0 … ZdlKCURmvqEH3FiR8

# 532
  • Варна
Споделям ви една карта, която гледам. Чудя се в кой край на Германия ще сме. https://www.google.com/maps/d/viewer?ie=UTF8&hl=en&msa=0 … ZdlKCURmvqEH3FiR8

Smiley Толкова много възможности! Колко желания посочихте?

# 533
Здравейте!

Дъщеря ми ще кандидатства следващата година в Германия. Ориентирала се е към "Медии" или "Мениджмънт", но на английски език. Насочила се е към Бавария, но все още не е избрала университет.
Ако има такива, които учат на английски език, биха ли писали - сега започваме проучването и сме много неориентирани.
Аз не съм чула някой студент завършил медии в Германия да си е намерил работа, а не е като да не познавам такива. Иначе лесно се изкарвало.

# 534
  • Бургас
Споделям ви една карта, която гледам. Чудя се в кой край на Германия ще сме. https://www.google.com/maps/d/viewer?ie=UTF8&hl=en&msa=0 … ZdlKCURmvqEH3FiR8

Smiley Толкова много възможности! Колко желания посочихте?
     това е карта на медицинските университети в Германия, не е моя. Иначе ние писахме 12 желания.

# 535
  • München, Deutschland
Здравейте!

Дъщеря ми ще кандидатства следващата година в Германия. Ориентирала се е към "Медии" или "Мениджмънт", но на английски език. Насочила се е към Бавария, но все още не е избрала университет.
Ако има такива, които учат на английски език, биха ли писали - сега започваме проучването и сме много неориентирани.
Аз не съм чула някой студент завършил медии в Германия да си е намерил работа, а не е като да не познавам такива. Иначе лесно се изкарвало.
Ахам, аз само една познавам, тя завърши американистика, но имаше накрая и някакви медии, може би магистратура. Бързичко се преориентира в съвсем друга сфера.

# 536
Един въпрос към майките с деца в Ахен. Намирането на работа за студенти в града лесно ли е или заради многото студенти е проблемно? Разбира се няма да тръгне да търси работа от първия семестър, но най късно следващата година или втория семестър трябва да започне да помага в издръжката. Не мисля да работи повече от 10ч., но все пак е помощ.

# 537
Честито на всички новоприети деца, честито и на вас, майчета , това е радост за цялото семейство!
Успешно да им е учението, и дано този фалстарт 2020 бързо отшуми.
Ако ви искат адрес в Германия или Нидерландия, аз съм готова да подам адрес на някое от децата ми. При нужда, пишете на лични, ще свършим работа. Иначе  се чудя защо се ограничават само с немски адреси, те умират да пускат писма навсякъде -  у дома получаваме всякаква поща свързана с децата - от библиотека, от разни институции, от университета - пускат и на адреса там, и на адреса тук - всичко което е посочил като вариант за кореспонденция.

# 538
Още една оферта от RWTH ! Blush
Влизаме във въртележката с питане :
Документите , които следва да попълни на неговия профил ли са качени или ги има на сайта на университета !

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 15:31 от ROKI_MAKI

# 539
Честито, Роки! Трябва да получи писмо в профила си в хохшулстарт- срещу приетата оферта. В него са всички изисквания, с това писмо, следвайки стъпките, трябва да се регистрира в униветситета.

Общи условия

Активация на акаунт