Любители на кучета - 106

• 29 468
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
То не е съвсем без нищо, ама му дойде като гръм след цял ден

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 13:59 от `ТуиГ

# 646
Ама страхотни сте всички! И къпани и некъпани. Smiley
Арчи не е по къпането. Стои, но си личи, че не е неговото. А от вчера сме на вилата и е много хубаво. Диването търчи на воля, обича да идваме тук. Само дето не мина много гладко пътя, пак повърна в колата.. не знам, хем дадохме хапче. Малко преди да стигнем му прилоша. Дано занапред се оправи това.
Ето го туриста:

После го взех в мен, че не беше спокоен отзад.

# 647
Пекох свински джолан. Дали да дам на Нейо да го глозга?

не давам аз. принцесата веднага се разстройва.
моята пък се валя в един съседски кюмюр. голямо търкане пада.

# 648
В кюмюра, хахахаха! Стартирахте ми с усмивка деня.
   Нашата принцеса ако не лежи на дивана, ще е на някой фотьойл на терасата.
   А овчарката,когато е пусната ходи и ми бере доматите.Миналата година си мислех,че някой ми прави пакости в градината,докато не я видяхме как отива,внимателно откъсва и си ги носи на едно определено място.Дори не прави дупки със зъбите.

# 649
  • о`майна лунна нощ е
Аз давам точно кокал от джолан. Голямо осмукване и глозгане пада.

Преди Коледа реших да се поглезя един обяд от магазин, в който предлагат и приготвена на място храна. Купих си печен джолан. Малко странно ме гледаха като на въпроса "Кой да бъде?" отговорих - "Този с най-големия кокал", имайки предвид, че ще правя Коледа  и за кучето после у нас Wink

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 11:15 от `ТуиГ

# 650
  • Стара Загора
Цвети, относно повръщането да си кажа и аз. Когато взех Барби повръщаше при по-дълъг път и се налагаше да правим почивки. На всеки час и половина или два, не помня вече, спирахме. Като започнахме с почивки те нямаше проблеми повече и постепенно спря да повръща в колата. За всеки случай не я храня преди пътуване. Сега е изключително спокойна и в момента, в който се качи заспива.
Един път пътуваме София-Русе. Барби си спи, вече наближава час и нещо от пътуването и обмислямe почивка когато я чувам, че се надига и се облизва и започвам да крещя как ѝ е лошо. Бяхме в едно село, баща ми по най-бързият начин спря в двора на някаква автоморга или сервиз не знам, аз изхвърчах от колата, изкарах Барби поседяхме 2-3 минути, в които аз я успокоявах. Размина ни се повръщането, но хората бяха много потресени. Grinning
Един съвет непоискан-вземете му колан за колата, за да не изхвърчи при някое по-рязко спиране.

# 651
  • Пловдив
BarbieDi, наистина колан за кола е добро предложение. Саско два пъти фърча тая почивка.
Иначи и ние имаме подобрение. Преди повръщаше още на първия километър. Сега до морето и обратно - по един път в посока.
Но влезе ли в колата - лигопадът почва.

# 652
Барби, много благодаря за съветите. Колан е наистина добра идея, ще вземем. Иначе не даваме храна преди път, също спираме за кратки почивки. Но и Арчи не се е возил кой знае колко в кола, не е свикнал. Надявам се като попътува още малко, да има подобрение. Пък и сме на 60 км. от София, не е кой знае колко... при по-дълъг път ще е интересно..

Иланг, познато ми е това с лигопадът.

# 653
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, много са весели и сладки всички кучовци. Браво, че ги водите на море. На мен ми се струва мисия невъзможна. Нашият Арчи расте и дивее. Вкъщи не мога да мина по двора без да ми скача и вече много дрехи имам скъсани. Караме му се, но засега държи бурно да изразява любовта си.
Вече мина време от последната ваксина и официално може да се разхожда, та вчера бая го изморихме на няколкокилометрова разходка. Засега добре се държи. Не се дърпа от повода, а дори си направихме опит да го пуснем и да го викнем и дойде. Даже и с едно друго мъжко куче се задуши и приятелски реагира. Може и просто да е защото му  е ново всичко, но дано така продължи.
Може ли да ме ориентирате колко трябва да се храни каракачанско куче на 3 месеца? Като го изкъпахме онзи ден и му се слегна козината по тялото ми се видя слабичък. Иначе на ръст и като цяло на размер доста е пораснал. Два пъти на ден го храня, като редувам суха храна и сварени фенери или друго или консерва, в която слагам и по филийка хляб. Дали да почна 3 пъти да му давам или по-добре да увелича количествата? Всичко си изяжда засега, но на готвеното повече налита.

# 654
честото хранене не е добре за животните, както и прехранването. по твърдение на ветеринари честото похапване било направо вредно и възрастните кучета трябвало да има изграден режим с еднодневно хранене.

# 655
  • Sofia, Bulgaria
честото хранене не е добре за животните, както и прехранването. по твърдение на ветеринари честото похапване било направо вредно и възрастните кучета трябвало да има изграден режим с еднодневно хранене.

Благодаря за информацията. Знам, че възрастно куче е добре да се храни веднъж. Нашето е на 3 месеца сега. Взехме го като беше на два и ветеринаря каза, че докато е толкова малко може и по 3 пъти да се храни и после да остане на два, но не знам докога.  Значи може би е по-добре малко да увелича количествата.

# 656
За възрастни кучета и аз знам, че не е добре да преяждат. За малки кученца обаче е желателно хранене по няколко пъти на ден. Ние давахме 4-5 пъти дневно, в малки количества. Сега намалихме до два пъти на ден. Но и вече нашият не е толкова малък.

Манди, увеличете малко дажбата. За кученце на три месеца два пъти дневно е малко.

# 657
  • София
Да но тук става въпрос за пале на 3 месеца,едноразовотото хранене е опасно,защо давате такива съвети?

Mandi84,дневната доза храна е хубаво да се раздели на 4-5 хранения,като не се смесват гранули с готвено в едно ядене. На опаковката на гранули трябва да има таблица с препоръчителната дневна доза спрямо възрастта на кучето.Готвената храна,дневна доза  трябва да бъде 3-5% от теглото на кучето,като количеството се разделя на съответния брой хранения.

# 658
изрично съм написала, че важи за възрастни кучета.
за дребните прехранването също не е добре. пиша го поради тенденцията от прехранване - на животни, хора, деца.
по принцип, макар да зависи от порода и други фактори:
при много малките до три месеца - 3-4 до 5 хранения на ден.
след това докъм шест месеца - от 2 до 3 хранения на ден.
над половин година - 1-2 хранения на ден .

# 659
Моето бебе сега прави 4 месеца, давам му 240гр на ден, разделено на 4 хранения. Така ми казаха като го взех. Струва ми се нищожно количество и понякога си позволявам да вдигам грамажа. Не знам вредя ли, помагам ли. Хъски е.

Общи условия

Активация на акаунт