Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява бохемската овчарка?
Какви са характеристиките на бохемската овчарка и бохемиста?
Какво е поведението на бохемската овчарка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява бохемската овчарка?
Бохемската овчарка е порода куче, известна със своята уникална външност и характер. Това е голямо, силно и интелигентно куче, което е изключително лоялно към своите собственици. Известни са със своята защитна природа и са отлични пазачи. Бохемските овчарки са много подходящи за семейства с деца, тъй като са много любящи и защитни към своите семейства.
-
Какви са характеристиките на бохемската овчарка и бохемиста?
Бохемската овчарка и бохемисът са големи, силни и интелигентни породи кучета, известни със своята лоялност към собствениците си. Те имат защитна природа и са отлични кучета пазачи. Освен това те са много любящи и защитни към семействата си. Подходящи са за семейства с деца поради добродушната им природа и търпениe.
-
Какво е поведението на бохемската овчарка?
-
Какво е подходящото поведение при бохемска овчарка?
-
Можете ли да ми препоръчате ветеринарен лекар в района на Западен парк (София)?

)
Кучето ми е мъжко, порода кралски пинчер на 6 години. Тъкмо си бяхме пристигнали на село и той обикаляше из двора, когато съседските деца дойдоха на портата за да го погледат. Кучето е доста зло към непознати и не обича особено малките деца и разбира се започна да лае по тях и понеже е малък, започна да скача. Много пъти е подскачал така на портата, но този път не знам какво се случи. По време на един от подскоците се преобърна назад, нещо като задно салто и си падна на гърба. При това кучето ми започна да вие и пищи от болка, след което не можеше да стъпи на задните си крака и ги държеше опънати. След като спря да вие, продължи с опитите си да стъпи на краката си, но неуспешно. Веднага отидохме в града на ветеринар. В клиниката казаха, че е засегнат гръбначния стълб и му поставиха абокат, някаква система, която трябва да го накара да пишка за да изкара водата около засегнато место за да може да освободи нервите или нещо такова бях под голям стрес и паника. Биха му три инжекции и утре отново трябва да отидех до клиниката.. За сега не се знае каква ще бъде прогнозата.. Докторката каза, че може и да се възстанови, а може и да не се.. Не знам какво да правя. Моля ви, ако ви се е случвало нещо подобно или можете да ме посъветвате нещо ще съм ви много благодарна да го направите!
На моята свекърва пинчерчето беше паднало от стълбите на втория етаж и пак беше така-не можеше да стъпва на задното дясно краче. Заведоха го на ветеринар и им казаха,че и гръбнака е заседнат. Оперираха го и му сложиха пластина на крачето,стоя с яка около 1 месец,за да заздравее хубаво операцията. Сега си накуцва,но е добре! Дано се оправи бързоо