Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 975
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Ами хайде, официално съм майка на мома- бохумчанка Simple Smile По време на драмите с хохшул чете, търси отзиви, хареса го този Бохум и го прие Simple Smile Междувременно получи оферта и за Дрезден и Хамбург беше на ръба, но това е- моето дете науми ли си нещо и край. Дано изборът да бъде правилният за нея!
Сега чакам новини от останалите кандидати Heart

# 466
  • München, Deutschland
Елиас, честито! Много попътен вятър на бъдещата студентка 😃
На вас първото ви желание всъщност не беше ли Дрезден или аз нещо не съм те разбрала? Ако е така, чудесно е, че сте имали избор м/у най-желаното и други. 😃

# 467
Елиас, честито! Много попътен вятър на бъдещата студентка 😃
На вас първото ви желание всъщност не беше ли Дрезден или аз нещо не съм те разбрала? Ако е така, чудесно е, че сте имали избор м/у най-желаното и други. 😃
Благодаря!
Берлин беше пръв. Дрезден втори, но се разколеба заради слухове за някаква ужасна физика и заради куп глупости. За Берлин нямаше обозрим шанс, трябваше 250 и няколко кандидати да се откажат.
Системата така и не я разбрах докрай- имаше оферти от Йена и Бохум. Щом получи оферта от Дрезден, Йена отпадна (тя беше след Бохум в списъка). Хамбург ѝ беше на трето място, 20 места ѝ трябваха, но прие Бохум. Дали ако беше получила оферта от Хамбург щеше да изчезне Бохум не знам и няма да разбера Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 02:16 от Елиас

# 468
  • София
Значи е заработила системата? Супер! Понеже в някакъв сайт немски четох, че се очаква да  бъде възстановена чак в началото на другата седмица и косата ми се изправи!

Честито пак, Елиас! Heart Да й е на късмет. Миналата година говорих детайлно с една услужлива  майка оттук (рядко пише), чийто син следва медицина в Бохум, сподели, че той  е супер доволен. Преразказах на моята девойка всичко чуто, но тя е лъвски инат - Аахен, та Аахен Wink И е много доволна, де, само казвам,че чух много добри отзиви и за Бохум. А и мисля, надявам се поне, понеже  за там нямаме опит, че жилищният проблем на старта на семестъра може би е по-малък. И все пак - дори и да няма още бешайд, а само да е приела офертата, атакувайте Щудентенверк! Желязото се кове, докато е горещо..

При другите  медици как е? Мърдат ли по-осезаемо местата сега, щом вече могат да се получават/приемат оферти?

Чакаме новини и от децата, избрали други специалности - независимо  дали през хохшулщарт или не   Simple Smile Да завали, пожелавам тук, порой от виртуални почерпки!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 06:29 от пенсионирана русалка

# 469
  • София
И аз да се похваля - синът е приет в Аахен! Това му беше първото желание не без съществения принос на Русалките!💕 Преди това получи потвърждения от Любек, Манхайм и Шарите.
Сега следва по-трудното - да намерим къде да живее!
Сериозно обмисляме да му вземем палатка и да се настани пред щудиеренверкт. Само не знам дали не работят дистанционно и да е напразен протестът му.🤣

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 21:31 от Master

# 470
  • София
Честито!!!! Heart

# 471
Честито, Master Flowers Four Leaf Clover

# 472
  • София
Урааа! Най-сетне почнаха добри новини за приети деца! Честито на новите студенти и на техните майки Simple Smile! Да им е интересно следването и да върви успешно! Браво! Радвам се за вас.
При моята дъщеря още няма новини. Приеха я в един университет, но в нашето съзнание той е резерва, така че продължаваме да чакаме...
Стискам палци за всички!

# 473
  • Бургас
Честито на приетите, така се зарадвах като прочетох толкова добри новини. Влязох и аз веднага в профила, но уви. Ние все още нямаме оферта. Някъде мърдаме по-бързо, а други места по-бавно. Нищо ще чакаме. Все пак успеха не ни е на ниво. Една стотна си е важна.   
Като влязох в профила и ги видях бройките на квотите - това го коментирахме скоро със пенсионирана русалка - Аахен 63, Дюселдоф 100 и т.н. да не ги изреждам. Разглеждах всичко до долу, но много цифри, много нещо. Всичко е описано по различните  преференции - чужденци, лекари 10 год. и т.н.

Още веднъж честито на дошлите оферти.

# 474
Добро утро! След нашите притеснения за получена оферта от общежитие ,без да имаме прием, той вече е факт..Още на 26.8 дойде оферта от Университета в Мюнстер.който беше второ и последно желание.А на 27.8 дойде и офертата от университета в Кьолн- първо желание.с което другата оферта автоматично отпадна в системата.В момента подготвяме документи за записване като чакаме само  документ от АОК.В края на септември обмисляме пътуване до Кьолн за ключовете от общежитието .регистрация  в общината .откриване на банкова сметка и други административни процедури.Още веднъж благодаря за съветите  и отговорите .които получих и желая успех на всички .които чакат новини! А ние продължаваме морската си почивка....

# 475
  • Варна
Колко хубави новини!

Елиас Мисля, че дъщеря ти взе правилното решение. Само хубави отзиви съм чувала за университета. А и провинцията е супер - много гъсто населена, идеално положение за обикаляне на Холандия и Белгия, отлични възможности за транспорт от България.

Master Поздравления за Аахен! Само суперлативи мога да кажа за следването по медицина там. Явно рангът на сина ти е бил много висок, щом е получил такива оферти - Шарите, Манхайм. Браво още веднъж!

radi12 Честито и на вас за приема по първо желание! Добре, че и общежитието сте уредили.

Bar B Q Стискам палци да получите хубава оферта скоро! С каква диплома кандидатства дъщеря ти? Под "преференции за чужденци" имаш предвид такива извън ЕС?

Колко оферти може да има активни в даден момент? Ясно, че отпада тази с най-нисък приоритет, но щом се чудите между няколко, значи има повече от една възможности.

mamanani Поздравления за офертата и дано да получите за по-желаното място!

# 476
  • София
Благодаря на всички за поздравленията! Дано да е правилният за него избор!
Наистина офертите с по-нисък приоритет отпадат, но има известно време, в което са валидни едновременно. Сутринта можеше да приеме и 4-те, за които беше получил оферта през нощта. Преди да блокира системата имаше оферта за фармация, която обаче вече не беше активна. Щом потвърди за Аахен другите изчезнаха.

# 477
  • София
Честито на всички новоприети! Много успешно и удовлетворяващо следване желая!
Само да питам офертите по мейл ли ги получавате или в профила, че моят хубостник не е в БГ и аз не мога да му вляза в профила, за да погледна. Ако се получава и мейл  няма да има проблеми, но ако е само в профила ще е проблем.

# 478
Офертите получихме в профила.както  и известие за получена оферта в имейла.който е посочен при регистрация.

# 479
  • Бургас
Ясмина  под преференции за чужденци и разбирам, че са точно такива извън ЕС. А дипломата, с която кандидатстваме е 1.1 или 5.89 по нашата система. Започнаха да се променят числата в някои места по бързо. Вярвам, че ще стане.

Аз друго искам да ви питам. Искам да й направя медицинска застраховка. Знам, че има ЕЗОК. Взехме и удостоверението необходимо за записване. Но въпреки всичко искам да направя такава застраховка, да е с асистънс. Преди 5 години направих такава застраховка с асистънс в чужбина, за студент - т.е. там живее постоянно, за 1 година. Направих я в HDI - вече я няма в България. Платих 160 лв. До тази цена стигнаха след различни отстъпки. Затова, че е студент - представихме документ от университета след като се записа. Затова, че е за 1 година и затова, че платих цялата сума наведнъж.
Идеята ми да я направя е, че живее в един град , а като студент ще обикаля държавата по различни поводи - при приятелчета, на екскурзии.
В момента търся тук, но не мога да намеря такава оферта. Посъветваха ме да направим в Германия, да ама като отиде там искам да сме го проучили в коя компания и т.н.
Малко съм като рибата в морето, а слагам тигана, но в чакане мислим всичко.

Общи условия

Активация на акаунт